Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Google δοκιμάζει αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς


Τα αυτοματοποιημένα οχήματα που έχει αρχίσει να δοκιμάζει η Google καθοδηγούνται από δημιουργημένα προγράμματα και ήδη έχουν διασχίσει την Καλιφόρνια από το ένα άκρο της στο άλλο.

Συνολικά τα οχήματα αυτά έχουν διανύσει 224.000 χλμ και όπως επισημαίνει η εταιρεία η πρωτοβουλία «είναι σε εντελώς πειραματικό στάδιο» και στόχο έχει «να βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά ατυχήματα, να εξοικονομήσει χρόνο και να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, αλλάζοντας θεμελιακά τη χρήση του αυτοκινήτου».Τα αυτοματοποιημένα οχήματα αντιλαμβάνονται την κυκλοφορία γύρω τους με τη βοήθεια βιντεοκάμερας και ενός λήπτη λέιζερ, καθώς και με λεπτομερείς χάρτες προκειμένου να φθάνουν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται είναι έξι Prius της Toyota και ένα Audi TT. Τ

Για λόγους ασφαλείας πίσω από το τιμόνι βρίσκεται πάντοτε ένας οδηγός, ώστε όταν καθίσταται αναγκαίο να αναλαμβάνει την οδήγηση του οχήματος, ενώ επιβαίνει πάντοτε και ένας προγραμματιστής για να επιβεβαιώνει την ορθή λειτουργία του συστήματος. Όταν κρίνεται αναγκαίο ενημερώνεται και η αστυνομία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...