Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Oι κάτοικοι της Ιαπωνίας θα έχουν την δυνατότητα να ειδοποιούνται για οποιαδήποτε σεισμική δόνηση με sms


Λειτούργησε πειραματικά πριν από λίγες ημέρες και στέφθηκε με επιτυχία. Λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει αισθητή η σεισμική δόνηση εκατομμύρια χρήστες έλαβαν προειδοποιητικό γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, ότι θα γίνει σεισμός και με αυτό τον τρόπο πρόλαβαν να προφυλαχθούν.
Τυχεροί λοιπόν, οι κάτοικοι της Ιαπωνίας, οι όποιοι πλέον θα έχουν την δυνατότητα να ειδοποιούνται για οποιαδήποτε σεισμική δόνηση. Μπορεί από την ώρα της ενημέρωσης μέχρι την ώρα του σεισμού να μεσολαβούν ελάχιστα δευτερόλεπτα, ωστόσο το σύστημα αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στις μακροχρόνιες προσπάθειες των ειδικών για έγκυρη πρόβλεψη των σεισμών.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης συνιστάται σε μια σειρά πανεθνικών αισθητήρων που ανιχνεύουν τα πρώτα κύματα και τα χρησιμοποιούν ώστε να μεταδώσουν πληροφορίες για το μέγεθος και το επίκεντρο του σεισμού στην Ιαπωνική Μετεωρολογική υπηρεσία. Από εκεί στέλνεται προειδοποίηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στα κινητά τηλέφωνα. Όσοι βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο έχουν ελάχιστα δευτερόλεπτα στην διάθεση τους για να αντιδράσουν, ενώ όσοι είναι πιο μακρυά έχουν περισσότερο.

πηγη: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...