Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ανθρώπινο λάθος έδωσε το κλειδί συστημάτων της Microsoft σε spammers


Νέες λεπτομέρειες, στην υπόθεση εισβολής των hackers σε δύο υπολογιστές στο δίκτυο της Microsoft και στη συνέχεια την κατάχρηση από spammers για την προώθηση φαρμακευτικής ιστοσελίδας.

Η Microsoft ξεκίνησε έρευνα, μόλις ανακαλύφθηκε η επίθεση. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Έχουμε ολοκληρώσει την έρευνά μας, και διαπιστώσαμε ότι δύο δικτυακές συσκευές σε εργαστήριο δοκιμών είχαν τεθεί σε κίνδυνο λόγω ανθρώπινου λάθους». “Αυτές οι συσκευές έχουν παύσει τη λειτουργία τους και εξετάζονται από τεχνικούς.”Η Microsoft ανέφερε επίσης ότι, οι συσκευές δικτύου που δέχθηκαν την επίθεση “έτρεχαν”<…>

Linux Kernel.

Ένα blog αναφέρει πως, εκτός από το spam, τουλάχιστον ένας από τους υπολογιστές της Microsoft χρησιμοποιήθηκε επίσης για να ξεκινήσει επίθεση “denial of service” εναντίον σελίδας που ανήκει στον Brian Krebs. Ο Krebs πιστεύει ότι spammers της ρωσο-φαρμακευτικής βιομηχανίας βρίσκονταν πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση.

Η Microsoft δήλωσε πως, δεν επλήγησαν δεδομένα πελατών ή συστημάτων παραγωγής από την επίθεση.

Η Microsoft έχει λάβει μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλεια της τα τελευταία χρόνια, και ακολουθεί σκληρή γραμμή εναντίον του spam.

πηγη :secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...