Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Νέο “κλείδωμα” από τη Sony στα PS3


H Sony άρχισε να χρησιμοποιεί μια νέα προστασία στα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από εδώ και έπειτα, η οποία δεν προβλέπεται να αντιμετωπίζεται στο αρκετά κοντινό μέλλον.

Μετάφραση των παραπάνω: “όποιος έχει κάνει jailbreak την κονσόλα του, μάλλον δεν θα μπορεί να παίξει κανένα νέο παιχνίδι, από εδώ και έπειτα, για ένα σεβαστό διάστημα, μέχρι να (και αν) σπάσει η νέα μέθοδος προστασίας τους”.Συγκεκριμένα, ο… πολυάσχολος και πολυπράγμων Mathlieuh, δημιουργός της “open” εκδοχής του jailbreak του PS3 για κινητά, PS Groove, ανέφερε στο twitter feed του πως το πρόβλημα με το νέο Medal of Honor -και, προφανώς, τα παιχνίδια που θα το ακολουθήσουν- δεν είναι πως “ελέγχει το αρχείο PARAM.SFO” όπως είχε αναφερθεί, αλλά πως έχουν χρησιμοποιηθεί νέα “κλειδιά κρυπτογράφησης” για το βασικό “εκτελέσιμο” αρχείο του. “Κλειδιά κρυπτογράφησης” που εμπεριέχονται στο νέο 3.42 firmware – και το 3.50 που το ακολούθησε, και φυσικά κάθε firmware που θα δούμε μετά από αυτά. Και ακόμη δεν υπάρχει τρόπος να έχει κανείς και jailbreak, και firmware ανώτερο του 3.41. Οπότε; Οπότε “νέα παιχνίδια… πάπαλα”.

Σύμφωνα με τον Mathlieuh, όταν η κονσόλα παρουσιάζει το μήνυμα σφάλματος 80010019, αυτό σημαίνει “αδυναμία αποκρυπτογράφησης του εκτελέσιμου αρχείου”. Θεωρητικά, όταν (και αν) ξεπεραστεί το πρόβλημα, θα γίνει με ένα συνδυασμό αποκρυπτογράφησης των εκτελέσιμων αρχείων, των “eboots”, του PS3, και στη συνέχεια ανακρυπτογράφησης τους με κάποιο “default κλειδί” ώστε η κονσόλα “να νομίζει πως είναι επίσημα εκτελέσιμα αρχεία με τη σφραγίδα της Sony”. Ή, εναλλακτικά, να “patchαριστεί” ο ίδιος ο έλεγχος της κρυπτογράφησης, ώστε κατόπιν της αποκρυπτογράφησης τους τα αρχεία να μπορούν να εκτελεστούν ακόμη και αν δεν έχουν… “σφραγίδα γνησιότητας”. Αυτό θα μπορεί να γίνει τόσο μέσω κάποιας πρόσθετης εφαρμογής όπως το… κλασσικό Devhook του PSP, για όποιους το θυμούνται, όσο και μέσα από κάποιο custom firmware – και μάλλον θα τα δούμε να εμφανίζονται με αυτή τη σειρά!

Ακόμη και έτσι, όμως, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας – αφού δεν έχει γίνει καν το πρώτο βήμα της αποκρυπτογράφησης. Άσχημα μαντάτα λοιπόν για τους… jailbreakers, συγχαρητήρια στη Sony για μια έξυπνη κίνηση (και τη σωστή εκμετάλλευση ενός όχι-και-τόσο-κρυμμένου “άσσου στο μανίκι της”) και… υπομονή.

πηγη: unregistered.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...