Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παρουσία και στην Ανταρκτική έχει πλέον το Google Street View


Παρουσία και στην Ανταρκτική έχει πλέον το Google Street View, καθώς η δημοφιλής υπηρεσία της Google έχει επεκταθεί και στην έβδομη ήπειρο του πλανήτη. Προς το παρόν, η βάση δεδομένων είναι μάλλον μικρή, καθώς περιέχει μόνο εικόνες της ακτής και πιγκουΐνους στο Half Moon Island.

Η Google λέει ότι η υπηρεσία της πλέον καλύπτει 25 χώρες σε όλες τις ηπείρους του κόσμου.Το Street View έχει επεκταθεί μαζικά από το λανσάρισμά του 2007, αλλά έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων σχετικά με τη συλλογή δεδομένων του.

Ο Μπράιαν ΜακΚλέντον, αντιπρόεδρος του τμήματος Engineering, Google Earth & Maps, ανακοίνωσε την επέκταση στην Ανταρκτική - όπως επίσης και σε Βραζιλία και Ιρλανδία- στο Google Blog.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι εικόνες του Google Street View λαμβάνονται από έναν «στόλο» ειδικά διαμορφωμένων αυτοκινήτων, αλλά στην περίπτωση της Ανταρκτικής, είναι συνδυασμός φωτογραφιών τόσο της Google, όσο και απλών χρηστών.

To Μάιο, η Google είχε παραδεχτεί ότι για τα τελευταία τρία χρόνια είχε συλλέξει κατά λάθος - σύμφωνα με την ανακοίνωσή της- δεδομένα από «ξεκλείδωτα» ασύρματα δίκτυα, στις περιοχές όπου κυκλοφορούσαν τα προαναφερθέντα οχήματά της, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...