Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η νέα πλατφόρμα της Google κερδίζει το ενδιαφέρον των καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων


Μεγαλώνει το ενδιαφέρον και η υποστήριξη των τηλεοπτικών σταθμών στις ΗΠΑ στη νέα πλατφόρμα Google, που παντρεύει το Διαδίκτυο με την τηλεόραση. Για τα μεγάλα καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα το Google TV είναι ευκαιρία να προβάλλουν μέρος του προγράμματός τους.Η λίστα των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν στο εγχείρημα της Google περιλαμβάνει τα καλύτερα ονόματα της καλωδιακής τηλεόρασης όπως τ TBS, TNT, CNN και HBO, που ανήκουν όλα στην Time Warner Inc. Η τεχνολογία που είναι γνωστή ως Google TV προβάλλει αγώνες του NBA, το τηλεοπτικό κανάλι CNBC που ασχολείται με θέματα οικονομίας και δημοφιλείς υπηρεσίες βίντεο που προσφέρουν οι Amazon και η Netfix.

Οι επιλογές του Google TVαπό το ψηφιακή βίντεο κλαμπ της Amazon και την συνδρομητική υπηρεσία ταινιών της Netfix είναι ήδη διαθέσιμες σε μία σειρά συσκευών που συνδέονται με την τηλεόραση.

Επιπλέον, η ιστοσελίδες μηνυμάτων Twitter και ορισμένες μουσικές ιστοσελίδες όπως η Vevo, η Pandora και το Napster, έχουν ετοιμάσει υπηρεσίες ειδικά για το Google TV.

Παρόλα αυτά τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, CBS, ABC, NBC και FOX (ή αλλιώς οι 4 Μεγάλοι), δεν έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα της Google, η έναρξη της οποία σχεδιάζεται στα τέλη του μήνα. Μάλιστα, στις 17 Οκτωβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά συσκευές και τηλεοράσεις LCD και LED, που θα υποστηρίζουν την πλατφόρμα Google TV, παρότι η ίδια η Google δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία.

Η Google ανακοίνωσε στο Διαδίκτυο πως βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με μία σειρά εταιρειών και προέβλεψε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει κι άλλες συμφωνίες για την προβολή περιεχομένου. «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για τον ενθουσιασμό με τον οποίο έχουν υποδεχθεί την πλατφόρμα και ανυπομονούμε να μπούμε στο σαλόνι σας» έγραψε ο Αμπάρις Κένγκε, διευθυντής παραγωγής της Google TV.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...