Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

''Κάρτα νέων'' επιτρέπει το νόμιμο downloading


Πλέον το ''κατέβασμα'' μουσικής από το διαδίκτυο δεν θα θεωρείται σαν ''πειρατεία'', αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε, την Τρίτη 12/10, το πράσινο φως για την ''κάρτα νέων'', με την οποία η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει το νόμιμο "κατέβασμα" μουσικής, εκτιμώντας ότι τηρούνται οι κανόνες της ΕΕ όσον αφορά τον ανταγωνισμό.Η "κάρτα των νέων" θα επιτρέψει στους νέους 15 έως 24 ετών, να αγοράσουν μουσική αξίας 50 ευρώ, στις νόμιμες ιστοσελίδες, πληρώνοντας το μισό ποσό, ενώ η γαλλική κυβέρνηση θα επιδοτεί τη διαφορά.

Η ρύθμιση θα ισχύει για περίοδο δύο ετών, με ανώτατο όριο μία κάρτα ετησίως, ανά άτομο.

Ο στόχος είναι οι πωλήσεις συνολικά ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο, διευκρινίζουν οι Βρυξέλλες.

"Το μέτρο ανταποκρίνεται στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί για το γεγονός ότι ο όγκος, όλο και μεγαλύτερος, της μουσικής που διανέμεται στο διαδίκτυο, κατά παράβαση των κανόνων που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα, υπάρχει κίνδυνος να διώξει από την αγορά τις νόμιμες πλατφόρμες διανομής μουσικής", τονίζει σε ανακοίνωση της, η Κομισιόν.

"Το κατέβασμα μουσικής από το διαδίκτυο είναι οπωσδήποτε η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας του διαδικτύου και της οικονομικής ανάπτυξης", υπογράμμισε, ο Επίτροπος αρμόδιος για τον Ανταγωνισμό, κ. Γιοακίν Αλμούνια.

"Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της πρόσβασης στην online μουσική σε τιμή πιο ελκυστική για τους καταναλωτές και από τα νόμιμα με δίκτυα διανομής", πρόσθεσε.

πηγη :cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...