Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Facebook: O Zuckerberg μιλάει για το Social Network


Αρκετά «κρατήθηκε»· δεν άντεξε και «έσπασε» τη σιωπή του. Ο λόγος για τον ιδρυτή του Facebook Μark Zuckerberg, που εδώ και καιρό δεν είχε κάνει δηλώσεις για την σχετική με το Facebook ταινία του David Fincher, «The Social Network».Και ενώ πληροφορίες διέρρεαν πως ο «κ. Facebook» ήταν ενοχλημένος με τον τρόπο που παρουσιαζόταν το προφίλ του στην ταινία, αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις. Μιλώντας σε κοινό του Πανεπιστημίου του Stanford στην Καλιφόρνια, o Zuckerberg αρνήθηκε ότι το κύριο κίνητρό του ήταν ο οπορτουνισμός και η ανάδειξή του στην κοινωνική κλίμακα. Την ίδια στιγμή, διευκρίνισε πως η κοπέλα που είναι σήμερα μαζί του, η Priscilla Chan, ήταν μαζί του πριν από το εγχείρημα του Facebook. Mάλιστα, τόνισε ότι είναι ψευδές αυτό που αποτυπώνεται στην ταινία και τον θέλει να ξεκινά το facebook για να προσελκύει γυναίκες και να μπαίνει σε μεγάλα clubs.

«Οι δημιουργοί της ταινίας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσει να ‘χτίζουν’ πράγματα διότι τους αρέσει ακριβώς αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Facebook προσθέτοντας: «Βέβαια μου έκανε εντύπωση ότι είχαν ‘ξεσκονίσει’ την γκαρνταρόμπα μου. Οποιοδήποτε κοντομάνικο και ‘φλις’ εμφανίζεται στην ταινία, το έχω φορέσει».

Την ίδια στιγμή μάλιστα, σε πρόσφατή συνέντευξή του στον Νew Yorker, ο Ζuckerberg δήλωσε πως για τους πρώτες χρήστες του Facebook δεν μίλαγε με τα πλέον κολακευτικά λόγια· «οι ηλίθιοι…που με εμπιστεύτηκαν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Guardian

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...