Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Δεν θες να πας στη δουλειά; Στείλε το ρομποτικό alter ego σου!


Βάσει μίας από τις πιο ανατρεπτικές προβλέψεις του New Scientist, το 2011 θα εμφανιστούν ρομποτικά alter ego τα οποία θα μας αντικαθιστούν στο εργασιακό περιβάλλον. Είσαι άρρωστος, δεν έχεις διάθεση να πας γραφείο, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν... στείλε το avatar σου στο γραφείο!Το ρομποτικό alter ego μας θα μπορούμε να το ελέγχουμε από μακριά και με τη βοήθειά μας να εκτελεί τις υπηρεσίες που θα καλούμασταν να παραχωρήσουμε. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Ιαπωνία πωλούνται ήδη avatar που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη.

Η εταιρεία Willow Garage αναπτύσσει ρομπότ τηλεπαρουσίας, ονόματι Texai, ενώ η Anybots παρουσίασε πρόσφατα το QB που μοιάζει με ένα μικρό όχημα Segaway. To QB διαθέτει ένα κεφάλι ρομπότ στην κορυφή, διανύει έξι χιλιόμετρα την ώρα και χρησιμοποιεί ένα scanner με λέιζερ για να αποφεύγει τις... κακοτοπιές, όπως την ακαταστασία που κυριαρχεί στα γραφεία.

Μπορεί κανείς να το ελέγξει μέσω διαδικτύου από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και μέσω της κάμερας που έχει ενσωματωθεί στα μάτια του να διακρίνει με ποιον μιλάει, ενώ και οι συνάδελφοί του μπορούν επίσης να τον δουν από μια μικρή οθόνη LCD που έχει στο κεφάλι του το ρομπότ.

Αυτό που απομένει είναι να διανύσουμε το 2011 και να διαπιστώσουμε κατά πόσο το New Scientist έπεσε μέσα στις προσδοκίες και τις εκτιμήσεις του για το νέο χρόνο. Άλλωστε, πέρυσι είχε σημειώσει ορισμένες επιτυχίες στις προβλέψεις του για το 2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...