Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

WikiLeaks :Απόρρητα έγγραφα που αφορούν το Βατικανό..


Απόρρητα έγγραφα που αφορούν το Βατικανό, από τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και τις "γκάφες" στα μέσα ενημέρωσης μέχρι τους "τεχνοφοβικούς" καρδινάλιους διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύθηκαν από την βρετανική εφημερίδα Guardian.

Συγκεκριμένα, έγγραφο περιγράφει το νούμερο δύο του Βατικανού, τον υπουργό Εξωτερικών καρδινάλιο Ταρσίζιο Μπερτόνε, ως ένα άτομο τύπου "μάλιστα κύριε" (yes man), το οποίο θεωρείται από τους διπλωμάτες ελάχιστα αξιόπιστο.



'Ένα άλλο έγγραφο από τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρει ότι για τις "γκάφες" του Πάπα Βενέδικτου ευθύνονται οι εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνιακές δομές του Βατικανού που είναι αποτέλεσμα της τεχνοφοβίας των καρδινάλιων και της άγνοιας τους για της επικοινωνίες του 21ου αιώνα.

"Μόνο ένας κορυφαίος σύμβουλος του Πάπα έχει Blackberry και μερικοί άλλοι έχουν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" αναφέρεται.

Tο έγγραφο χαρακτηρίζει ακόμη τον κύκλο των συμβούλων του Πάπα γέρους "ιταλο- κεντρικούς" άνδρες που δε νιώθουν άνετα με την τεχνολογία των πληροφοριών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...