Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

O Πούτιν επιβάλλει τη χρήση του Linux


O Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει να υπάρχει οποιαδήποτε εξάρτηση από ξένους κατασκευαστές software. Ακολουθώντας τις επιταγές του η Ρωσική Κυβέρνηση δημοσίευσε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση όλων των κρατικών συστημάτων μηχανογράφησης σε Open Source λογισμικό, εγκαταλείποντας τα Windows.H μετάβαση στο ανοικτό λογισμικό θα γίνει έως το τέλος του 2015, ενώ έως τότε προβλέπεται να απομακρυνθούν τα Windows από όλους τους κυβερνητικούς υπολογιστές. Με αυτό τον τρόπο το Ρωσικό Κράτος σκοπεύει αφενός να εξοικονομήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τις άδειες χρήσης αφετέρου να μειώσει την εξάρτηση από τους ξένους κατασκευαστές software.

Άλλωστε ο χρόνος πιέζει καθώς λήγουν φέτος αρκετές από τις άδειες χρήσης των Windows σε πολλούς κυβερνητικούς οργανισμούς, αλλά και σε σχολεία της Μόσχας.

Η Ρωσική Κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει τα Windows με ένα είδος ρωσικού Linux. Τόσο ο πρωθυπουργός Πούτιν όσο και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν εκφράσει επανειλημμένως τη συμπάθεια τους για το ανοικτό λογισμικό.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...