Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

το VLC έρχεται στο Android


Το VLC πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων (ειδικά για video) για όλα τα λειτουργικά συστήματα, ενώ πραγματικά δίνει δυνατότητες που μπορούν να λύσουν τα χέρια μας (ή απλά να μας φανούν ενδιαφέρουσες). Πριν λίγο καιρό είδαμε το VLC να μπαίνει το app store της Apple για το iPhone (αν υπάρχει ένα θέμα καθώς η GPLv3 δεν είναι συμβατή με τους όρους του App store). Δεν είναι περίεργο που με την ευκαιρία της νέας έκδοσης του Android NDK που δίνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας εφαρμογών όχι μέσω του πατροπαράδοτου τρόπου γραφής σε Java αλλά σε C και C++. Ήδη οι developers του VLC κάνουν φανταστική δουλειά και έχουν προχωρήσει αρκετά στην ανάπτυξη του κώδικα του VLC για το Android. Με τους ρυθμούς αυτούς πιστεύω ότι το πολύ μέσα στον Ιανουάριο θα δούμε το VLC έτοιμο για το Android και μαντέψτε… οι όροι του Android App Market δεν έρχονται σε αντίθεση με την GPLv3 (ή με κάποια άλλη άδεια ελεύθερου λογισμικού).

Περισσότερα μπορείτε να διαβάστε στο Tech & Tech. Πιστεύω ότι στο μέλλον ειδικά με την ωρίμανση του Android NDK θα δούμε ακόμη περισσότερες εφαρμογές υψηλού επιπέδου στο Android.

Για τους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για τις τεχνικές λεπτομέρειες της ανάπτυξης της Android έκδοσης του VLC προτείνω να ρίξουν μια ματιά στο Git του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...