Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

H Sony εισβάλλει στην αγορά καρτών μνήμης


H Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έως το τέλος Ιανουαρίου 2011 θα έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά οι νέες κάρτες μνήμης υψηλής χωρητικότητας (SDHC) που προορίζονται για φωτογραφικές μηχανές DSLR, βιντεοκάμερες ή άλλες συσκευές οποιοδήποτε κατασκευαστή και φυσικά για τις δικές της Cyber-shot, Handycam και NEX. Οι νέες SDHC χωρίζονται σε τρεις οικογένειες με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τη χρήση για την οποία προορίζονται αλλά και την τιμή τους. Εξάλλου, είναι προφανές ότι οι δυνατότητες των μηχανών αυξάνουν τις απαιτήσεις και από τις κάρτες μνήμης, όπως είναι οι λήψεις υψηλής ταχύτητας συνεχούς ριπής, οι λειτουργίες 3D και Sweep Panorama της Sony.

Η Sony προτείνει ως ιδανική επιλογή τις δικές της κάρτες SDHC στη σειρά Essential (2GB, 4GB και 8GB) για τις σχετικά οικονομικές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες καθώς και για την αποθήκευση και μεταφορά αρχείων μουσικής και δεδομένων από βιντεοπαιχνίδια.

H «μεσαία» σειρά Experience είναι διαθέσιμη στην υψηλότερη δυνατή χωρητικότητα (από 2GB έως και 32GB) και η Sony την προτείνει για μηχανές DSLR και βιντεοκάμερες Full HD χάρη στην χωρητικότητα αλλά και το ρυθμό μεταφοράς δεδομένων με μέγιστο 15Μb/sec (Class 4).

Η ναυαρχίδα του νέου στόλου της Sony είναι η σειρά Expert 8GB, 16GB και 32GB που υποστηρίζουν ρυθμό μεταφοράς έως 22Mbps που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις συνεχόμενων λήψεων και φωτογραφιών σε τρεις διαστάσεις.

Όσοι αποκτήσουν κάρτες μνήμης της σειράς Expert ή της σειράς Experience θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν επίσης τη νεότερη έκδοση HD του λογισμικού ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων File Rescue (διαθέσιμη μέσω Διαδικτύου). Όπως τονίζει η εταιρεία, για πρώτη φορά παγκοσμίως από τη Sony, αυτό το εύχρηστο λογισμικό ανάκτησης αρχείων μπορεί, εκτός από αρχεία JPEG, MPEG-1 και MP4, να ανακτήσει αρχεία βίντεο AVCHD τα οποία έχουν εγγραφεί με τη φωτογραφική μηχανή ή τη βιντεοκάμερα οποιουδήποτε κατασκευαστή.

Δωρεάν διαθέσιμη θα είναι επίσης η εφαρμογή X-pict story για την δημιουργία παρουσιάσεων, συνδυάζοντας μουσική και φωτογραφίες, με οπτικά εφέ και εφέ μετάβασης από εικόνα σε εικόνα. Σε συνεργασία με το λογισμικό Picture Motion Browser της Sony, υποστηρίζεται επίσης το ανέβασμα slideshow σε σάιτ όπως το YouTube ή το Facebook.

Όλες οι νέες κάρτες της Sony έχουν πενταετή εγγύηση. Οι τιμές τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα (αλλά συζητιέται ότι θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ και θα φτάνουν τα 150 ευρώ στην επαγγελματική κατηγιορία), αν και οι κάρτες Essential κυκλοφορούν ήδη (οι υπόλοιπες αναμένονται τον Ιανουάριο του 2011).

Σχετικά με τις κάρτες μνήμης, ενδιαφέρον παρουσιάζει η υποβολή κοινής πρότασης από SanDisk, Nikon και Sony για τις προδιαγραφές του νέου προτύπου CompactFlash. Ο διεθνής οργανισμός καλείται να καθιερώσει ως πρότυπο ένα νέο μέσο που υποστηρίζει τουλάχιστον θεωρητικά μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 500MB/sec (μέσω σειραϊκού interface PCI Express) από τα 167ΜΒ/sec σήμερα με το πρότυπο CF6.0, και χωρητικότητα (θεωρητικά) έως 2TB! Οι μεγαλύτερες ταχύτητες θα επιτρέψουν συνεχόμενη φωτογράφηση «κατά ριπές» και αποθήκευση σε τεράστια αρχεία (RAW φορμά). Επαγγελματίες, αναμείνατε....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...