Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος στο Mac OS X Downloads: «Περάστε από το κατάστημα»


Μετά τις 6 Ιανουαρίου δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη η ενότητα Mac OS X Downloads στο apple.com, σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε η εταιρεία σε μέλη της κοινότητας των προγραμματιστών Mac. Εκτοτε η σελίδα http://www.apple.com/downloads/macosx/ θα παραπέμπει στο Mac App Store. Eτσι, οι developer χάνουν ένα ισχυρό μέσο προβολής (δεδομένης της δημοτικότητας του apple.com), πριν μάθουν τις μεθόδους προβολής στο Mac App Store.Στο Mac App Store δεν θα επιτρέπεται η υποβολή δοκιμαστικών εκδόσεων των εφαρμογών (demo, trial ή beta) καθώς τότε θα απορρίπτονται. Στο http://developer.apple.com/news/ios/appstoretips/index.php δημοσιεύονται σχετικές οδηγίες για τους developer. Οι προγραμματιστές θα ορίζουν την τιμή διάθεσης των εφαρμογών τους, με κόστος 30%. Οι πληρωμές τους θα καταβάλλονται μηνιαία, οι δωρεάν εφαρμογές δεν θα χρεώνονται από το Mac App Store όπως και οι πωλήσεις με χρήση πιστωτικών καρτών. Ομοίως χωρίς χρέωση θα γίνεται και η φιλοξενία και η προώθηση των εφαρμογών, αν και λεπτομέρειες για τους τρόπους προβολής δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές (http://developer.apple.com/programs/mac/distribution.html)

H Apple έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα εγκαινιαστεί τo Mac App Store, το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για τη διάθεση των εφαρμογών Mac με στόχο «να κάνει πιο εύκολη την αναζήτηση, την εγκατάσταση και την αναβάθμισή τους». Το Mac App Store θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 σε 90 χώρες -και στην Ελλάδα, λένε οι πρώτες πληροφορίες- και θα περιλαμβάνει εφαρμογές σε κατηγορίες όπως Εκπαίδευση, Παιχνίδια, Γραφικές Τέχνες, Lifestyle, Παραγωγικότητα και Utilities.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με το Mac App Store, θα μπορείτε να βρίσκετε νέες και αξιοσημείωτες εφαρμογές, να μάθετε ποιες κατηγορίες προτιμά το προσωπικό και να διαβάσετε κριτικές και βαθμολογίες. Με ένα απλό κλικ, θα μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές και να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε αμέσως. Οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει θα λειτουργούν σε όλους τους υπολογιστές Mac που διαθέτετε ενώ οι αναβαθμίσεις θα σας αποστέλλονται κατευθείαν από το Mac App Store για να είναι πάντα ενημερωμένες. Το Mac App Store θα είναι διαθέσιμο για το Mac OS X Snow Leopard δωρεάν μέσω την αναβάθμισης λογισμικού.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...