Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Και κερατάς και κατηγορούμενος γιατί είδε τα e-mail της!


Ενας άντρας που υποπτευόταν (δικαίως) πως η γυναίκα του τον απατούσε, αντιµετωπίζει ποινή κάθειρξης έως πέντε ετών επειδή διάβασε την ηλεκτρονική της αλληλογραφία χωρίς τη συγκατάθεσή της. Ο 33χρονος Λίον Ουόκερ υποπτευόταν ότι η σύζυγός του Κλάρα, η οποία είχε στο παρελθόν κάνει άλλους δύο γάµους, διατηρούσε σχέση µε τον πρώην άνδρα της. Εχοντας ειδκές γνώσεις στα κοµπιούτερ, ο σύζυγος µπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στο e-mail της και επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Ο σύζυγος βρέθηκε κατηγορούµενος, αφού, σύµφωνα µε τους νόµους της πολιτείας του Μίσιγκαν, η παράνοµη εισβολή σε ένα ξένο e-mail τιµωρείται µεφυλάκιση. ΗΚλάρα τον κατηγόρησε ως «χάκερ», αν και ο Ουόκερ υποστήριξε πως είχε στα χέρια του τους κωδικούς για να µπει στο e-mail της. Ο δικαστής όµως δεν τον πίστεψε και τώρα ο 33χρονος κινδυνεύει, στην υπόθεση που θα εκδικαστεί τον Φεβρουάριο, µε ποινή κάθειρξης µέχρι πέντε έτη.

Προσωπικά δεδοµένα
Σχεδόν οι µισές υποθέσεις διαζυγίων στις ΗΠΑ περιλαµβάνουν κάποιο θέµα παραβίασης προσωπικών δεδοµένων, όπως το διάβασµα µηνυµάτων στο κινητό ή ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό νοµικοί θεωρούν πως η συγκεκριµένη υπόθεση θα αποτελέσει δεδικασµέν οστο οποίο θα στηριχθούν χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις.

Ο δεύτερος σύζυγος της Κλάρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν επειδή τη χτυπούσε µπροστά στον γιο της από τον πρώτο γάµο. Ο Ουόκερ έδωσε τα e-mails στον πατέρατου παιδιού και πρώτο σύζυγο της Κλάρας, ο οποίος ζήτησε να αναλάβει την κηδεµονία του αγοριού. Τότε αναγκάστηκε να αποκαλύψει ποιος του είχε δώσει τα e-mails. Ο Λίον υποστήριξε ότι προχώρησε στην πράξη αυτή όταν η Κλάρα άρχισε να παίρνει τη µόλις ενός έτους κόρη τους στις επισκέψεις της στον βίαιο πρώην σύζυγό της λόγω των φόβων του για τη σωµατική ακεραιότητα της µικρής.

Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο στις αρχές του µήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...