Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Η Apple αφαίρεσε εφαρμογή του Wikileaks από το App Store


Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αφαίρεσε μια ανεπίσημη εφαρμογή του Wikileaks για το iPhone, iPod Touch και iPad από το App Store, επειδή παραβίαζε τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη λογισμικού.«Οι εφαρμογές πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους τοπικούς νόμους” ανέφερε ο Trudy Muller, εκπρόσωπος της Apple. “Αφαιρέσαμε το Wikileaks από το App Store, επειδή παραβίαζε τις κατευθυντήριες γραμμές ανάπτυξης” πρόσθεσε ο Muller, αρνούμενος να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Η εφαρμογή Wikileaks κόστιζε 1,99 δολάρια και παρείχε μια κινητή έκδοση του περιεχομένου του Wikileaks, το οποίο είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο του οργανισμού δωρεάν. Ενώ λοιπόν είχε εγκριθεί από την Apple στις 17 Δεκεμβρίου, αφαιρέθηκε από το App Store τη Δευτέρα.

Ο προγραμματιστής της εφαρμογής, Igor Barinov, ανέφερε στο Twitter ότι σχεδίαζε να δωρίσει ένα δολάριο από κάθε download στο Wikileaks.

Εκτός από την Apple, μέχρι σήμερα η Visa, η Mastercard, το PayPal , η Amazon και άλλες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν αποσύρει τις υπηρεσίες τους από το Wikileaks από τότε που ξεκίνησε η δημοσίευση χιλιάδων μυστικών αμερικανικών εγγράφων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...