how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το INF/Autorun αποτελεί και πάλι κορυφαία απειλή υπολογιστών παγκοσμίως


Η ESET δημοσιεύει, μηνιαίως, την κατάταξη των πλέον διαδεδομένων απειλών υπολογιστών, σύμφωνα με το αναλυτικό σύστημα αναφοράς ThreatSense.Net® της εταιρείας.

Το Σεπτέμβριο, το σύστημα στατιστικών στοιχείων αξιολόγησε μια ομάδα κακόβουλων λογισμικών ονομαζόμενη INF/Autorun ως την κορυφαία ηλεκτρονική απειλή, με το ποσοστό υπολογιστών που έχουν προσβληθεί να φτάνει το 6,62% παγκοσμίως και 5,73% στην Ελλάδα. Τη δεύτερη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει το Win32/Conficker με ποσοστό 4,52%. Την τρίτη θέση κατέλαβε το Win32/PSW.OnLineGames (2,86%). Το INF/Conficker (1,64%), που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, επιβεβαιώνει την εξάπλωση απειλών που προσβάλλουν υπολογιστές μέσω αφαιρούμενων μέσων, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία autorun.inf του λειτουργικού συστήματος των Windows. ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΦΡΙΚΗ (ΕΜΑΑ)
Όσον αφορά στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, το τοπίο ως προς τις απειλές υπολογιστών διαφέρει σε σχέση με τα παγκόσμια δεδομένα, τα οποία επηρεάζονται από χώρες με μεγάλο πληθυσμό, όπως η Κίνα ή η Αργεντινή.

Το INF/Autorun κατατάσσεται μεταξύ των απειλών που εντοπίζονται συχνότερα στην Αυστρία (3,47%), την Ελλάδα (5,73%), τη Ρωσία (6,04%), την Πολωνία (6,89%), την Ουκρανία (7,25%) και τη Νότια Αφρική (11,32%).

Η κατάταξη των απειλών υπολογιστών για την περιοχή ΕΜΑΑ περιλαμβάνει επίσης αρκετές νέες απειλές, όπως ο ιός JS/Redirector. Αυτή η απειλή έχει σχεδιαστεί ώστε να ανακατευθύνει τους επισκέπτες ιστότοπων σε διευθύνσεις URL με κακόβουλο λογισμικό, προσβάλλοντας νόμιμους ιστότοπους και εισάγοντας κακόβουλες συνδέσεις σε λογισμικό που περιέχει ιούς. Το JS/Redirector έρχεται πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο (2,61%), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της χώρας, και στη δεύτερη θέση στην Τσεχία (4,68%), τη Δανία (1,85%), τη Φινλανδία (1,86%), την Ιρλανδία (3,32%), την Ολλανδία (2,13%) και τη Σλοβακία (3,85%). Η ίδια απειλή καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη Σουηδία, με ποσοστό 1,60% του συνόλου των κακόβουλων λογισμικών που έχουν ανιχνευτεί.

Το HTML/ScrInject.B, που εντοπίζεται επίσης σε σχετικά μεγάλα ποσοστά στην περιοχή ΕΜΑΑ, έχει κατηγοριοποιηθεί από την ESET ως γενικευμένη ανίχνευση ιστότοπων με κωδικοποίηση HTML που περιέχουν κρυφή δέσμη ενεργειών ή ετικέτα IFRAME, ανακατευθύνοντας τους επισκέπτες αυτομάτως στη λήψη του κακόβουλου λογισμικού. Πρόκειται για την κυρίαρχη απειλή στη Σλοβακία (3,98%), την Εσθονία (2,35%) και τη Δανία (3,40%), ενώ στην Τσεχία το HTML/ScrInject βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Άλλος ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιείται μαζικά από τους δημιουργούς του είναι το Java/TrojanDownloader.OpenStream, με σκοπό τη διείσδυση στο λειτουργικό σύστημα χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης. Αυτή η επικίνδυνη εφαρμογή διείσδυσης βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση στη Νορβηγία, με ποσοστά προσβολής της τάξης του 2,73%, ενώ κατατάσσεται στις τρεις πρώτες απειλές υπολογιστών στη Γερμανία με ποσοστό 4,46% επί του συνόλου. Στην Πορτογαλία έχει προσεγγίσει το 3,77% όλων των εφαρμογών διείσδυσης. Το Win32/Conficker, ιός που στο παρελθόν αποτελούσε βασική απειλή στην περιοχή ΕΜΑΑ, εξακολουθεί να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης στη Ρουμανία (7,27%).

Τα Windows 8 αλλάζουν το μέλλον του computing


ΣΥΜΦΩΝΑ με τον Steve Ballmer τα Windows 8 αποτελούν το πιο ριψοκίνδυνο προϊόν για την εταιρεία του και όχι τα Windows Phone 7 ή το Kinect όπως θα περίμενε κανείς. Ερωτούμενος, στο πλαίσιο ενός συμποσίου της Gartner, για το ποιο είναι το ριψοκίνδυνο προϊόν της εταιρείας του, αυτός απάντησε ότι θα είναι η επόμενη έκδοση των Windows.Περισσότερο σε αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε ο Ballmer. Τον Απρίλιο του 2010 είχε διαρρεύσει ένα έγγραφο της Microsoft το οποίο έστελνε στους hardware συνεργάτες της για να τους πληροφορήσει σχετικά με τα σχέδια της για την επόμενη έκδοση των Windows. Ωστόσο σε αυτό δεν υπήρχε καμία νύξη για τους νεωτερισμούς που θα φέρουν.
Παράλληλα τα Windows 7 πουλάνε εξαιρετικά. Συνολικά, έως τώρα, έχουν πουληθεί παγκοσμίως 240 εκατομμύρια άδειες του νέου λειτουργικού συστήματος. Φυσικά θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά το νέο προιόν κυκλοφορήσει του χρόνου τις γιορτές καθώς ετοιμάζονται οι beta εκδόσεις...

Firefox Minefield 4.0b8pre TraceMonkey 64bit


Θέλετε μια πραγματική “γεύση” του “πώς θα είναι η τελική έκδοση του Firefox 4″ που θα δούμε σύντομα; Ξεχάστε τις εκδόσεις beta. Ξεχάστε τις απλές “nightly builds” (για όσους τις γνωρίζετε). Ξεχάστε οτιδήποτε διαφορετικό από “την κορυφή”. Βλέπετε, εκτός της έκδοσης, “μετράει” και το ποιές τεχνολογίες εμπεριέχονται στον browser. Και η “κορυφαία” έκδοση είναι μόνο μια: αυτή του τίτλου μας. Η τελευταία Nightly Build του Firefox Minefield 4.0b8pre 64bit TraceMonkey. Τι είναι… όλο αυτό το κατεβατό;Firefox

Φυσικά, “ο γνωστός και αγαπημένος browser”.
Minefield

Σημαίνει “ναρκοπέδιο” και θεωρητικά είναι… ακριβώς “ό,τι λέει το όνομα του”: η δοκιμαστική έκδοση του browser που ανά πάσα στιγμή μπορεί… “να κάνει μπούμ”! Κανείς δεν εγγυάται πως “όλα θα λειτουργούν ρολόι”, το αντίθετο μάλιστα, περιμένουν πως εδώ θα εντοπιστούν τα προβλήματα που θα πρέπει να διορθωθούν για να κυκλοφορήσει η “κανονική”, χαρακτηριζόμενη και ως “σταθερή” έκδοση.
Nightly Build

Ο κώδικας μιας εφαρμογής δεν εξελίσσεται “σε μια νύχτα”, αλλά καθημερινά. Οι Nightly Builds, όμως, προέρχονται από “μια νύχτα”, ή μάλλον από την “κάθε νύχτα”. Καθώς οι προγραμματιστές συνεχίζουν την ανάπτυξη του Firefox, κάθε μέρα κάνουν και λίγη πρόοδο. Ε, οι “Nightly Builds” παράγονται κάθε μέρα, εμπεριέχοντας όλες “τις αλλαγές της ημέρας”. Οι περισσότερες τροποποιήσεις του κώδικα και αλλαγές είναι θετικές, και οδηγούν προς την επόμενη έκδοση. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες που μπορεί να προξενήσουν προβλήματα, να εμφανίσουν αστάθεια κ.λπ. Όποιος χρησιμοποιεί Nightly Builds, θέλει να είναι απολύτως μέσα στις πλέον τελευταίες εξελίξεις, αφού κυριολεκτικά χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα… “της ημέρας”, φρέσκο-φρέσκο.
4.0b pre

Ο αριθμός της έκδοσης. Το b υποδηλώνει πως μιλάμε για την έκδοση beta, δηλαδή τη δοκιμαστική “πριν φτάσουμε στην τελική/σταθερή”. Το “pre” δεν αναφέρεται στο κινητό της HP, αλλά στο ότι είναι η έκδοση που προηγείται της τελικής/σταθερής.
64bit

Φυσικά, η “αρχιτεκτονική” για την οποία έχει σχεδιαστεί η εφαρμογή. Αν, όπως πάρα πολλοί χρήστες, έχετε στον υπολογιστή σας μια 32bit έκδοση των Windows XP/Vista/7, συγχαρητήρια, συνεχίζετε να… μένετε στο παρελθόν. Αν έχετε επεξεργαστή 64bit (σχεδόν οποιονδήποτε κυκλοφόρησε μέσα στην τελευταία τριετία), δεν έχετε λόγο να μην χρησιμοποιείτε ένα 64bit λειτουργικό σύστημα. Εξάλλου, στα 32bit μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο μέχρι 3,x GBs μνήμης. Τα 64bits επιτρέπουν στις εφαρμογές πρόσβαση σε περισσότερη μνήμη, αποδοτικότερη λειτουργία σε ορισμένους τομείς κ.λπ. Γιατί, λοιπόν, αν όντως έχετε 64bit λειτουργικό σύστημα, να χρησιμοποιείτε την 32bit έκδοση του Firefox; (Ειδικά τώρα που υπάρχει και έκδοση του Flash στα 64bit, επιτρέποντας έτσι την πρόσβαση στα περισσότερα sites δίχως το παραμικρό πρόβλημα).
TraceMonkey

Και φτάνουμε στο σημαντικότερο ίσως τμήμα της εξίσωσης: τη “μηχανή” Javascript που χρησιμοποιεί ο browser. Πιθανότατα θα έχετε διαβάσει πως “η νέα έκδοση του Χ browser θα είναι κατά Ψ γρηγορότερη σε σελίδες με JavaScript”, θα έχετε δει κάποια benchmarks όπου κυρίως Chrome και Firefox “κονταροχτυπιούνται” για το “ποιός τις έχει μεγαλύτερες” (τις επιδόσεις). Για δες, όμως, που ενώ κάθε νέα έκδοση του Chrome εμπεριέχει τις βελτιώσεις για τις οποίες διαβάζετε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον Firefox! Η νέα “μηχανή” JavaScript του Firefox ΔΕΝ υπάρχει στις beta εκδόσεις, ούτε στις Nightly Builds. Ακριβώς επειδή είναι ένα από τα σημαντικότερα νέα τμήματα του Firefox, δέχεται ξεχωριστή ανάπτυξη παράλληλα με αυτόν, και μπορεί από μόνη της να εμφανίσει κάποια προβλήματα, ο Firefox έχει διαχωριστεί σε δυο εκδόσεις: μια με την “κλασσική μηχανή” Javascript που είχε και η έκδοση 3 (με πρόσθετες βελτιώσεις στην πορεία), και μια με τη “νέα μηχανή” TraceMonkey, η οποία… “πετάει”!

Συνδυάστε, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, βάλτε στο mix και την υποστήριξη επιτάχυνσης μέσω της κάρτας γραφικών και… τι έχουμε; Τη γρηγορότερη έκδοση του Firefox, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

πηγη

Android woman





Ίσως το πιο εντυπωσιακό βίντεο με ανδροειδές ρομπότ που έχω δει μέχρι σήμερα. Αυτή η «κούκλα» μοιάζει πραγματικά αληθινή και αναπαράγει εξαιρετικά τις κινήσεις και τους μορφασμούς του χειριστή της ενώ ανταποκρίνεται και σε ερωτήσειςΔεν ξέρω αλλά με βάζει σε σκέψεις το αν θα ήθελα σε μερικά χρόνια να συναντήσω μια ηλεκτρονική κυρία να εξυπηρετεί στα εκδοτήρια εισιτήριων για τον κινηματογράφο ή να ενημερώνει τουρίστες σε κάποιο ταξιδιωτικό γκισέ.






Google: "Δε θέλετε να φαίνεται το σπίτι σας στο Street View; Μετακομίστε!"


Ο διευθύνων σύμβουλος της Google παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο CNN και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τα θέματα που ανακύπτουν κάθε τόσο σχετικά με το Street View. Ο Eric Schmidt ρωτήθηκε για το τι στοιχεία συγκεντρώνουν τα αυτοκίνητα της Google όταν περνούν από ένα δρόμο για φωτογράφιση. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική, καθώς ουσιαστικά κάλεσε όποιον έχει επιφυλάξεις απέναντι στο Street View να μετακομίσει!"Το αυτοκίνητο περνά από κάθε σημείο μόνο μια φορά, άρα δεν τίθεται θέμα παρακολούθησης. Οπότε, μπορείτε απλά να μετακομίσετε", ήταν τα λόγια του Schmidt. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με κάποια ΜΜΕ να κάνουν λόγο για "επική γκάφα". Αμέσως μετά τη συνέντευξη, ο Schmidt ανασκεύασε με γραπτή του δήλωση. "Αν δείτε την αμοντάριστη συνέντευξη, η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε μια ενότητα για την ιδιωτικότητα που κράτησε πολλή ώρα. Προφανώς, ήταν ατυχής δήλωση. Αν ανησυχείτε για το προσωπικό σας απόρρητο στο Street View και θέλετε να αφαιρέσετε το σπίτι σας από αυτό, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία μας και θα το βγάλουμε", ήταν η μετέπειτα δήλωση του Schmidt.

Η επίμαχη δήλωση του Schmidt είναι ενδεικτική του εκνευρισμού που έχει προκαλέσει στη Google ο συνεχιζόμενος θόρυβος σχετικά με τη δραστηριότητα του Street View, μετά την αποκάλυψη ότι τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας συνέλεξαν "κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα από δίκτυα Wi-Fi.

Πηγή: Pc Magazine

3G κεραίες στο Έβερεστ


Υπηρεσίες γρήγορου Ίντερνετ στην... κορυφή του κόσμου παρέχει εταιρεία τηλεπικοινωνιών από το Νεπάλ.

Η ιδιωτική εταιρεία Ncell εγκατέστησε το πρώτο 3G δίκτυο στην κατασκήνωση του Έβερεστ. Η εγκατάσταση θα δίνει πρόσβαση στο ίντερνετ σε δεκάδες χιλιάδες ορειβάτες που επισκέπτονται την περιοχή Σολουκούμπου του Έβερεστ κάθε χρόνο.

Μεταξύ των παροχών είναι η γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, η αποστολή βίντεο και e-mail, αλλά και οι βιντεοκλήσεις που είναι φθηνότερες από τα τηλέφωνα μέσω δορυφόρου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση από υψόμετρο 5.300 μέτρων


πηγη

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Από τα επτά τους ξεκινούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο τα παιδιά που ζουν στην Ευρώπη


Πιο μικροί από ποτέ μπαίνουν στο διαδίκτυο τα μικρά παιδιά αφού οι σημερινοί 15χρονοι άρχισαν να το χρησιμοποιούν από τα 11α τους. Ανάλογα, τα σημερινά 10χρονα γνώρισαν το κόσμου του internet όταν ήταν 7 ετών, όπως δείχνει η έρευνα της EUKidsOnline.Οι πιο μικροί που συνδέονται στο διαδίκτυο προέρχονται από χώρες όπως Εσθονία, Κάτω Χώρες, Αγγλία και σκανδιναβικές χώρες. Αντίθετα, μεγαλύτεροι σε ηλικία γνωρίζουν το Internet στα κράτη: Αυστρία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Μέσος όρος παραμονής στο διαδίκτυο είναι η μιάμιση ώρα.

Παράλληλα, το 84% των ανηλίκων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι για τα μαθήματά τους, το 83% για να παρακολουθήσουν βίντεο, το 74% για να παίξουν παιχνίδια και το 61% για να επικοινωνήσουν.

Το 85% αυτών μπαίνουν από το σπίτι και ακολουθεί το σχολείο. Οι μισοί έφηβοι έχουν στο δωμάτιό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (σταθερό ή laptop) με σύνδεση στο διαδίκτυο. Εντωμεταξύ, το 5% των παιδιών παραδέχεται πως έχει υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό (14% σε Εσθονία και Ρουμανία) και ένας στους οκτώ αναστατώθηκε από ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια πλοήγησης του.

Ελλείψεις σε βασικές δεξιότητες αντιμετωπίζουν τα μισά παιδιά ενώ το 30% ηλικίας 11-16 ετών έχε εμφανίσει συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάχρηση του διαδικτύου.

Επίσης, σε 14 χώρες διεξάγεται διαγωνισμός για το καλύτερο παιδικό επιγραμμικό περιεχόμενο στο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και ενήλικες και διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κέντρα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ. Πρόκειται για τις χώρες Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία.


πηγη

400.000 απόρρητα έγγραφα για την εισβολή στο Ιράκ είχε ανακοινώσει πως εχει το WikiLeaks


Την Παρασκευή (22/10) το site ανακοίνωσε πως έχει να κάνει μια “σημαντική ανακοίνωση”...


Στις αρχές της εβδομάδας η WikiLeaks είχε ανακοινώσει πως διαθέτει 400.000 απόρρητα έγγραφα για την εισβολή στο Ιράκ, πράγμα που ανάγκασε το Πεντάγωνο να κινητοποιθεί άμεσα.

Μάλιστα σχημάτισε μια ομάδα 120 ατόμων που θα αξιολογήσει τα έγγραφα και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε την Παρασκευή (22/10) το site να μην αποκαλύψει ούτε ένα έγγραφο.

Αναμένουμε πάντως να δούμε το πότε και το τι θα γίνει το Σάββατο...

πηγη

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στα χέρια των δανειστών της περνά η Wind Ελλάς


Στα χέρια της πλειοψηφίας των δανειστών της, Ομολογιούχων Υψηλής Εξασφάλισης περνά η Wind Hellas, ενώ αναμένεται ο διορισμός μελών διεθνούς βεληνεκούς από τις τηλεπικοινωνίες και από εξέχοντα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε νέο διοικητικό συμβούλιο υπό τη διεύθυνση του κ.Νάσου Ζαρκαλή ο οποίος παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.Στις 18 Οκτωβρίου 2010, η Weather Finance III, ιδιοκτήτρια κατά το 100% των μετοχών της Wind Ελλάς ανακοίνωσε ότι έχει επιλέξει ως την προτιμώμενη προσφορά εκείνη από την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης, η οποία αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης. Μεταξύ των προτάσεων που απορρίφθηκαν ήταν και αυτή από την Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία Ν.Σαουίρις, ο οποίος μετά την απόφαση αυτή χάνει τον έλεγχο της εταιρείας, τον οποίο είχε αποκτήσει το 2009.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι νέοι ιδιοκτήτες θα επενδύσουν 420 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους και την χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και του επιχειρηματικού πλάνου της Wind Ελλάς. Η συναλλαγή θα απαλλάξει την εταιρεία από 1,867 εκατομμύρια ευρώ χρέος προς τρίτα μέρη.

πηγη

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Δασκάλους και Καθηγητές


H Microsoft Ελλάς διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων και Καθηγητών, ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Ο διαγωνισμός αυτός προσβλέπει στην ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, μέσα από το διαγωνισμό, ενθαρρύνεται η προώθηση και η ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.

Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα, τόσο στο θέμα όσο και στις τεχνικές/τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχθηκε.

Από τις συμμετοχές στον ελληνικό διαγωνισμό, θα διακριθούν τρεις, οι οποίες και θα συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων που πρόκειται να διοργανωθεί από τη Microsoft στη Μόσχα το Μάρτιο του 2011, όπου και θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι πρωτοπόροι δάσκαλοι από όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές και ιδέες με Ευρωπαίους συναδέλφους τους, να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα, από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει 4 Πανευρωπαϊκές Διακρίσεις.

Οι νικητές του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων, ο οποίος για το 2011 θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον της Αμερικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com ή να στείλουν μία παρουσίαση της δραστηριότητάς τους, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.microsoft.com/hellas/ief

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011.

Tο ελληνικό καταναλωτικό κοινό ειναι διστακτικό όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές αγορές και συναλλαγές


Η σχέση των Ελλήνων με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο βελτιώνεται αισθητά χρόνο με το χρόνο, ωστόσο το ψηφιακό τοπίο μεταβάλλεται αρκετά όταν πρόκειται για διαδικτυακές δραστηριότητες που εμπεριέχουν οικονομικές συναλλαγές. Ενδεικτικά, η ανάλυση των πιο πρόσφατων διαθέσιμων στοιχείων καταδεικνύει τα εξής: - 1 στους 10 Έλληνες έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να παραγγείλει ή να αγοράσει αγαθά ή υπηρεσίες, ενώ ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (8%) προχώρησε σε ανάλογη ενέργεια κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη κινούνται σε επίπεδα 3,5 φορές υψηλότερα.

- 1 στους 20 Έλληνες χρησιμοποιεί συστήματα ηλεκτρονικής τραπεζικής, με το αντίστοιχο χάσμα έναντι της ευρωπαϊκής ένωσης να εκτοξεύεται στις 27 ποσοστιαίες μονάδες το 2009 (5% έναντι 32%).

- Μόλις 1 στους 100 Έλληνες έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για πώληση αγαθών ή υπηρεσιών, π.χ. μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό αγγίζει το 10%.

Πηγή observatory.gr

Κρυπτογράφηση δεδομένων σύντομα στο Facebook


Πριν από λίγες ημέρες, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook δεσμεύουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύουν σε διαφημιστικές και άλλες εταιρείες. Το θέμα έφτασε μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο, με δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων να ζητούν εξηγήσεις από το Mark Zuckerberg για το θέμα. Τελικά, το Facebook φαίνεται -έστω και καθυστερημένα- να αναλαμβάνει δράση.Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς της εταιρείας αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό θα κρυπτογραφηθούν οι μοναδικοί (unique) κωδικοί των χρηστών. Με αυτό τον τρόπο, οι iframe-based εφαρμογές τους Facebook θα μπορούν να διαβάζουν το ID του εκάστοτε χρήστη, αλλά δε θα μπορούν να τον αποστείλουν "κατά λάθος" μέσω HTTP header. Σύμφωνα με το Facebook, η κρυπτογράφηση θα κάνει ντεμπούτο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της υπηρεσίας.

Βέβαια, η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να πείσει τους Facebook-σκεπτικιστές, οι οποίοι καταγγέλλουν την υπηρεσία για παραβιάσεις στο θέμα των προσωπικών δεδομένων. Είναι δεδομένο ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα ανακύψει εκ νέου ένα παρόμοιο ζήτημα - αν υποθέσουμε, βέβαια, ότι το παρόν θέμα θεωρείται λήξαν.

Πηγή Pc Magazine

Age of Empires Online


Το Age of Empires Online, το γνωστό RTS πού αναπτύσσεται από την Robot Entertainment και εκδίδεται από τη Microsoft, πλησιάζει γοργά προς τα PC μας.H closed beta περίοδος του παιχνιδιού μόλις ξεκίνησε, για περιορισμένους χρήστες φυσικά, αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, αρκεί να είναι μέλος του Xbox Live/Games for Windows Live. Για να εγγραφείτε στην beta επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του AoE Online. Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι απαιτήσεις του παιχνιδιού, οι οποίες εκ πρώτης όψεως δεν είναι υπερβολικά υψηλές:

* Windows Experience Index score 3.0 η υψηλότερο


Ή

* Τουλάχιστον 2 GHz CPU
* Microsoft Windows XP, Windows Vista ή Windows 7
* 128 MB κάρτα γραφικών
* 1 gigabyte (GB) RAM (2 GB προτεινόμενη)
* 3 GB χώρου στον σκληρό δίσκο
* Broadband σύνδεση στο Internet


Το Age of Empires Online θα κυκλοφορήσει το 2011.

H σελήνη έχει νερό και ασήμι !!!!!!!!


Σύμφωνα ερευνητές του Κέντρου Ames της NASA υπό τον Άντονι Κολαπρέτε και του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ υπό τον πλανητικό γεωλόγο Πίτερ Σουλτς οι οποίοι διενεργούν έρευνες στην επιφάνεια της σελήνης, ο κρατήρας Καμπέους, στο νότιο, "σκοτεινό" πόλο του δορυφόρου, διαθέτει μεγάλες ποσότητες παγωμένου νερού. Επίσης, στον κρατήρα βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου, αμμωνίας και αργύρου. Οι επιστήμονες ανέλυσαν φωτογραφίες από την περιοχή στην οποία προσέκρουσε, τον Οκτώβριο του 2009, ειδική ρουκέτα η οποία είχε εκτοξευτεί από τη NASA προκειμένου να ερευνήσουν το υπέδαφος της σελήνης και παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, το BBC και τα περιοδικά New Scientist και Νature.

«Αυτό το μέρος μοιάζει με θησαυροφυλάκιο στοιχείων, γεμάτο συστατικά που έχουν απελευθερωθεί σε όλη τη Σελήνη», δήλωσε ο Σουλτς. Όπως είπε, οι αστροναύτες των αποστολών «Απόλλων», που περπάτησαν στο φεγγάρι πριν από δεκαετίες, είχαν βρει όχι μόνο ίχνη αργύρου αλλά και χρυσού στην πλευρά του δορυφόρου που «βλέπει» μόνιμα τη Γη. Όμως η νέα ανακάλυψη στους πόλους, στη μόνιμα σκοτεινή πλευρά, δείχνει ότι το ασήμι είναι εξαπλωμένο παντού, αν και, όπως επεσήμανε ο αμερικανός γεωλόγος, «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε να το εξορύξουμε».

Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμων Πολ Σπουδής του Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου της NASA στο Χιούστον εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την ανακάλυψη αργύρου. «Χρειαζόμαστε μια αποστολή με όχημα ρόβερ στη σεληνιακή επιφάνεια. Θέλω να δω επιτόπιες μετρήσεις πριν το πιστέψω πράγματι».

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι το 5,6% της συνολικής μάζας υλικών κρατήρα που έγινε η πρόσκρουση, αποτελείται από νερό, ενώ εκτιμούν ότι στους πόλους, κάτω από το μόνιμα παγωμένο επιφανειακό στρώμα, μπορεί να υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια λίτρα νερού, τα οποία θα αποτελέσουν πολύτιμο πόρο για την υποστήριξη μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη. Όπως είπε ο Κολαπρέτε, «υπάρχουν μέρη στη Σελήνη που είναι πιο υγρά από τη Γη, αυτό είναι ένα σοκ!».

πηγη

Για «Νέα Φυσική» κάνουν λόγο οι επιστήμονες του CERN


Οι θεωρίες περί ύπαρξης παράλληλων συμπάντων ή διαστάσεων είναι από τις πλέον γνωστές υποθέσεις της επιστημονικής φαντασίας (χαρακτηριστικό - και πρόσφατο- παράδειγμα αποτελεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Fringe). Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες του CERN, ενδεχομένως κάποια στιγμή οι θεωρίες αυτές να επαληθευτούν, χάρη στη λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider - LHC).«Παράλληλα σύμπαντα, άγνωστες μορφές ύλης, νέες διαστάσεις…δεν είναι πλέον προϊόντα φτηνής επιστημονικής φαντασίας, αλλά 'συμπαγείς' επιστημονικές θεωρίες, τις οποίες οι επιστήμονες προσπαθούν να επαληθεύσουν μέσω της δουλειάς που γίνεται με τον LHC» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Theory Group του διεθνούς ερευνητικού κέντρου.

Καθώς σωματίδια συγκρούονται μεταξύ τους σε μεγάλες ταχύτητες, η αισιοδοξία του προσωπικού του CERN μεγαλώνει, αφήνοντας πίσω την «προβληματική» εκκίνηση του αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων πειράματος, με τους επιστήμονες να μιλούν πλέον για την επικείμενη έλευση μίας «Νέας Φυσικής».

Στα μέσα του Οκτωβρίου, ο Γενικός Διευθυντής, Ρολφ Χόιερ, ανακοίνωσε πως πρωτόνια συγκρούονταν μεταξύ τους εντός του (27 χιλιομέτρων) «δαχτυλιδιού», σε ρυθμό 5 εκατομμυρίων ανά δευτερόλεπτο- δύο εβδομάδες πιο νωρίς από ό,τι αναμενόταν. Το επόμενο έτος, οι συγκρούσεις θα λαμβάνουν χώρα σε «αστρονομικούς» ρυθμούς, αναδημιουργώντας τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα δευτερολέπτου μετά το Big Bang, 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Παρά τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, μόνο 4% του σύμπαντός μας είναι «γνωστό» στην ανθρωπότητα, καθώς το υπόλοιπο αποτελείται από «σκοτεινή ύλη» και «σκοτεινή ενέργεια».

Δισεκατομμύρια σωματίδια, τα οποία συμμετέχουν σε συγκρούσεις εντός του Επιταχυντή, παρατηρούνται από τους αισθητήρες του CERN, οι οποίοι στέλνουν τα δεδομένα σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Εκεί, επιστήμονες προχωρούν σε αναλύσεις και εκτιμήσεις σχετικά με τα είδη και τα αποτελέσματα των συγκρούσεων.

Οι θεωρητικοί του CERN πιστεύουν ότι αυτές οι έρευνες θα αποκαλύψουν στοιχεία σχετικά με διαστάσεις πέραν μήκους, πλάτους, βάθους και χρόνου, καθώς σωματίδια τόσο υψηλών ενεργειών εικάζεται πως εξαφανίζονται μέσα σε αυτές, πριν επανέλθουν στις προαναφερθείσες γνωστές.

Εντός των αγνώστων διαστάσεων θεωρείται ότι είναι πιθανόν να βρίσκονται παράλληλα σύμπαντα, αλλά σε βαρυτικές συνθήκες που παρεμποδίζουν την «αναπαραγωγή» του φωτός- κάτι που θα έκανε εξαιρετικά δύσκολη την εξερεύνησή τους.

πηγη



Windows 7, 240 εκατ. αντίτυπα τον χρόνο


Aύριο τα Windows 7 κλείνουν ένα χρόνο ζωής και σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft συνεχίζουν να κρατάνε τον τίτλο του λογισμικού με τις πιο γρήγορες πωλήσεις.Μέσα σε ένα χρόνο το διάσημο λειτουργικό κατάφερε να φτάσει τα 240 εκατομμύρια αντίτυπα, με τις εκτιμήσεις να το θέλουν να φτάνει τα 300 εκατομμύρια πριν το τέλος του 2010.

Το 93% των καινούργιων υπολογιστών τρέχουν Windows 7, ενώ παγκοσμίως το μερίδιο του λειτουργικού της Microsoft αγγίζει το 17%.

Παράλληλα, το 90% των υπολογιστών σε όλο το κόσμο τρέχει λογισμικό της Microsoft, όμως στην αγορά των tablets και των smartphones η εταιρία αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας


Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, μετά την αναφορά του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκου, για παραπληροφόρηση καταναλωτικού κοινού σχετικά με διαφημιζόμενες συσκευές μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι οι διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50%, δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι εν λόγω συσκευές, από τεχνικής πλευράς, καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια, και επομένως δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών.

Αλλά ακόμα και εάν οι μετρητές της Δ.Ε.Η. ήταν μελετημένοι να καταγράφουν άεργο ενέργεια, το ποσοστό της εξοικονόμησης δε θα ξεπερνούσε το 1%.

Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί περί δήθεν μείωσης του λογαριασμού ρεύματος από την εφαρμογή των παραπάνω συσκευών είναι παραπλανητικοί. Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουν κινηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες για την εφαρμογή των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Ωστόσο, από έρευνα που διενεργήθηκε μετά την παραπάνω ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι οκτώ τουλάχιστον εταιρείες εξακολουθούν να προωθούν μέσω διαδικτύου συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις γίνεται και επίκληση δημοσίων εγγράφων που δημιουργούν την ανακριβή εντύπωση στο καταναλωτικό κοινό ότι υπάρχει σχετική άδεια από τις δημόσιες αρχές.

Ως εκ τούτου, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή υπέβαλε όλα τα σχετικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των προσώπων που εμπλέκονται στις παραπάνω δραστηριότητες.

Hi-tech laser, κάνει «τατουάζ» στον φλοιό φρούτων και λαχανικών


Hi-tech laser, το οποίο θα κάνει «τατουάζ» στον φλοιό φρούτων και λαχανικών, αποτυπώνοντας την τιμή, το λογότυπο της εταιρείας και την ημερομηνία κατανάλωσης, αντί για τις αυτοκόλλητες ετικέτες, σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αγγλία.

Επαναστατική συσκευή θα κάνει τηλεοράσεις και υπολογιστές να αναδύουν κάθε είδους μυρωδιές


Στα πρώτα στάδια υλοποίησής της βρίσκεται μια καινοτομική τεχνολογία που ετοιμάζουν Ιάπωνες ερευνητές, η οποία θα επιτρέπει στις ηλεκτρονικές συσκευές να απελευθερώνουν αρώματα ανάλογα με τις εικόνες που δείχνουν οι οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστώνΗ μέθοδος βασίζεται στη μετατροπή ενός κοινού εκτυπωτή που ψεκάζει μελάνη έτσι ώστε αντί για το μελάνη να απελευθερώνονται αρώματα σε διαφορετικές κάθε φορά αναλογίες. Αντί για τα τέσσερα φυσίγγια μελάνης (μαύρο, κόκκινο, μπλε, πράσινο), ο τροποποιημένος εκτυπωτής αφήνει στην ατμόσφαιρα τέσσερα ξεχωριστά αρώματα ανακατεμένα διαφορετικά κάθε φορά, που θυμίζουν μέντα, κανέλα, λεβάντα, μήλο, βανίλια κ.α.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η τεχνική μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση ή χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή, αν και πρέπει να αποδείξουν ότι η ιδέα τους μπορεί να εφαρμοστεί και στην πράξη.

Η τεχνολογία συνδυασμού εικόνας με οσμές (Smell-O-Vision) δεν είναι νέα, καθώς για πρώτη φορά δοκιμάστηκε στον κινηματογράφο τη δεκαετία του ΄60. Όμως η τεχνολογία δεν ήταν εξελιγμένη και το σύστημα ήταν θορυβώδες, ενώ οι μυρωδιές ήταν έντονες και ενοχλητικές για τους θεατές.

Αυτά τα εμπόδια θέλουν να υπερπηδήσουν τώρα οι ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να συσχετίσουν σωστά τα αρώματα με τις εικόνες στην οθόνη.

Facebook: O Zuckerberg μιλάει για το Social Network


Αρκετά «κρατήθηκε»· δεν άντεξε και «έσπασε» τη σιωπή του. Ο λόγος για τον ιδρυτή του Facebook Μark Zuckerberg, που εδώ και καιρό δεν είχε κάνει δηλώσεις για την σχετική με το Facebook ταινία του David Fincher, «The Social Network».Και ενώ πληροφορίες διέρρεαν πως ο «κ. Facebook» ήταν ενοχλημένος με τον τρόπο που παρουσιαζόταν το προφίλ του στην ταινία, αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις. Μιλώντας σε κοινό του Πανεπιστημίου του Stanford στην Καλιφόρνια, o Zuckerberg αρνήθηκε ότι το κύριο κίνητρό του ήταν ο οπορτουνισμός και η ανάδειξή του στην κοινωνική κλίμακα. Την ίδια στιγμή, διευκρίνισε πως η κοπέλα που είναι σήμερα μαζί του, η Priscilla Chan, ήταν μαζί του πριν από το εγχείρημα του Facebook. Mάλιστα, τόνισε ότι είναι ψευδές αυτό που αποτυπώνεται στην ταινία και τον θέλει να ξεκινά το facebook για να προσελκύει γυναίκες και να μπαίνει σε μεγάλα clubs.

«Οι δημιουργοί της ταινίας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσει να ‘χτίζουν’ πράγματα διότι τους αρέσει ακριβώς αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Facebook προσθέτοντας: «Βέβαια μου έκανε εντύπωση ότι είχαν ‘ξεσκονίσει’ την γκαρνταρόμπα μου. Οποιοδήποτε κοντομάνικο και ‘φλις’ εμφανίζεται στην ταινία, το έχω φορέσει».

Την ίδια στιγμή μάλιστα, σε πρόσφατή συνέντευξή του στον Νew Yorker, ο Ζuckerberg δήλωσε πως για τους πρώτες χρήστες του Facebook δεν μίλαγε με τα πλέον κολακευτικά λόγια· «οι ηλίθιοι…που με εμπιστεύτηκαν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Guardian

Η Microsoft ανακοίνωσε το Office 365


Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε το Office 365, την νέα πρόταση για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, που συνδυάζει Office, SharePoint, Exchange και Lync σε μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία cloud computing ( «υπολογιστικού νέφους» ).Το Office 365 προσφέρει τα οφέλη των ευρέως αναγνωρισμένων εφαρμογών για την ενίσχυση της επιχειρηματικής παραγωγικότητας της Microsoft σε εκατομμύρια περισσότερους οργανισμούς μέσω cloud computing, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται με άλλους ευκολότερα, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και μέσω οποιασδήποτε συσκευής, και μάλιστα με ασφάλεια, είτε τα άτομα με τα οποία συνεργάζονται βρίσκονται εντός, είτε εκτός του εκάστοτε οργανισμού.

Το Office 365 αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Microsoft αναφορικά με το υπολογιστικό νέφος και βασίζεται στα θεμέλια που έχουν ήδη θέσει οι κορυφαίες υπηρεσίες cloud computing της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Business Productivity Online Suite, Office Live Small Business και Live@edu.

Η μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος με το Office 365 σημαίνει ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προτιμά να δουλεύει, καθώς το Office 365 συνεργάζεται με τους δημοφιλέστερους browsers, τα δημοφιλέστερα smartphones και τις desktop εφαρμογές που χρησιμοποιούν περισσότερο οι οργανισμοί.

«Το Office 365 αποτελεί ένα συνδυασμό που εμπεριέχει ότι καλύτερο γνωρίζουμε για την παραγωγικότητα, και μάλιστα σε μία υπηρεσία υπολογιστικού νέφους», δήλωσε ο Kurt DelBene, Πρόεδρος του Τμήματος Office της Microsoft Corp. «Ακριβώς όπως το Office αποτελεί την εφαρμογή που καθορίζει την παραγωγικότητα σε επίπεδο desktop για εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, το Office 365 θα καθορίσει την παραγωγικότητα που θα παρέχεται από το υπολογιστικό νέφος για την επόμενη γενιά. Χάρη στο Office 365, ο φούρνος της γειτονιάς θα μπορεί να αποκτήσει για πρώτη φορά λογισμικό και υπηρεσίες επιπέδου ισάξιου με εκείνο μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούν να μειώσουν το κόστος και να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένες για τις τελευταίες καινοτομίες. Οι άνθρωποι θα μπορούν να εστιάσουν αποκλειστικά στη δική τους δραστηριότητα, ενώ εμείς και οι συνεργάτες μας θα αναλάβουμε το κομμάτι της τεχνολογίας».

Η Microsoft συνεργάστηκε στενά με πελάτες της για την ανάπτυξη του Office 365, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία υπηρεσία υπολογιστικού νέφους που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μίας ευρείας γκάμας πελατών, από ανεξάρτητους επαγγελματίες μέχρι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Με το Office 365 για μικρές επιχειρήσεις, εταιρείες που απασχολούν λιγότερους από 25 υπαλλήλους μπορούν να τα έχουν όλα: Office Web Apps, Exchange, SharePoint, Lync και ένα εξωτερικό website μέσα σε μόλις 15 λεπτά, με καινοτόμα εργαλεία που βασίζονται στο υπολογιστικό νέφος - κι όλα αυτά στην τιμή των 5,25 � ανά χρήστη, ανά μήνα.

Το Office 365 για μεγάλες επιχειρήσεις προσφέρει ένα εύρος επιλογών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και κυβερνητικούς οργανισμούς, με τιμή εκκίνησης από 1,75� ανά χρήστη, ανά μήνα για βασικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Office 365 για μεγάλες επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα επιλογής της χρήσης του Office Professional Plus, της πληρέστερης έκδοσης των πλέον δημοφιλών εφαρμογών παραγωγικότητας σε επίπεδο desktop, βάσει ενός πλάνου χρονοχρέωσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Με �22,75 ανά χρήστη και ανά μήνα, ένας οργανισμός μπορεί να έχει το Office Professional Plus μαζί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φωνητικό ταχυδρομείο (voicemail), κοινωνική δικτύωση για επιχειρήσεις (enterprise social networking), υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), διαδικτυακές πύλες (Web portals), extranets, τηλεδιάσκεψη φωνής και εικόνας (voice and video conferencing), διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη (Web conferencing), τηλεφωνική υποστήριξη σε εικοσιτετράωρη βάση (24/7 phone support ), άδειες χρήσης για χρήση των εφαρμογών on-premises (on-premises licenses) και πολλά άλλα.

Διαθεσιμότητα Προϊόντος

Το Microsoft Office 365 θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, η Microsoft θα ξεκινήσει δοκιμές του Office 365 σε μεγάλο αριθμό οργανισμών σε 13 περιφέρειες ανά τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα της beta έκδοσης αργότερα θα επεκταθεί προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους οργανισμούς. Επίσης, το 2011, το Office 365 θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει το Microsoft Dynamics CRM Online διασφαλίζοντας ενίσχυση παραγωγικότητας σε όλο το φάσμα των δράσεων μιας επιχείρησης ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους. Επιπλέον, το επόμενο έτος θα διατεθεί και το Microsoft Office 365 για την εκπαίδευση, παρέχοντας σε μαθητές, διδακτικό προσωπικό και υπαλλήλους σχολείων καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες.

Οι πελάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για το Office 365 στη διεύθυνση www.Office365.com ή να παρακολουθήσουν όλες τις τελευταίες πληροφορίες και εξελίξεις μέσω Twitter (@Office365), στο Facebook (Office 365) ή στο νέο Office 365 blog στη διεύθυνση http://community.office365.com.

πηγη : kathimerini.gr

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ανθρώπινο λάθος έδωσε το κλειδί συστημάτων της Microsoft σε spammers


Νέες λεπτομέρειες, στην υπόθεση εισβολής των hackers σε δύο υπολογιστές στο δίκτυο της Microsoft και στη συνέχεια την κατάχρηση από spammers για την προώθηση φαρμακευτικής ιστοσελίδας.

Η Microsoft ξεκίνησε έρευνα, μόλις ανακαλύφθηκε η επίθεση. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Έχουμε ολοκληρώσει την έρευνά μας, και διαπιστώσαμε ότι δύο δικτυακές συσκευές σε εργαστήριο δοκιμών είχαν τεθεί σε κίνδυνο λόγω ανθρώπινου λάθους». “Αυτές οι συσκευές έχουν παύσει τη λειτουργία τους και εξετάζονται από τεχνικούς.”Η Microsoft ανέφερε επίσης ότι, οι συσκευές δικτύου που δέχθηκαν την επίθεση “έτρεχαν”<…>

Linux Kernel.

Ένα blog αναφέρει πως, εκτός από το spam, τουλάχιστον ένας από τους υπολογιστές της Microsoft χρησιμοποιήθηκε επίσης για να ξεκινήσει επίθεση “denial of service” εναντίον σελίδας που ανήκει στον Brian Krebs. Ο Krebs πιστεύει ότι spammers της ρωσο-φαρμακευτικής βιομηχανίας βρίσκονταν πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση.

Η Microsoft δήλωσε πως, δεν επλήγησαν δεδομένα πελατών ή συστημάτων παραγωγής από την επίθεση.

Η Microsoft έχει λάβει μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλεια της τα τελευταία χρόνια, και ακολουθεί σκληρή γραμμή εναντίον του spam.

πηγη :secnews.gr

Η Western Digital παρουσιάζει σκληρό δίσκο 3TB


Η Western Digital παρουσίασε νέα μοντέλα σκληρών δίσκων, τα οποία εντάσσονται στην οικογένεια Caviar Green. Πρόκειται για δύο μοντέλα σε form factor 3.5″, τα οποία εντυπωσιάζουν με τις χωρητικότητές τους. Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι σκληροί προσφέρουν χωρητικότητες 2.5TB και 3TB και μάλιστα σε λογικές τιμές, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη στην κατηγορία των εσωτερικών σκληρών δίσκων.

Αμφότερα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με platters μεγάλης χωρητικότητας. Για παράδειγμα, το «μεγάλο» μοντέλο των 3TB διαθέτει τέσσερα platters, με το καθένα να αποθηκεύει μέχρι 750GB. Οι νέοι σκληροί έχουν interface SATA 3.0 Gbps και 64MB cache. Επιπλέον, η τεχνολογία GreenPower εξασφαλίζει αθόρυβη κατά το δυνατόν λειτουργία και μειωμένη κατανάλωση.

Η Western Digital προτείνει λιανική τιμή 189 δολάρια για το μοντέλο των 2.5TB και 239 δολάρια για τα 3TB.

Όσο και να πέσουν οι τιμές των solid-state drives (SSDs), οι σκληροί δίσκοι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα η πρώτη επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κοινού. Ο λόγος είναι ότι το πηλίκο gigabytes/τιμή είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των SSDs και άρα οι σκληροί δίσκοι είναι πολύ πιο οικονομικοί, ακόμα κι αν δε μπορούν να προσεγγίσουν τις υψηλές επιδόσεις των SSDs.

Πηγή: TechConnect


Sony Ericsson: 16Mpixels μέσα σε ένα κινητό


Η Sony Ericsson δημιούργησε το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το οποίο ενσωματώνει κάμερα της ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης των 16Mpixels
Εντοπίσαμε πρόσφατα από τη Sony Ericsson μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, στην οποία έχει ενσωματωθεί ο νέος 16.4Mpixels Sony Ericsson της Sony.


Παρόλο που το Cyber-shot S006 με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο, προσφέρει ρυθμίσεις ISO έως και ISO 12800, ενώ και τα λοιπά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι εξίσου αξιοπρόσεκτα.

Το S006 είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon επεξεργαστή της Qualcomm χρονισμένο στο 1GHz, 3.3 ιντσών οθόνη, ενώ υποστηρίζει ασύρματες τεχνολογίες Wi-Fi, Bluetooth και GPS.

Προς το παρόν, τα σχέδια της εταιρείας για το κινητό ορίζουν ότι αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, αποκλειστικά μέσω της KDDI, χωρίς βέβαια να έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αν ή πότε θα διατεθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.


πηγη :techfans.gr




Η ESET έλαβε το 64ο βραβείο της από το Virus Bulletin: Την υψηλότερη βαθμολογία RAP ανίχνευσης


Το NOD32 Antivirus 4, Business Edition, της ESET έλαβε το 64ο βραβείο της από το Virus Bulletin.

Το ανεξάρτητο Βρετανικό περιοδικό Virus Bulletin (VB) διεξήγαγε τις δοκιμές και αξιολόγησε τις επιδόσεις 38 προϊόντων προστασίας ηλεκτρονικών απειλών με κριτήριο την αποτελεσματικότητα της προστασίας antimalware. Μόνο τα 28 προϊόντα διακρίθηκαν με το VB100 βραβείο, το οποίο απονέμεται σε προϊόντα που με επιτυχία πραγματοποιούν τον εντοπισμό όλων των in-the-Wild ιών, με μηδενικό περιθώριο σφάλματος. Η άριστη επίδοση της ESET εξασφάλισε το 64ο VB100 βραβείο της από το περιοδικό.Παράλληλα, το ESET NOD32 Antivirus 4, Business Edition πέτυχε την υψηλότερη RAP (reactive-and-proactive detection) βαθμολογία από όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στη δοκιμή. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε λειτουργικό σύστημα Windows Server 2003 και η "wild-list" των malware περιείχε νέα στελέχη πολυμορφικών ιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παραλλαγών του ιού Sality, καθώς και δείγματα Viruts. Σύμφωνα με την έκθεση του Virus Bulletin, στην συγκεκριμένη δοκιμή χρησιμοποιήθηκε ένα δείγμα περίπου 1.000 αναπαραχθέντων ηλεκτρονικών απειλών που αντιπροσωπεύουν σχεδόν κάθε παραλλαγή malware, με ένα συνολικό μέγεθος δειγμάτων στο WildList set να υπερβαίνει τα 14.000 αντιπροσωπευτικά δείγματα.



Δοκιμάστε το Edubuntu online στον browser σας


H ομάδα του Edubuntu εγκαινίασε μια υπηρεσία, την Edubuntu Weblive, με την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε το λειτουργικό σύστημα απευθείας στον browser σας χωρίς να χρειαστεί να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε. Είναι μια πολύ καλή λύση για όσους θέλουν να δουν τις δυνατότητες του Ubuntu, και φυσικά είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα από την ομάδα του Edubuntu η οποία φιλοδοξεί να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες.

To Edubuntu Weblive τρέχει σε ένα dedicated server την τελευταία σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Εάν κάποιος χρήστης επιθυμεί να δοκιμάσει το λειτουργικό θα πρέπει να συνδεθεί στον server από τον browser του. To μόνο που χρειάζεται είναι, εγκατεστημένη Java και το NoMachine plugin το οποίο χειρίζεται την απομακρυσμένη σύνδεση (κατεβαίνει αυτόματα από τη σελίδα Weblive).

Δοκιμάστε το Ubuntu Weblive


πηγη : pcsteps.gr

Συσκευή ανιχνεύει τη γυναικεία γονιμότητα


Μια «συσκευή γονιμότητας» με την ονομασία «DuoFertility» που δημιούργησαν βρετανοί ερευνητές μετρά τις μικροσκοπικές μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος, οι οποίες δείχνουν πότε λαμβάνει χώρα η ωορρηξία, βοηθώντας έτσι τη γυναίκα να μείνει έγκυος. Η συσκευή, που δημιουργήθηκε από πρώην φοιτητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ και διαφημίζεται ότι είναι εξίσου καλή με την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης, παρουσιάστηκε από τους ερευνητές της κατασκευάστριας εταιρίας Cambridge Temperature Concepts στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής στην Μόσχα, σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ".

Σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα της βρετανικής εταιρίας δρ Οριάν Σοσιό, η συσκευή, η οποία κοστίζει περίπου 500 λίρες, έχει επιτυχία γονιμότητας 19,5% μετά από ένα εξάμηνο, ποσοστό ανάλογο με αυτό της εξωσωματικής γονιμοποίησης και με πολύ μικρότερο κόστος.

Η γυναίκα τοποθετεί ένα "τσιρότο"-αισθητήρα μεγέθους νομίσματος κάτω από το μπράτσο της και το φορά μέρα και νύχτα, για να καταγράφει και την παραμικρή αλλαγή στην θερμοκρασία της, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής συσκευής-δέκτη που λαμβάνει τα σήματα του αισθητήρα-πομπού. Κάνοντας μετρήσεις 20.000 φορές ημερησίως. Έτσι η συσκευή καταφέρνει να εντοπίσει τις πιο γόνιμες μέρες μιας γυναίκας με ακρίβεια 99%. Η παραγωγός εταιρία αισθάνεται τόσο σιγουριά, που διαφημίζει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα του προϊόντος της σε όποια γυναίκα δεν μείνει έγκυος μέσα σε ένα χρόνο.

Εξαιρούνται φυσικά ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις υπογονιμότητας, όπως η παντελής έλλειψη σπέρματος από πλευράς του άνδρα, όπως είπε ο εφευρέτης του DuoFertility δρ Σάμους Χουσίρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συσκευή πάντως έχει θαυμάσια αποτελέσματα σε περιπτώσεις ήπιας ανδρικής υπογονιμότητας, μη περιοδικού κύκλου της γυναίκας ή ανεξήγητης ανικανότητας σύλληψης.

Το DuoFertility πωλείται online και -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν χορηγείται από το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας ή τα φαρμακεία.

Ο Άντριου Σάρκι, από το Τμήμα Παθολογίας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, δήλωσε ότι η νέα συσκευή βασίζεται στις αλλαγές της θερμοκρασίας για να συμπεράνει τις ορμονικές αλλαγές στη φάση της ωορρηξίας, συνεπώς -από τα πρώτα στοιχεία- φαίνεται να είναι μια απλή, φθηνή και αξιόπιστη τεχνική.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στα όρια της χωρητικότητάς τους φθάνουν τα δίκτυα οπτικών ινών




Τα όρια της χωρητικότητάς τους πλησιάζουν τα δίκτυα οπτικών ινών, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Science», ζητώντας την πραγματοποίηση νέων μελετών, ώστε να γίνει δυνατή η δημιουργία νέων καλωδίων υπερ-υψηλής χωρητικότητας.

Η χωρητικότητα των καλωδίων οπτικών ινών δέχθηκε βελτιώσεις και κατά το παρελθόν. Η πρώτη σημαντική βελτίωσή τους αφορούσε τη μετάδοση μέσω των ινών, που έγιναν «στεγανές» και δεν επέτρεπαν την απορρόφηση των οΟι βελτιωμένες αυτές οπτικές ίνες έχουν επικρατήσει σήμερα σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας δεδομένα κάτω από το έδαφος και τις θάλασσες. Το μοναδικό μειονέκτημα της μεθόδου αυτής για μετάδοση δεδομένων αφορά τις συσκευές αποκωδικοποίησης του οπτικού σήματος και την καθυστέρησή τους στη μετατροπή του σήματος.

«Η άποψη που θέλει τα σημερινά δίκτυα οπτικών ινών να διαθέτουν άπειρη χωρητικότητα δεν αληθεύει, καθώς αρχίζουμε να πλησιάζουμε τα θεμελιώδη όρια της τεχνολογίας αυτής. Πρέπει να σπάσουμε το επόμενο σύνορο, που εκτιμώ ότι βρίσκεται στον τρόπο κωδικοποίησης των δεδομένων, προτού αυτά διοχετευθούν στο καλώδιο οπτικής ίνας», λέει ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, καθηγητής Οπτικών Ηλεκτρονικών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Βρετανίας. «Πρέπει να επιστρέψουμε στις βασικές έρευνες οπτικής, δηλαδή στα οπτικά καλώδια. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά καλωδίων, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον», λέει ο δρ. Ρίτσαρντσον.Η Νότια Κορέα, που ήδη βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνολογικής εξέλιξης, σχεδιάζει να ηγηθεί και πάλι, ενισχύοντας την ταχύτητα του Διαδικτύου σε όλη τη χώρα.

Το «εθνικό σχέδιο» που εκπονήθηκε στη Σεούλ προβλέπει την κατασκευή εθνικού δικτύου ταχύτητας 1Gb μέχρι το 2012. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προσπαθεί τώρα να πείσει τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση του φιλόδοξου έργου, συνολικού κόστους 22 δισ. ευρώ, αντίστοιχο με τον ετήσιο προϋπολογισμό του τομέα παιδείας της χώρας. Εφόσον ολοκληρωθεί, το νέο δίκτυο θα προσφέρει στα κορεατικά νοικοκυριά ταχύτητες Ιντερνετ 500 φορές μεγαλύτερες από εκείνες στη Βρετανία.

Μία σύνδεση 1Gb θα σήμαινε ότι μία ταινία του Χόλιγουντ, σε υψηλή ευκρίνεια, μπορεί να «κατέβει» στον υπολογιστή του χρήστη σε 12 δευτερόλεπτα, ενώ η φιλόδοξη πρωτοβουλία της Κορέας επιβεβαιώνει τη θέση της Σεούλ ως απόλυτης πρωτοπόρου στα θέματα δικτύων και προηγμένης τεχνολογίας.

πηγη :kathimerini.gr

Ήρθαν οι μωβ πατάτες!


Μια νέα ποικιλία πατάτας, η μωβ πατάτα ή “μωβ μεγαλειότης” (Purple Majesty) όπως αλλιώς λέγεται, δημιουργήθηκε από ερευνητές του Colorado State University, οι οποίοι διασταύρωσαν παραδοσιακές ποικιλίες πατάτας.
Η συγκεκριμένη ποικιλία καλλιεργείται στη Σκωτία από την εταιρία του Albert Bartlett και κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά της Μ. Βρετανίας, συγκεκριμένα στα καταστήματα της Sainsbury, μετά την πρώτη συγκομιδή 400 τόνων. Γενικότερα, λέγεται ότι είναι πιο υγιεινή από την απλή πατάτα, αφού διαθέτει δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, τις ανθοκυανίνες, τα οποία διατηρεί ακόμα και μετά το μαγείρεμα.

πηγη :otherside.gr

Για διαρροή πληροφοριών κατηγορείται και πάλι το Facebook


Πολλές από τις εφαρμογές που παρέχονται από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν παράσχει σε εταιρίες πληροφορίες για την ταυτότητα εκατομμυρίων χρηστών του, κατά παράβαση των συμπεφωνημένων κανόνων εμπιστευτικότητας, τονίζεται στην εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, την Κυριακή (17/10). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι προγραμματιστές των πιο δημοφιλών εφαρμογών στο Facebook έχουν διαβιβάσει σε διαφημιστές και εταιρείες ερευνών στο Ιντερνέτ πληροφορίες όπως το όνομα, ή τα ονόματα των φίλων δεκάδων χρηστών του, «περιλαμβανομένων και όσων είχαν επιλέξει στις ρυθμίσεις τους τις εντολές της εμπιστευτικότητας, ώστε το προφίλ τους να παραμείνει εντελώς ιδιωτικό».

«Αυτή η πρακτική παραβιάζει τους κανόνες του Facebook και επαναφέρει στην επιφάνεια τα ερωτηματικά για τη δυνατότητά του να προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών του», προσθέτει η εφημερίδα.

Η Ουόλ Στριτ Τζέρναλ επικαλείται επίσης και εκπρόσωπο του Facebook, ο οποίος διαβεβαιώνει πως η ιστοσελίδα λαμβάνει όλα τα μέσα «προκειμένου να μειώσει με δρακόντεια μέτρα» την έκθεση των προσωπικών πληροφοριών του χρήστη της.

«Η ταυτότητα ενός χρήστη μπορεί να διαδοθεί αθέλητα από τη μηχανή πλοήγησής του, ή από μία εφαρμογή», τονίζει ο ίδιος, αλλά η γνώση της ταυτότητας «επ’ ουδενί δεν επιτρέπει την πρόσβαση προσωπικές πληροφορίες οποιουδήποτε στο Facebook». Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Facebook θα θέσει σε εφαρμογή μία νέα τεχνολογία ώστε να εξουδετερώσει το πρόβλημα που εντοπίζει η εφημερίδα.

Η πλειονότητα των παρεχόμενων εφαρμογών δεν έχουν δημιουργηθεί από το Facebook, αλλά από εξωτερικούς προγραμματιστές.

Η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ τόνισε πως υπάρχει μία αστοχία στην εμπιστευτικότητα του Facebook, που επιτρέπει την πρόσβαση σε χρήστες του Ιντερνέτ που δεν διαθέτουν ούτε λογαριασμό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

πηγη :cosmo.gr

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Aυτα ειναι τα ....Smart Fingers !!!!


Θυμίζουν high-tech δακτυλήθρες, στην πραγματικότητα όμως πρόκειτ αι για δύο συμπληρωματικές συσκευές μέτρησης οι οποίες φοριούντ αι στα δάχτυλα και μπορούν να μετρήσουν το μήκος ή το πλάτος μικρών επιφανειών.

Η χρήση του συστήματος Smart Finger είναι πολύ εύκολη: το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κρατήσει τις συσκευές τη μία απέναντι από την άλλη, έτσι ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια ακτίνα φωτός μετράει την απόσταση και στη συνέχεια αυτή αναγράφετ αι πάνω σε μια οθόνη LΕD.


Ο χρήστης μάλιστα με το πάτημα ενός κουμπιού έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή προσαρμογής των μονάδων μέτρησης, ενώ παράλληλα μπορεί να υπολογίσει αυτόματα το εμβαδόν ή τον όγκο ενός αντικειμένου.

Το εύχρηστο εργαλείο αποτελεί επινόηση των σχεδιαστών Τσόι Χιονγκ-Σουκ Χουνγκ Χι-Χίε και Γιου-Χιν Παρκ, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει τα μελλοντικά τους σχέδια ως προς την κυκλοφορία του Smart Finger στην αγορά.

πηγη : www.tovima.g

Έρχεται "το τέλος των πάντων" εκτιμούν επιστήμονες


Την άποψη για το τέλος των πάντων δεν αποδέχεται ωστόσο η πλειοψηφία των κοσμολόγων, οι οποίοι εδώ και χρόνια κάνουν λόγο για μια αέναη επέκταση του σύμπαντος.

"Είναι απίθανο το σύμπαν να σταματήσει στη διάρκεια της δικής μας ζωής αλλά υπάρχει 50% πιθανότητα ο χρόνος να γνωρίσει ένα τέλος σε 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια", τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες που κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό.Επισημαίνουν δε πως ορισμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό από τους αστροφυσικούς, προκειμένου να υπολογιστούν οι πιθανότητες της αιώνιας επέκτασης του χωροχρόνου, οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάποια στιγμή τα πάντα θα έχουν ένα τέλος.

"Με άλλα λόγια, αυτό το όριο του χρόνου, που θεωρείται μόνο ως ένα εργαλείο στατιστικού υπολογισμού, συμπεριφέρεται στην πραγματικότητα ως ένα φυσικό πραγματικό γεγονός είτε το θέλουμε είτε όχι", εξηγεί ο Ραφαέλ Μπούσο, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλι στην Καλιφόρνια, ένας από τους υποστηρικτές της εν λόγω θεωρίας.

"Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως δεν λέμε ότι είμαστε σίγουροι για το συμπέρασμα ότι το σύμπαν θα έχει ένα τέλος, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως αυτό μπορεί στ’ αλήθεια να συμβεί", υπογραμμίζει ο αστροφυσικός.

"Αν το συμπέρασμα αυτό δεν είναι αλήθεια, σημαίνει πως μία από τις υποθέσεις που κρατάμε στο μαθηματικό υπόδειγμα είναι λάθος, κάτι που θα ήταν επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους αστροφυσικούς ", συμπληρώνει.

Σύμφωνα πάντως με την κοινώς αποδεκτή θεωρία, το σύμπαν γεννήθηκε από το "Μπινγκ Μπανγκ" πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνεται με μία ταχύτητα που επιταχύνεται εκθετικά, ωθούμενο από την ενέργεια του κενού και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για πάντα.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Νέο “κλείδωμα” από τη Sony στα PS3


H Sony άρχισε να χρησιμοποιεί μια νέα προστασία στα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από εδώ και έπειτα, η οποία δεν προβλέπεται να αντιμετωπίζεται στο αρκετά κοντινό μέλλον.

Μετάφραση των παραπάνω: “όποιος έχει κάνει jailbreak την κονσόλα του, μάλλον δεν θα μπορεί να παίξει κανένα νέο παιχνίδι, από εδώ και έπειτα, για ένα σεβαστό διάστημα, μέχρι να (και αν) σπάσει η νέα μέθοδος προστασίας τους”.Συγκεκριμένα, ο… πολυάσχολος και πολυπράγμων Mathlieuh, δημιουργός της “open” εκδοχής του jailbreak του PS3 για κινητά, PS Groove, ανέφερε στο twitter feed του πως το πρόβλημα με το νέο Medal of Honor -και, προφανώς, τα παιχνίδια που θα το ακολουθήσουν- δεν είναι πως “ελέγχει το αρχείο PARAM.SFO” όπως είχε αναφερθεί, αλλά πως έχουν χρησιμοποιηθεί νέα “κλειδιά κρυπτογράφησης” για το βασικό “εκτελέσιμο” αρχείο του. “Κλειδιά κρυπτογράφησης” που εμπεριέχονται στο νέο 3.42 firmware – και το 3.50 που το ακολούθησε, και φυσικά κάθε firmware που θα δούμε μετά από αυτά. Και ακόμη δεν υπάρχει τρόπος να έχει κανείς και jailbreak, και firmware ανώτερο του 3.41. Οπότε; Οπότε “νέα παιχνίδια… πάπαλα”.

Σύμφωνα με τον Mathlieuh, όταν η κονσόλα παρουσιάζει το μήνυμα σφάλματος 80010019, αυτό σημαίνει “αδυναμία αποκρυπτογράφησης του εκτελέσιμου αρχείου”. Θεωρητικά, όταν (και αν) ξεπεραστεί το πρόβλημα, θα γίνει με ένα συνδυασμό αποκρυπτογράφησης των εκτελέσιμων αρχείων, των “eboots”, του PS3, και στη συνέχεια ανακρυπτογράφησης τους με κάποιο “default κλειδί” ώστε η κονσόλα “να νομίζει πως είναι επίσημα εκτελέσιμα αρχεία με τη σφραγίδα της Sony”. Ή, εναλλακτικά, να “patchαριστεί” ο ίδιος ο έλεγχος της κρυπτογράφησης, ώστε κατόπιν της αποκρυπτογράφησης τους τα αρχεία να μπορούν να εκτελεστούν ακόμη και αν δεν έχουν… “σφραγίδα γνησιότητας”. Αυτό θα μπορεί να γίνει τόσο μέσω κάποιας πρόσθετης εφαρμογής όπως το… κλασσικό Devhook του PSP, για όποιους το θυμούνται, όσο και μέσα από κάποιο custom firmware – και μάλλον θα τα δούμε να εμφανίζονται με αυτή τη σειρά!

Ακόμη και έτσι, όμως, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας – αφού δεν έχει γίνει καν το πρώτο βήμα της αποκρυπτογράφησης. Άσχημα μαντάτα λοιπόν για τους… jailbreakers, συγχαρητήρια στη Sony για μια έξυπνη κίνηση (και τη σωστή εκμετάλλευση ενός όχι-και-τόσο-κρυμμένου “άσσου στο μανίκι της”) και… υπομονή.

πηγη: unregistered.gr



Περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια υπολογιστές στις ΗΠΑ αποτελούν τμήματα botnets.


Μία όχι και τόσο ευχάριστη πρωτιά κατέχουν οι ΗΠΑ, καθώς είναι η χώρα με τους περισσότερους «μολυσμένους» υπολογιστές- τμήματα botnets.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια αμερικανικοί υπολογιστές βρέθηκε πως είναι «μέλη» δικτύων υπολογιστών που έχουν «καταληφθεί» από επιβλαβή λογισμικά, εντός των πρώτων έξι μηνών του 2010.Η έρευνα πάνω στο θέμα διεξήχθη από τη Microsoft. Τη δεύτερη θέση έχει η Βραζιλία, με 550.000 μολυσμένους υπολογιστές. Επίσης, αρκετά ψηλά βρίσκεται και η Νότια Κορέα, με 14,6 υπολογιστές ανά 1000 μηχανήματα.

«Οι περισσότεροι ακούνε για ιούς και έχουν μία συγκεκριμένη ιδέα σχετικά με το πώς εκδηλώνεται μία μόλυνση. Λίγοι ξέρουν για τα botnets» είπε ο Κλιφ Έβανς, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας/ ταυτότητας της Microsoft UK, o οποίος - με την ευκαιρία της 240σέλιδης έρευνας- ανέφερε πως πλέον τα botnets βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής όσον αφορά τις ανερχόμενες απειλές του κυβερνοχώρου.

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν τα botnets για την αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam), για phishing και για επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων. Οι «ιδιοκτήτες» των botnets επίσης «χτενίζουν» τους μολυσμένους υπολογιστές για τον εντοπισμό «ευαίσθητων» δεδομένων, που αργότερα μπορούν να πωληθούν σε underground ιστοσελίδες δημοπρασιών καθώς και διαδικτυακές «μαύρες αγορές».

Τα botnets δημιουργούνται όταν ένας ιός μολύνει έναν υπολογιστή, μέσω spam ή επίσκεψης σε «ύποπτες» ιστοσελίδες. Τέτοιοι ιοί θέτουν υπολογιστές υπό τον έλεγχο των «διαχειριστών» των botnets (botnet herders).

«Από τη στιγμή που έχουν τον έλεγχο του μηχανήματος, μπορούν να βάλουν ό,τι είδους κακόβουλο κώδικα θέλουν μέσα…μετατρέπεται σε ένα υπολογιστικό μέσο 'διανομής', το οποίο αργότερα πωλούν σε άλλους» είπε σχετικά ο Έβανς.

Κάποιοι από τους «διαχειριστές» φέρνουν τα botnets τους στα όρια. Η έρευνα της Microsoft αποκάλυψε πως ένα botnet με την ονομασία Lethic ευθυνόταν για την αποστολή του 56% του συνόλου του spam που εστάλη από botnets στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου- ακόμα και αν αποτελούσε μόνο το 8,3% του συνόλου των εντοπισμένων διευθύνσεων ΙΡ που ανήκουν σε botnets.

Ωστόσο, κατά τον Έβανς, η άμυνα απέναντι στο κακόβουλο λογισμικό (malware) είναι απλή: η τακτική λήψη updates, η χρήση patches που διορθώνουν τα προβλήματα των χρησιμοποιουμένων εφαρμογών και φυσικά προγράμματα antivirus και firewalls.

Η Microsoft πρόσφατα κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο «πακέτο» διορθώσεών της, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων ασφαλείας στα Windows, τον Internet Explorer και άλλα προϊόντα λογισμικού της. Ένα από αυτά έκλεινε και μία «τρύπα» την οποία εκμεταλλεύτηκε το worm Stuxnet, που στοχεύει βιομηχανικές υποδομές.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από BBC



Το Facebook και το Bing ενώνουν τις δυνάμεις τους


Το Facebook και η Microsoft εντείνουν τη συνεργασία τους, με σκοπό να προσαρμόσουν στις ανάγκες των χρηστών τις αναζητήσεις τους, επιτρέποντάς τους να προσθέτουν τις προτάσεις φίλων τους σε κοινωνικά δίκτυα στα αποτελέσματα των ερευνών.

Τα προφίλ του Facebook και οι πληροφορίες σχετικά με το τι αρέσει και τι δεν αρέσει στους φίλους ενσωματώνονται στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing- τουλάχιστον για αυτούς τους χρήστες που επιτρέπουν σε ένα δωρεάν «πακέτο» λογισμικού να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.«Είναι απλά η αρχή, θα έρθουν πολύ περισσότερα στη συνέχεια» είπε ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην εκδήλωση κατά την οποία ανακοινώθηκε η συνεργασία, στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Τα καινούρια χαρακτηριστικά «κοινωνικής αναζήτησης» θα είναι διαθέσιμα όταν κάποιος είναι συνδεδεμένος στο Facebook ενώ παράλληλα κάνει αναζητήσεις στο Bing. Εκτιμάται πως θα είναι πλήρως διαθέσιμες στους προσεχείς μήνες.

«Με τη συνεργασία ανάμεσα στο Facebook και το Bing θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε και να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων, φέρνοντάς τα σε ένα νέο επίπεδο» είπε ο Κι Λιού, πρόεδρος του τμήματος online υπηρεσιών της Microsoft.

Οι εκδηλώσεις επιδοκιμασίας (τα γνωστά σε όλους «like» ), τα προσωπικά ενδιαφέροντα και άλλες πληροφορίες που «ανεβαίνουν» στο Facebook έχουν τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν τις αναζητήσεις, δίνοντας στον εκάστοτε χρήστη τα πιο «ταιριαστά» αποτελέσματα, συμπλήρωσε ο Λιού.

«Το σημερινό Ίντερνετ είναι ένα γράφημα από links, και στην άλλη πλευρά βρίσκεται ένα γράφημα κοινωνικού χαρακτήρα…μπορείς να παραλληλίσεις μία μηχανή αναζήτησης με τα ενδιαφέροντα, τα προσφιλή θέματα και τις εκδηλώσεις που παρακολουθεί ένα άτομο για να 'ξυπνήσεις' μεγαλύτερες δυνάμεις πρόβλεψης» είπε σχετικά.

Κατά τον Ζούκερμπεργκ, οι πληροφορίες από και για ανθρώπους σχετικά με τις ζωές τους είναι κάτι εξαιρετικά ελκυστικό.

«Είναι ο τρόπος που λειτουργούμε: οι πληροφορίες για ανθρώπους είναι οι πιο πολύτιμες που υπάρχουν στον κόσμο…ένα μεγάλο τμήμα του εγκεφάλου μας είναι επικεντρωμένο στην επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με ανθρώπους και συναισθήματα» είπε ο δημιουργός του Facebook.

Η συνεργασία μεταξύ της Microsoft και του Facebook ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το κοινωνικό δίκτυο είχε 100 εργαζομένους και 7.000.000 μέλη.

«Μας 'τσιμπήσατε' νωρίς» σχολίασε χαριτολογώντας ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά την ομιλία του: η Microsoft είχε πληρώσει 240 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα ποσοστό 1,6% του Facebook. Το Bing χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αναζητήσεων στο Ίντερνετ από το κοινωνικό δίκτυο.

Ο δημιουργός του Facebook έσπευσε να καθησυχάσει όσους ανησυχούν σχετικά με τη διαθεσιμότητα των προσωπικών δεδομένων, λέγοντας ότι οι πληροφορίες που θα προβάλλονται από το Bing θα είναι αυτές που είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμες δημοσίως, και δεν θα συμπεριλαμβάνουν δεδομένα που έχουν «ανεβεί» υπό καθεστώς εμπιστευτικότητας.

πηγη : kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δημιουργία διαδικτυακών κοινοτήτων και στη χώρα μας απο το Xbox LIVE για online παιχνίδια


Ο προορισμός online gaming Xbox LIVE, σύμφωνα με την Microsoft, θα είναι διαθέσιμος στη χώρα μας από τις 10 Νοεμβρίου.

Οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια πολλαπλών παικτών (multiplayer gaming) με φίλους τους στο Xbox LIVE, να «κατεβάσουν» από το Διαδίκτυο τα πιο πρόσφατα παιχνίδια Arcade του Xbox LIVE και να παραγγείλουν ηλεκτρονικά τίτλους παιχνιδιών (Games on Demand) από το καθιστικό τους. Θα μπορούν ακόμα να παρατείνουν τη δράση των παιχνιδιών «κατεβάζοντας» επιπλέον περιεχόμενο για τα παιχνίδια, το οποίο θα περιλαμβάνει χάρτες, πίστες, χαρακτήρες και τραγούδια. Για τη συμμετοχή στο Xbox LIVE χρειάζεται μια κονσόλα Xbox 360 και μια ευρυζωνική σύνδεση στο Ίντερνετ. Μέσω αναβάθμισης στη συνδρομή Xbox LIVE Gold, οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια με τους online φίλους τους, συμπεριλαμβάνοντας τους τίτλους του Kinect ή βιντεο-συνομιλία με το Video Kinect. Η 12μηνη συνδρομή στο Xbox LIVE Gold θα είναι διαθέσιμη στην λιανική τιμή των 59,99 ευρώ.

Όσοι έχουν ήδη λογαριασμό στο Xbox LIVE σε μια άλλη χώρα, θα μπορούν να μεταφέρουν τα στοιχεία τους στην εγχώρια υπηρεσία και να διατηρήσουν το προφίλ τους, τo σκορ τους, τα επιτεύγματα (achievements), τους πόντους της Microsoft και το υπόλοιπο πληρωμένο χρονικό διάστημα της συνδρομής τους.

πηγη : newsbeast.gr

Αναζητούμε άτομα !!!!!


Αναζητούμε άτομα μεταφραστές / συντάκτες και γενικά οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει ενεργά στο blog . Όποιος ενδιαφέρετε να επικοινωνήσει μαζί μας στο mmtcorp_98@yahoo.com


1270 οι διαδικτυακές καταγγελίες το 2010


“Έκρηξη” καταγγελιών το πρώτο οχτάμηνο του 2010 κατέγραψε το Safeline.gr, αφού αυξήθηκαν κατά 114% σε σχέση με πέρσι. Πρώτο ζήτημα στις καταγγελίες, ρατσισμός, ξενοφοβία και εξύβριση. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και η γραμμή Safeline.gr μετρά 7 χρόνια ζωής και σύμφωνα με την ανακοίνωση της, τα τελευταία τρία χρόνια οι χρήστες του Internet γίνονται όλο και πιο ενεργοί, αφού καταφεύγουν στις καταγγελίες με έντονα αυξητικό ρυθμό.

Οι καταγγελίες που δέχτηκε η SafeLine, κατά τους τελευταίους 20 μήνες, αφορούσαν κατά 21% σε κακοποίηση παιδιών, πορνογραφία κ.ά., κατά 34% σε ρατσισμό, ξενοφοβία, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά 19% σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και υποκλοπή ταυτότητας και κατά 26% σε οικονομικές απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών, θέματα copyright και παράνομα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων εξαμήνων στην Ελλάδα, οι καταγγελίες για ρατσισμό, ξενοφοβία, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση έχουν αυξηθεί δραματικά, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αυξήθηκαν με αργό ρυθμό.

Ανοδικό ήταν και το ποσοστό των αναφορών για τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αντιστοιχεί στο 38% των καταγγελιών και αφορά κυρίως την υποκλοπή ταυτότητας, τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber bullying), την αποπλάνηση ανηλίκων (grooming), το ρατσισμό και την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.

πηγη : cosmo.gr

''Κάρτα νέων'' επιτρέπει το νόμιμο downloading


Πλέον το ''κατέβασμα'' μουσικής από το διαδίκτυο δεν θα θεωρείται σαν ''πειρατεία'', αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε, την Τρίτη 12/10, το πράσινο φως για την ''κάρτα νέων'', με την οποία η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει το νόμιμο "κατέβασμα" μουσικής, εκτιμώντας ότι τηρούνται οι κανόνες της ΕΕ όσον αφορά τον ανταγωνισμό.Η "κάρτα των νέων" θα επιτρέψει στους νέους 15 έως 24 ετών, να αγοράσουν μουσική αξίας 50 ευρώ, στις νόμιμες ιστοσελίδες, πληρώνοντας το μισό ποσό, ενώ η γαλλική κυβέρνηση θα επιδοτεί τη διαφορά.

Η ρύθμιση θα ισχύει για περίοδο δύο ετών, με ανώτατο όριο μία κάρτα ετησίως, ανά άτομο.

Ο στόχος είναι οι πωλήσεις συνολικά ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο, διευκρινίζουν οι Βρυξέλλες.

"Το μέτρο ανταποκρίνεται στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί για το γεγονός ότι ο όγκος, όλο και μεγαλύτερος, της μουσικής που διανέμεται στο διαδίκτυο, κατά παράβαση των κανόνων που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα, υπάρχει κίνδυνος να διώξει από την αγορά τις νόμιμες πλατφόρμες διανομής μουσικής", τονίζει σε ανακοίνωση της, η Κομισιόν.

"Το κατέβασμα μουσικής από το διαδίκτυο είναι οπωσδήποτε η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας του διαδικτύου και της οικονομικής ανάπτυξης", υπογράμμισε, ο Επίτροπος αρμόδιος για τον Ανταγωνισμό, κ. Γιοακίν Αλμούνια.

"Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της πρόσβασης στην online μουσική σε τιμή πιο ελκυστική για τους καταναλωτές και από τα νόμιμα με δίκτυα διανομής", πρόσθεσε.

πηγη :cosmo.gr

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι αρχές του αεροδρομίου της πόλης Μπουτί,αποφάσισαν τη διακοπή της λειτουργίας του λόγω της παρουσίας «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων»


Οι υπεύθυνοι ελέγχου πτήσεων ζήτησαν από όλα τα αεροπλάνα που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο του Μπουτί να προσγειωθούν στα πλησιέστερα αεροδρόμια για να μην κινδυνεύσουν να συγκρουστούν με τα "άγνωστα αντικείμενα" τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Μογγολίας. Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν και από τα ραντάρ του κέντρου ελέγχου, στην πρωτεύουσα Χουτ. Σύμφωνα με το ΑΝΙ, πρόκειται για την τρίτη αναφορά για εμφάνιση "άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων" (UFO) μέσα στο 2010. Τον Ιούλιο είχε κλείσει το αεροδρόμιο Σιαοσάν, στην επαρχία Ζεγιάνγκ ενώ μια ακόμη αναφορά έγινε, το καλοκαίρι και στο Χονγκ Κονγκ.

Ορισμένοι ειδικοί, πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για εξωγήινες επισκέψεις αλλά για νέου τύπου πολεμικά αεροσκάφη τα οποία δοκιμάζονται στην Κίνα.

Επιτυχής πτήση του διαστημοπλοίου της Virgin


Tο διαστημόπλοιο μεταφέρθηκε συνδεδεμένο με ένα μητρικό αεροπλάνο σε ύψος 13,700 μέτρων όπου στη και αφέθηκε να πετάξει επί 25 λεπτά παρουσία του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

"Ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή απ' όταν ξεκίνησε το σχέδιο αυτό το 2004" δήλωσε ο επιχειρηματίας όταν το είδε να προσγειώνεται επιτυχώς. Η εταιρεία Virgin Galactic σκοπεύει να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει την εμπειρία ενός ταξιδιού σε μηδενική βαρύτητα και έχει ήδη λάβει προκαταβολές από 370 πελάτες. Το εισιτήριο εκτιμάται ότι θα κοστίζει 200.000 δολάρια.

Το Enterprise θα απογειώνεται συνδεδεμένο στο μητρικό αεροσκάφος και στη συνέχεια θα απελευθερώνεται σε ύψος 16 χιλιομέτρων όπου και θα πυροδοτεί τους πυραυλοκίνητους κινητήρες του και θα ανεβαίνει κατακόρυφα σε ύψος 100 χιλιομέτρων φτάνοντας στο διάστημα όπου οι επιβάτες θα μπορούν να βιώσουν την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας.

Η LG Electronics παρουσιάζει το νέο HLX55W, ένα κομψό 3D Blu-ray Sound bar


Η LG Electronics παρουσιάζει το νέο HLX55W, ένα κομψό 3D Blu-ray Sound bar με μοναδική σχεδίαση. Η νέα μπάρα ηχείων της LG απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια προχωρημένη, αλλά και προσιτή πλατφόρμα κορυφαίας ποιότητας ήχου και εικόνας, για θέαση 3D Blu-ray στο σπίτι.«Με τη δυνατότητα αναπαραγωγής τρισδιάστατων δίσκων Blu-ray, το μινιμαλιστικό σχεδιασμό και τον πλούσιο ήχο, το HLX55W συμπληρώνει ιδανικά τη γκάμα των 3D προϊόντων της LG», δήλωσε ο κ. Simon Kang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Home Entertainment Company και συμπλήρωσε: «Ακολουθώντας την παρουσίαση της πρώτης μας Full LED 3D τηλεόρασης στον κόσμο, το HLX55W αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα του στόχου της LG, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και ασυναγώνιστης τρισδιάστατης εμπειρίας στην οικιακή ψυχαγωγία».

Με το τρισδιάστατο περιεχόμενο να αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους, το LG HLX55W αποτελεί την ιδανική λύση για την αναπαραγωγή 3D Blu-ray δίσκων. Επιπλέον, όταν συνδυαστεί με την ευρεία γκάμα των επίπεδων 3D τηλεοράσεων της LG, το HLX55W προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να απολαύσουν στην άνεση του σπιτιού τις πιο πρόσφατες τρισδιάστατες ταινίες, με κορυφαία ποιότητα και βάθος στις 3D εικόνες, όπως σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Αν και μικρό στο μέγεθος, το HLX55W προσφέρει πλούσιο Surround ήχο, συνδυάζοντας 4.1 κανάλια και συνολική ισχύ 430Watt, εξασφαλίζοντας στους καταναλωτές μια συναρπαστική ακουστική εμπειρία. Επιπλέον, η Sound Gallery της LG -που παρέχει 6 διαφορετικές ρυθμίσεις ήχου- και οι προηγμένες λειτουργίες VSM Plus, Clear Voice και MP3 upscaling, επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν ακριβέστερα το HLX55W ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Εκτός από την «έξυπνη» τεχνολογία και το μοντέρνο σχεδιασμό του, το HLX55W διαθέτει μια πληθώρα καινοτόμων τεχνικών χαρακτηριστικών. Το ενσωματωμένο Wi-Fi και η συνδεσιμότητα DLNA, εξασφαλίζουν στους χρήστες ασύρματη πρόσβαση σε μια σειρά αποθηκευμένου ψυχαγωγικού περιεχομένου, όπως μουσική, ταινίες και φωτογραφίες, το οποίο μπορούν να απολαύσουν στην τηλεόρασή τους. Επιπλέον, η πρωτοποριακή πλατφόρμα NetCast™ της LG, παρέχει στους θεατές πρόσβαση σε απεριόριστο διαδικτυακό περιεχόμενο, όπως εικόνες και βίντεο, ενώ με το Music ID παρέχονται πληροφορίες για τη μουσική μέσω της υπηρεσίας Gracenote. Τέλος, το HLX55W διαθέτει υποδοχή σύνδεσης και φόρτισης για iPod και iPhone, και δυνατότητα αναπαραγωγής απευθείας από εξωτερικό σκληρό δίσκο, καθιστώντας την μπάρα ήχου κατάλληλη πλατφόρμα για την αναπαραγωγή multimedia αρχείων από εξωτερικά μέσα αποθήκευσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά LG HLX55W

Αναπαραγωγή 3D δίσκων Blu-ray

Συνολική ισχύς 430W με ασύρματο subwoofer
4.1 Ch. Surround
Σύστημα τοποθέτησης στον τοίχο
LG Sound Gallery
Ειδικές λειτουργίες: Bass Blast, Clear Voice, VSM Plus, Game Equalizer, MP3 Up-scaling, Night Mode
Συνδεσιμότητα WiFi / DLNA / CIFS
Πλατφόρμα NetCast™
Υποστήριξη BD Live & Bonus View
Υπηρεσία Music ID by Gracenote
Υποδοχή σύνδεσης και φόρτισης iPod / iPhone
Συμβατότητα με εξωτερικό σκληρό δίσκο (FAT32, NTFS)
LG SIMPLINK
USB Recording & Playback
TV Sound ez Setup
Αναπαραγωγή αρχείων DivX HD / MKV

πηγη :kathimerini.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...