Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Google εναντίον πειρατείας


Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη (2/12), θα λάβει μια σειρά από μέτρα για να βελτιώσει τις πολιτική της στην διαδικτυακή πειρατεία.

Τα μέτρα αυτά θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου 24ωρου και θα διαρκέσουν μερικούς μήνες, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις κινηματογραφικές; και μουσικές βιομηχανίες, μετά από αίτημα που κατέθεσαν.

Δεν θα συμβεί το ίδιο βέβαια με το Youtube, καθώς η εταιρεία θεωρεί αδύνατον να ελέγξει το περιεχόμενο του, καθώς κάθε λεπτό ανεβαίνουν περίπου 35 ώρες οπτικού υλικού.

Ο γενικός σύμβουλος της Google, Κεντ Γούκερ, στο blog του αναφέρει πως η εταιρεία “θα κάνει ό,τι μπορεί, όμως το internet γιγαντώνεται κάθε ώρα που περνά”.

Αρχικά, ο Γουόκερ έγραψε πως η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λογοκρισία από την λειτουργία του Autocomplete search, το οποίο προβλέπει το τι ψάχνει ο χρήστης καθώς αρχίζει να πληκτρολογεί.

Αν για παράδειγμα κάποιος προσπαθεί να βρει ένα ελεύθερο αρχείο mp3, η Google θα τον κατευθύνει σε sites που έχουν νόμιμο περιεχόμενο. Παρ΄όλα αυτά, τα τελικά αποτελέσματα θα είναι τα ίδια με αυτά που υπάρχουν και σήμερα.

Παράλληλα, η Google θα πειραματιστεί και με μια νέα υπηρεσία, όπου θα υπάρχει ένα preview περιεχομένου, όπως δείγματα μουσικών κομματιών, όταν εμφανίζονται τα αποτελέσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...