Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της WikiLeaks


Ο ιστότοπος WikiLeaks ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συνδέεται με τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστότοπους ξένων εταιριών. Η ανακοίνωση που επικαλείται τον εκπρόσωπό του Κρίστιν Χράφνσον αναφέρει ότι οι επιθέσεις ήταν «μία αντίδραση της κοινής γνώμης στις ενέργειες των στόχων».

Η πρόχειρα οργανωμένη εκστρατεία εκδίκησης του WikiLeaks ενάντια σε εκείνους που παρακωλύουν τις δραστηριότητές του, με την κωδική ονομασία Operation Payback, έπληξε σοβαρά τους ιστότοπους εταιριών όπως η Visa και η MasterCard, αλλά και εκείνον της σουηδικής κυβέρνησης.

Η WikiLeaks επισήμανε ότι οι επιθέσεις ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχε δεχτεί ο ιστότοπος από τότε που ξεκίνησε τη δημοσιοποίηση των 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων στις 28 Νοεμβρίου.

«Αυτές οι επιθέσεις εκτιμάται ότι έχουν προέλθει από μία ομάδα χάκερς γνωστή ως "Ανώνυμος". Αυτή η ομάδα δεν συνδέεται με την Wikileaks. Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ανάμεσα σε κάποιον εργαζόμενο της Wikileaks και κάποιον από τον "Ανώνυμο," αναφέρει η ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...