Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

O κυβερνοπόλεμος που έχουν κηρύξει οι Χάκερς ως αντίποινα για τη σύλληψη του αφεντικού του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις


Οι ακτιβιστές εξαπέλυσαν κυβερνοεπιθέσεις στη Visa αλλά και στη σουηδική κυβέρνηση, καταφέρνοντας να κατεδαφίσουν ακόμη και την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Σουηδίας που νέκρωσε για ώρες, καθώς εμφανίστηκε μήνυμα που ανέφερε ότι η σελίδα δεν είναι προσβάσιμη. Ανάλογη επίθεση δέχτηκαν και Σουηδοί εισαγγελείς.

Η διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο Operation Payback (Καμπάνια Αντεκδίκησης) που έχει εξαπολύσει δίκτυο ακτιβιστών χάκερς, χρησιμοποίησε τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα του ιντερνέτ ώστε να εξαπολυθούν οι επιθέσεις Πολύ παραπάνω, οι χάκερς κάθε άλλο παρά δείχνουν να πτοούνται από τις κινήσεις των αντιπάλων τους, όπως αυτές της Visa και της Mastercard οι οποίες μπλόκαραν τις δωρεές προς την καμπάνια της αντεκδίκησης.

Οι χάκερς τίναξαν στον αέρα το σύστημα των καρτών ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν παντού μηνύματα που λένε ότι "θα γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί" ενώ παράλληλα γίνεται παντού λόγος για ελεύθερο διαδίκτυο.

Ο πόλεμος έχει ανάψει για τα καλά πλέον, με τις Αρχές των χωρών να προσπαθούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους χάκερς, την ίδια στιγμή που υπενθυμίζονται από τα μέσα ενημέρωσης, ότι οι συνέπειες για τέτοιες επιθέσεις είναι δύο χρόνια φυλάκισης στην Αγγλία.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που δέχθηκαν επίθεση, όπως του PayPal και της Visa επιχειρούν να καθησυχάσουν αλλά τα μηνύματα στο ιντερνέτ είναι διαφορετικά.

Γράφει ένας χρήστης:

"Η Visa είναι πεσμένη. Πυρ πυρ πυρ".

Σε αυτήν την αναστάτωση που επικρατεί στο διαδίκτυο και από αυτόν τον πόλεμο δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες οι κορυφαίσε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter.

Και οι δύο ιστοσελίδες ανακοίνωσαν και προχώρησαν στη διαγραφή λογαριασμών χρηστών οι οποίοι πήραν μέρος στις κυβερνοεπιθέσεις μετά τη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...