Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σε λειτουργία είναι πάλι η ιστοσελίδα WikiLeaks στην Ελβετία


Σε λειτουργία είναι πάλι η ιστοσελίδα WikiLeaks ύστερα από τη διακοπή που συνέβη από τον αμερικανικό πάροχο για λόγους ασφαλείας. Η ιστοσελίδα μετακόμισε προς… Ελβετία μεριά και πλέον ο ιστότοπος είναι www.wikileaks.ch

Ο πάροχος EveryDNS, την Παρασκευή (3/12) διέκοψε τη λειτουργία του WikiLeaks ύστερα από τις συνεχόμενες επιθέσεις από χάκερς. Μετά από έξι ώρες, ο ιστότοπος μέσω Twitter ανακοίνωσε τη νέα του διεύθυνση.

«Η διεύθυνση Wikileaks.org σκοτώθηκε από αμερικανικό everyDNS.net έπειτα από ισχυρισμούς για μαζικές επιθέσεις», αναφέρει ποστ της Wikileaks στο Twitter. To μήνυμα καταλήγει ως εξής «Ενισχύστε μας».

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος της WikiLeaks, Μαρκ Στίβενς, δήλωσε πως πίσω από τις συνεχείς επιθέσεις στη σελίδα κρύβεται ένα κράτος υποστηρίζοντας πως προσπαθούν να σιωπήσει ο ιδιοκτήτης της Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ που καταζητείται από διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Κάποιος, πιθανότατα κρατικός παράγων, ανέλαβε τον έλεγχο εκατοντάδων χιλιάδων ευάλωτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, και τούς κάνει να συνδέονται ταυτόχρονα με τον Wikileaks. Αυτά τα εκατομμύρια των στιγμιαίων εισόδων τον θέτουν εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για κάτι πολύ σοφιστικέ και γνωρίζουμε ότι ο Τζούλιαν έχει υποστεί πολλές επιθέσεις τέτοιου είδους, γνωρίζουμε επίσης ότι πολλά περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Σουηδία», ανέφερε ο Στίβενς.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως «υπάρχει μία σειρά συντονισμένων ενεργειών και, ως δικηγόρος με επαγγελματική εμπειρία κατά κυβερνήσεων, αλλά και με κυβερνήσεις, αναρωτιέμαι για το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν την εβδομάδα που δημοσιεύονται τα διπλωματικά τηλεγραφήματα».

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...