Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ονόματα και email κλάπηκαν από τη Citigroup


Τα ονόματα και email των πελατών της Citigroup Inc αλλά και άλλων μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ, κλάπηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις ασφαλείας που έγιναν ποτέ, όταν hacker απέκτησε πρόσβαση στην βάση δεδομένων της Epsilon, εταιρείας online marketing.
Η Citigroup ανακοίνωσε στους πελάτες της ότι επηρεάζονται από το γεγονός το βράδυ της Κυριακής...




Ο εκπρόσωπος group Sean Kevelighan αναφέρει ότι η τράπεζα άρχισε την ενημέρωση μέσω link στην ιστοσελίδα της την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα προέβει σε παρόμοια ανακοίνωση και η JPMorgan Chase & Co, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Αμερική. Η Citigroup πληροφόρησε ότι δεν υπήρχε διαρροή προσωπικών πληροφοριών όπως, οικονομική κατάσταση, πιστωτικές κάρτες ή το social security number των πελατών της.

Η Epsilon αποστέλλει μαζικά email για διαφημιστικές-προωθητικές καμπάνιες σε καταναλωτές που εγγράφονται στις υπηρεσίες των συνεργαζόμενων εταιρειών ή αγοράζουν online από αυτές προσφέροντας το email τους. Ο όγκος των email που διακινεί η Epsilon ανά έτος ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια, καθώς ήταν η κορυφαία εταιρεία του χώρου, όμως αναμένεται να χάσει σημαντικό ποσοστό της αγοράς.

Μερικοί ακόμη από τους διάσημους σε σύνολο τουλάχιστον 2500 πελατών της Epsilon που μπορεί να σχετίζονται με Έλληνες χρήστες είναι Visa, Kraft Foods Inc, Barclays Bank of Delaware, AbeBooks και Lacoste. Μπορείτε να δείτε μια περισσότερο ολοκληρωμένη λίστα των εταιρειών που επηρεάστηκαν εδώ. Τα δεδομένα τα οποία δίνονται στην εταιρεία περιορίζονται στο όνομα και το email του χρήστη της εκάστοτε υπηρεσίας [press release]. Οι λεπτομέρειες γίνονται σιγά σιγά γνωστές, ώστε η λίστα των εταιρειών να μεγαλώνει συνεχώς, και σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνου της Epsilon μόλις το 2% της βάσης δεδομένων των χρηστών της έχει επηρεαστεί, δηλαδή έχουν διαρρεύσει αρκετά εκατομμύρια emails. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τις έρευνες σχετικά με το περιστατικό.

Οι πληροφορίες που έχουν κλαπεί είναι άχρηστες παρά μόνο για spam ή phishing Σε κάθε περίπτωση να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες, ότι όταν λαμβάνετε ένα email από τράπεζες και υπηρεσίες τις οποίες χρησιμοποιείτε για συναλλαγές, πρέπει να ελέγχετε τη διεύθυνση από την οποία προήλθε. Η πάγια πολιτική είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν σας ζητάνε προσωπικά στοιχεία μέσω email, παρά μόνο από συγκεκριμένες ασφαλείς φόρμες στις επίσημες ιστοσελίδες. Σε περίπτωση που λάβετε κάποιο ύποπτο email επικοινωνήστε με τους υπευθύνους της υπηρεσίας, μέσω της ιστοσελίδας της.



















Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...