Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Νέες πληροφορίες , εικόνες και video για τα windows 8 και Microsoft Office 15 !!!
Ακόμα περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για τα Windows 8. Νεότερες πληροφορίες δείχνουν πως το περιβάλλον του λειτουργικού θα χρησιμοποιεί στοιχεία από το Metro UI που έχουμε δει στα Windows Phone 7...Το Γερμανικό site WinFuture βρήκε μια έκδοση των Windows 8 (πρόκειται για τη Build 7955, που είναι μέρος του M3 της ανάπτυξης) και μας δείχνει μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του user interface, μεταξύ των οποίων και μια ολοκαίνουρια εκδοχή του παραθύρου για login. Δείτε το βίντεο...Παράλληλα με τα Windows 8 έρχεται και νέα έκδοση του Office, η οποία θα χρησιμοποιεί με τη σειρά της το Metro UI interface που είδαμε και στο πρώτο video των Windows 8.
Δεν ξέρουμε κατά πόσον έχετε ασχοληθεί με το θέμα των Windows 8, αλλά είναι πιθανόν πως γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με το Metro UI (των Windows 8), το οποίο ουσιαστικά βασίζεται στο Windows Phone 7. Γιατί το αναφέρουμε; Διότι τα νέα είναι πως από κάποια screenshots που διέρρευσαν για το Office 15, γίνεται πλέον σαφές πως οι τύποι στο Redmond, όχι μόνο προσέθεσαν το Metro UI στη νέα έκδοση των Windows αλλά και στην επερχόμενη έκδοση του Office.Ακόμα περισσότερα screenshots απεκάλυψαν πως το Outlook τελικά βασίζεται κατά πολύ στο επίπεδο ύφος των WP7, ενώ παράλληλα περιέχει πάμπολλα στοιχεία από το Metro UI.


Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το νέο interface του Outlook είναι πολύ πιο "καθαρό" και λιτό, ενώ φαίνεται να εμπεριέχει όλα όσα θα περίμεναν οι χρήστες από αυτό. Οκ, μπορεί να διατηρεί τη βασική δομή του, παραπέμποντας στις παλιότερες εκδόσεις, αλλά εκεί που καινοτομεί είναι στο πιο "επίπεδο" ύφος και στο λιγότερο "πηγμένο" περιβάλλον που σίγουρα επικεντρώνει στην απλότητα.

Εκτός αυτών, κάποιες πηγές αποκάλυψαν πως το επερχόμενο Office έχει ήδη φτάσει στη φάση Milestone 2 της εξέλιξής του. Προς το παρόν, λίγα είναι γνωστά σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά που το Office 15 θα προσφέρει στους χρήστες. Εάν θέλαμε όμως να εξασκήσουμε τις μαντικές μας ικανότητες (με βάση αυτά που έχουν ουσιαστικά ανακοινωθεί), αυτό που αναμένουμε είναι… παγκοσμίου επιπέδου messaging, επαφές, ημερολόγιο και φυσικά απρόσκοπτη συνεργασία με το "σύννεφο" – δεν είναι και λίγα τελικά…

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...