Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το πρώτο μουσείο Πληροφορικής στην Ελλάδα


Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής βρίσκεται στα σκαριά και έρχεται να μας γνωρίσει την ιστορία τον υπολογιστών, την εξέλιξη τους και να μας αποδείξει πως το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην τεχνολογική ιστορία εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι στον τομέα της πληροφορικής η ραγδαία διάδοση των υπολογιστών οδήγησε και οδηγεί τους κατασκευαστές να εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και να παρουσιάζουν πολύ συχνά νέες συσκευές. Το γεγονός αυτό<…>


θέτει πολύ γρήγορα τις συσκευές στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της πληροφορικής και επιτρέπει να θεωρούνται μουσειακό είδος αντικείμενα που παροπλίζονται πολύ γρήγορα εξαιτίας της ταχύτατης ανάπτυξης της.

Μία ομάδα ανθρώπων παρατηρώντας όλες τις εξελίξεις στον τομέα αυτό είχε την ιδέα να συγκεντρώσει σε ένα χώρο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας στον οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξη τους μέσα στις τελευταίες δεκαετίες.

Το μουσείο απευθύνεται σε οποιοδήποτε άτομο θέλει να γνωρίσει την ιστορία της πληροφορικής και να μάθει πως φθάσαμε στην σημερινή τεχνολογία.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής έχει στην κατοχή του υπολογιστικά συστήματα που χρονολογικά ξεκινούν από την δεκαετία του ’80 μια εποχή που αποτέλεσε την απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή (pc) και χάρη στην μεγάλη αποδοχή και την υποστήριξη του κοινού, η συλλογή συνεχώς διευρύνεται και καλύπτει όλο και περισσότερους τομείς της πληροφορικής.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής δέχεται οποιαδήποτε προσφορά αντικειμένου της πληροφορικής για τον εμπλουτισμό της έκθεσης και στους δωρητές παρέχει ειδικό έγγραφο για την αναγνώριση της προσφοράς του.

Εάν κάποιος-α επιθυμεί να προσφέρει οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να επικοινωνήσει στην διεύθυνση info@elmp.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα http://www.elmp.gr
Το Μουσείο βρίσκεται κάτω από την σκέπη ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ιδρύματος Πληροφορικής που συστήνεται με πολλές ομολογουμένως δυσκολίες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και τις δυσκαμψίας του κρατικού μηχανισμού.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...