Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Τουρμπισμένος" Opera 11.10!


H καινούρια έκδοση του εναλλακτικού browser αυξάνει την ταχύτητα του browsing σε αργές συνδέσεις.
Και στην προηγούμενή του έκδοση, ο web browser Opera διέθετε το χαρακτηριστικό "Turbo Mode", με το οποίο υποτίθεται ότι αύξανε την ταχύτητα κατεβάσματος των σελίφων όταν η σύνδεση ήταν αργή, αλλά στην πράξη, η λειτουργία αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική. Η έκδοση Opera 11.10 έρχεται λοιπόν με ανανεωμένο Turbo Mode...

το οποίο έχει ξανασχεδιατεί, έτσι ώστε να λειτουργεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Opera, είναι να περνά τις ζητούμενες σελίδες μέσα από ειδικούς servers, οι οποίοι συμπιέζουν το περιεχόμενο και το "σερβίρουν" στον υπολογιστή σας ζητώντας λιγότερο bandwidth. απ' ότι θα γινόταν κανονικά. Η συγκεκριμένη λειτουργία υποβοηθείται από την υποστήριξη του format εικόνων WebP της Google, το οποίο βελτιώνει το ποσοστό συμπίεσης των εικόνων JPEG, με αποτέλεσμα ακόμη περαιτέρω συρρίκνωση του μεγέθους. Αυτή τη στιγμή μόνο ο Google Chrome και ο Opera υποστηρίζουν αυτό το format.

Άλλες βελτιώσεις του Opera 11.10 συνιστά η ανανέωση του συστήματος Speed Dial, το οποίο δείχνει στην οθόνη μας με πρακτικό και εποπτικό τρόπο τα sites που επισκεπτόμαστε συχνά. Ανανεώσεις έχει δεχτεί ο ενσωματωμένος e-mail client, αλλά και το σύστημα αυτόματης εγκατάστασης plugins.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...