Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Οι online διαφημίσεις ξεπέρασαν το φράγμα των 4 δισ. λιρών, στη Βρετανία


Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στο Διαδίκτυο σήμερα δαπανώνται το ένα τέταρτο των χρημάτων για διαφημίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η αξία των online διαφημίσεων αυξήθηκε κατά 12,8% το 2010, ξεπερνώντας το φράγμα των 4 δισ. λιρών.

Ο Guy Phillipson, διευθύνων σύμβουλος του Internet Advertising Bureau (IAB), δήλωσε «οι μεγάλες εταιρείες αύξησαν τους προϋπολογισμούς τους για τις διαφημίσεις το 2010 και το internet ήταν ο μεγάλος κερδισμένος». Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στα site…..κοινωνικής δικτύωσης, όπου αυξήθηκαν κατά 200% περίπου.
Το Facebook έκανε μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια πείθοντας τους διαφημιστές να δουν τα κοινωνικά δίκτυα ως ένα μέρος για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι χρήστες περνούν το 25% του online χρόνου τους σε κοινωνικά δίκτυα, οι διαφημιστές είναι πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν αυτό το κοινό.

Το ΙΑΒ αναμένει ότι οι online διαφημίσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, καθώς δημιουργούνται συνεχώς νέες και πιο ελκυστικές μορφές διαφήμισης.πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...