Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οι χάκερς του Playstation άρπαξαν στοιχεία 77 εκ. χρηστών!


Στα χέρια των χάκερς, που πραγματοποίησαν κακόβουλη επίθεση πριν από 9 ημέρες στο Playstation Network της Sony, βρίσκονται προσωπικά δεδομένα των περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών του, αναφέρει το Reuters.

H Sony παραδέχτηκε χθες την κλοπή, παρά το γεγονός ότι αυτή συνέβη πριν από εννέα ημέρες, ενώ έγινε αντιληπτή την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας. Οι χάκερς “άρπαξαν” ονόματα χρηστών, διευθύνσεις, e-mails, ημερομηνίες γεννήσεως, κωδικούς πρόσβασης και ασφαλείας...

Παράλληλα,
δεν αποκλείεται, να έχουν στην κατοχή τους και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που ήταν αποθηκευμένοι στους servers της εταιρείας.

Oι αντιδράσεις, πάντως, κατά της ιαπωνικής εταιρείας έχουν φουντώσει εξαιτίας της απόκρυψης της αλήθειας για την κατάσταση. Ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική θυγατρική της Sony, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι θα προστατεύσει όσους καταναλωτές της εμπιστεύτηκαν τα δεδομένα τους.

Εκπρόσωπος της εταιρίας κυβερνο-ασφάλειας Sophos έκανε λόγο για “καταστροφή από πλευράς δημοσίων σχέσεων” για τη Sony, ενώ δεν απέκλεισε ότι οι χάκερς μπορεί να αξιοποιήσουν δεόντως τα στοιχεία (ιδίως τους κλεμμένους κωδικούς) για να κάνουν παραβιάσεις και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, με το σκεπτικό ότι οι χρήστες μπορεί να χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς σε παραπάνω από μια online υπηρεσίες.

Ο Άλαν Πόλερ, διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών SANS τόνισε ότι ενδέχεται να πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στην ιστορία.

Στέλεχος της Sony ανέφερε ότι ένα μέρος των υπηρεσιών θα επαναλειτουργήσουν μέσα σε μια εβδομάδα. Το Playstation Network -που, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα “κατεβάσματος” ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού περιεχομένου – ξεκίνησε το 2006. Το 90% των χρηστών του είναι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.






Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...