Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Nintendo 3DS :Το 3DS βάζει σε όλους τα γυαλιά, απλά βγάζοντάς τα.


Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το 3DS δεν θα πουλήσει γιατί έχει απίστευτα specs, αλλά γιατί διαθέτει το μαγικό 3D στο όνομά του. Η μεγάλη «μαγκιά» της Nintendo είναι ότι για άλλη μία φορά κάνει κάτι πρώτη, όπως έκανε και με το Wii, το οποίο όλοι υποτίμησαν και χλεύασαν, αλλά στο τέλος έτρεχαν να μιμηθούν –λέγε με Xbox Kinect και PS Move.

Το «αυτοστερεοσκοπικό» εφέ του 3DS είναι πειστικό και θυμίζει αρκετά την εικόνα τριών διαστάσεων του «Avatar», ενώ και τα προεγκατεστημένα augmented reality παιχνίδια, τα οποία σας βάζουν μέσα στη δράση μέσω των ενσωματωμένων διπλών καμερών, το χρησιμοποιούν με μεγάλη επιτυχία...




Για παράδειγμα, μπορείτε να φωτογραφήσετε τα πρόσωπα του διευθυντή – όχι του δικού μας, φυσικά– και των κολλητών, κι αυτοί αυτομάτως μετατρέπονται σε εχθρούς τους οποίους μπορείτε να πυροβολήσετε στην οθόνη! Πάντως, μετά από αρκετή ώρα ίσως η 3D εικόνα αρχίσει να σας ζαλίζει, αλλά τουλάχιστον υπάρχει κι ένα slider από το οποίο μπορείτε να μειώσετε ή να κλείσετε εντελώς το 3D effect, επιστρέφοντας στο παραδοσιακό 2D.

Ας αφήσουμε όμως για λίγο το 3D, καθώς σε αυτήν τη συσκευή υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και άκρως αποτελεσματικοί αισθητήρες κίνησης, ενώ και τα αναλογικά του χειριστήρια είναι απολαυστικά στη χρήση.

Υπάρχει Wi-Fi για πλοήγηση στο Ιnternet, κατέβασμα παιχνιδιών ή ανταλλαγή αρχείων με άλλους χρήστες, χάρη στο Street Pass της Nintendo. Οι κλασικές πινελιές της εταιρείας φυσικά δεν λείπουν, όπως το «βηματόμετρο», το οποίο σας ανταμείβει με έξτρα περιεχόμενο στα παιχνίδια ανάλογα με το πόσο περπατάτε.

Με το NGP να αναμένεται μετά από αρκετούς μήνες, οι μοναδικοί αντίπαλοι του 3DS είναι το παλιό DS, και τα smartphones. Το ερώτημα που γεννάται φυσικά είναι γιατί να επενδύσεις σε μια φορητή κονσόλα, τη στιγμή που με μικρό κόστος πλέον μπορείς να κατεβάσεις εξαιρετικά παιχνίδια για το κινητό. Εμείς θα απαντήσουμε με μια ερώτηση: Πόσα παιδιά έχουν super smartphones ικανά για gaming; Εκτός κι αν ο δεκάχρονος γιος σας έχει iPhone ή HTC Desire HD. Τότε, πάμε πάσο.

Το 3DS είναι μια εξαιρετική φορητή παιχνιδομηχανή και δεν κινδυνεύει από κανένα smartphone –εκτός ίσως από το Xperia Play της Sony Ericsson. Έχει το προσόν της τρισδιάστατης εικόνας, ενώ και ο εξοπλισμός του είναι απλά εξαιρετικός. Αυτά μας αρκούν.


Τεχνικά χαρακτηριστικά
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: DMC PICA200GPU
ΟΘΟΝΕΣ: LCD 76,8x46mm, 800x240 3D (πάνω) & 61,4x46mm, 320x240 αφής (κάτω)
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 3-5 ώρες παιχνίδια 3DS, 5-8 παιχνίδια DS
ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Wi-Fi, 3,5mm audio, mic
ΜΝΗΜΗ: Κάρτα SD (2GB στη συσκευασία) Θύρες Cross pad, αναλογικό Circle pad, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο 3 αξόνων, stylus
ΚΑΜΕΡΕΣ: Μία εσωτερική και δύο εξωτερικές 0,3 megapixels, ανάλυσης 640x480
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 74x134x21mm
ΒΑΡΟΣ: 235g






πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...