Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σε ύφεση η απάτη με το Twilight στο Facebook


Οι χρήστες του Facebook ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τις τελευταίες ημέρες από ένα κύμα δημοσιεύσεων σχετικά με τη σειρά ταινιών Twilight. Τα news feeds του Facebook γέμισαν ειδοποιήσεις που ενημέρωναν τους χρήστες ότι οι φίλοι τους έγιναν tagged σε μια φωτογραφία.

Φυσικά, επρόκειτο για απάτη. Αν κάποιος έκανε κλικ στη δημοσίευση, αυτόματα έκανε Like σε ένα game, αναπαράγοντας έτσι το φαινόμενο. Στη συνέχεια, το σύστημα ζήταγε από το χρήστη να εγκρίνει μια εφαρμογή και παρουσίαζε ένα ερωτηματολόγιο, όπου το υποψήφιο θύμα συμπλήρωνε προσωπικά στοιχεία...




Το φαινόμενο είναι σε ύφεση τις τελευταίες ώρες και μένει να δούμε αν θα προλάβουν και άλλοι επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν αυτό το κενό ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουν κλικ αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την προέλευση της εκάστοτε δημοσίευσης. Επίσης, θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού τους και να σβήνουν εφαρμογές που δε θυμούνται να έχουν εγκαταστήσει.



Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...