Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση 11.04 του Ubuntu


Η Canonical ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη διάθεση του Ubuntu 11.04, η οποία έρχεται με κωδικό όνομα Natty Narwhal, ενώ μαζί της παρουσιάζεται και το νέο desktop shell με την ονομασία Unity.
Το συγκεριμένο shell έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία χρήσης, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εμπειρίας χρήστη...

Επιπλέον του νέου desktop shell, η νέα έκδοση του Ubuntu φέρνει μερικές βελτιώσεις κυρίως στο λογισμικό που έρχεται μαζί με την δημοφιλή διανομή, αλλά και τα desktop themes. Το GTK+ για παράδειγμα έρχεται με νέα λεπτότερη scrollbar και αρκετές επιπλέον βελτιώσεις.

Το Ubuntu Software Center, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να εγκαθιστά αλλά και να διαχειρίζεται τις εφαρμογές στο σύστημά του, έρχεται με αρκετά αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά, μεταξύ αυτών την υποστήριξη για review και την βαθμολόγηση από τους χρήστες για τις εφαρμογές.

Το Ubuntu One, η υπηρεσία συγχρονισμού της Canonical, έρχεται με ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας, αλλά και αρκετές βελτιώσεις οι οποίες την κάνουν σημαντικά ταχύτερη.
Τέλος ο προ-επιλεγμένος music player του Ubuntu άλλαξε από το Rhythmbox στο Banshee με την νέα έκδοση, βελτιώνοντας έτσι για τον απλό χρήστη την out-of-the-box εμπειρία.

Μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα την νέα έκδοση Ubuntu 11.04 για να την δοκιμάσετε στο σύστημα σας από το website της Ubuntu.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...