how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Call of Duty: Modern Warfare 3



Η I.G.E επίσημος διανομέας του Call of Duty: Modern Warfare 3 σε συνεργασία με την Reload Entertainment διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Call of Duty στις consoles Playstation 3, XBOX 360 και στο PC.


ακολουθεί το Δελτίο τύπου ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι αγοράσουν το Ελληνικό Call of Duty Modern Warfare 3.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και πλούσια δώρα.

Θα ακολουθήσουν νέα δελτία τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

To νέο Call of Duty Modern Warfare 3 θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου 2011.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αναστέλλεται η λειτουργία των Wikileaks



Η διαβόητη ιστοσελίδα Wikileaks που αποκαλύπτει κατά καιρούς τα "άπλυτα" της εξωτερικής πολιτικής πολλών χωρών σταματά προσωρινά τη δράση της. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Julian Assange κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Λονδίνο.

Ο Assange δήλωσε ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση προκειμένου να ασχοληθεί κατ' αποκλειστικότητα με το ...

θέμα της χρηματοδότησης. Εδώ και πολύ καιρό, η Visa, η MasterCard, το PayPal και άλλες εταιρείες έχουν μπλοκάρει τη ροή δωρεών προς τα Wikileaks. Ο Assange και άλλα στελέχη της υπηρεσίας έχουν τονίσει πολλές φορές ότι οι εταιρείες αυτές στραγγαλίζουν οικονομικά τα Wikileaks κατ' εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι συνεργάτες του Assange εκτιμούν ότι το 95% των δωρεών δεν έχουν φτάσει ποτέ στα Wikileaks, ακριβώς λόγω του εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι εταιρείες. Ο επικεφαλής της ιστοσελίδας ξεκινά τώρα αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για τη συνέχεια. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι πρώτα θα αναρτηθούν 150 δημοσιεύσεις που έχουν ήδη ετοιμαστεί και μετά θα σταματήσει η δράση της σελίδας.




Πηγή

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι πρώτες μετρήσεις για την ταχύτητα των επερχόμενων Windows 8

Οι συντάκτες του αμερικανικού PC Magazine διεξήγαγαν μια σειρά δοκιμών στα Windows 8, με στόχο να διαπιστώσουν αν είναι πιο γρήγορα από τα Windows 7. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Οι δοκιμές έγιναν σε ένα σύστημα με τετραπύρηνο επεξεργαστή 3,4GHz και 4GB RAM. Τα δύο λειτουργικά εγκαταστάθηκαν σε ξεχωριστά partitions και το setup περιελάμβανε μόνο τις βασικές εφαρμογές κάθε έκδοσης και όχι επιπλέον προγράμματα που μπορούν να καθυστερήσουν την εκτέλεση εργασιών. Κάθε δοκιμή έγινε ...

τρεις φορές και σημειώθηκε ο μέσος όρος. Τα αποτελέσματα των δοκιμών φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.



Τα Windows 8 σημειώνουν εντυπωσιακή επίδοση στην εκκίνηση του υπολογιστή, βελτιώνοντας το χρόνο των Windows 7 κατά 65%. Στο shutdown δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές, ενώ στο PCMark 7 τα Windows 8 είναι ελαφρώς καλύτερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα browser benchmarks. Εδώ φαίνεται καθαρά ότι το Metro interface θέλει ακόμα αρκετή δουλειά, γιατί σε αυτή την περίπτωση τα Windows 7 εμφανίζονται καλύτερα. Πάντως, στο κλασικό desktop των Windows 8, η νέα έκδοση έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι η έκδοση των Windows 8 είναι η developer preview που είδαμε πριν από λίγες εβδομάδες. Προφανώς θα υπάρξουν βελτιώσεις όσο πλησιάζουμε στην τελική έκδοση του επερχόμενου λειτουργικού.






Πηγή

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η Γη έγινε... ψηφιακή



Μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι συνεργάστηκαν η NASA και το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας μπορεί να φανταστεί τα αποτελέσματα.

Όλοι λένε πως πρόκειται για ότι πιο τέλειο μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία καθώς μιλάμε για
τον πληρέστερο, λεπτομερέστερο ψηφιακό τοπογραφικό χάρτη του πλανήτη.

Καλύπτει με συγκλονιστική λεπτομέρεια το 99% της ξηράς, καθώς τα σημεία μέτρησης απέχουν μεταξύ τους μόλις 30 μέτρα, ενώ στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται και εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες, τοποθετημένες έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι ο χάρτης είναι τρισδιάστατος.

Όπως είναι φυσικό ένας τέτοιος χάρτης αλλάζει τα δεδομένα καθώς...

μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχεδιασμό αυτοκινητοδρόμων, για αναζήτηση φυσικών πόρων η απλός για... περιήγηση στον πλανήτη!

Οι χρήστες μπορούν να "κατεβάσουν" εντελώς δωρεάν την πλήρη έκδοση του χάρτη από την ιστοσελίδα της Γεωλογικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) και να δουν ... ότι και οι αστροναύτες!

Το Assassins Creed στη μεγάλη οθόνη




Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως ακόμη, η εταιρεία παραγωγής video games Ubisoft και η Sony Pictures βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους οπαδούς της σειράς παιχνιδιών Assassin's Creed.

Η Sony Pictures είναι έτοιμη να αγοράσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά του ιδιαίτερα επιτυχημένου franchise στη μεγάλη οθόνη. Υπάρχουν και άλλα κινηματογραφικά studios που φέρονται να καλοβλέπουν τη συγκεκριμένη σειρά, όμως η Sony Pictures φέρεται να έχει προβάδισμα, καθώς ανήκει σε όμιλο που σχετίζεται άμεσα με τα video games.

Η εμπειρία της Sony στα...

games αναμένεται -ή τουλάχιστον θα θέλαμε- να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή μεταφορά του Assassin's Creed στη μεγάλη οθόνη. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι μεταφορές παιχνιδιών στον κινηματογράφο σπανίως πετυχαίνουν. Μια από τις πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η ταινία Prince of Persia της Disney, η οποία παρά το ισχυρό cast και την ακριβή παραγωγή δεν κατάφερε να συγκινήσει το κοινό.

Πηγή

Εκτόξευση δορυφόρου από την Γαλλική Γουινέα

Μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα όμως τελικά το πρόγραμμα Galileo νίκησε

Αύριο εκτοξεύεται απ' τη Γαλλική Γουιάνα ο πύραυλος που θα μεταφέρει στο διάστημα τους δύο πρώτους δορυφόρους του ευρωπαϊκού συστήματος πλοήγησης.

Μεταφορές, επιχειρήσεις διάσωσης, δημόσια έργα, ακόμη και η απλή πλοήγηση των πολιτών με τα συστήματα στο αυτοκίνητο ή το κινητό περνούν σιγά, σιγά (επιτέλους) σε νέα εποχή.

Αν θέλετε να...

δείτε live την εκτόξευση μπείτε αύριο στη διεύθυνση:
http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?sitelang=en&page=3&institution=0&date=10/20/2011

Ο στρατός σκέφτεται την χρήση ψηφιακών πολεμικών χαρτών



Οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, είναι συνηθισμένοι στο να «διατάσσουν» τα στρατεύματά τους και να τα μετακινούν με το χέρι τους.

Τώρα ήρθε η σειρά, αυτήν την εμπειρία, να την βιώσουν και πραγματικοί «στρατηλάτες» μέσω μίας γιγάντιας ταμπλέτας με οθόνη αφής.
Ο στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε μία ταμπλέτα «διαταγής εντολών», διαστάσεων 60 επί 90 εκατοστών, μέσω της οποίας θα δίνουν εντολές στα διάφορα στρατεύματα.

Οι υπολογιστές εξοπλισμένοι με τεχνολογία αιχμής, θα είναι σε θέση να...

συγκεντρώνουν όλες τις πληροφορίες από τις διάφορες ομάδες και τα συστήματα επιτήρησης, και να τις εμφανίζουν στην οθόνη, μαζί με τις θέσεις των στρατευμάτων στην περιοχή. Η όλη απεικόνιση θα είναι σε πραγματικό χρόνο, ενώ υποτίθεται ότι η ακρίβειά του θα είναι εξαιρετική.

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι, ο έλεγχος των κινήσεων των στρατευμάτων δεν θα είναι κυριολεκτικά άμεσος, αλλά θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω αποστολής εντολών από τα διάφορα συστήματα επικοινωνίας, ενώ και τα στρατεύματα θα πρέπει να επαληθεύουν την λήψη κάποιας εντολής.

Η εταιρεία κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού AAI, προσπαθεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον του στρατού για αυτό το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα, όμως από την πλευρά του ο στρατός παραμένει επιφυλακτικός σχετικά με την ασφάλεια των ασύρματων επικοινωνιών.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο, μιας και ήδη το σώμα των πεζοναυτών πειραματίζεται πάνω στην χρηστικότητα των ταμπλετών, συγκεκριμένα iPad, στα πεδία μάχης.

Πηγή

Ραντάρ που «βλέπει» μέσα σε σπίτια

Ένα πρωτοποριακό ραντάρ που θα μπορεί να διαβάσει μέσα από τοίχους σχεδίασαν ερευνητές στο ΜΙΤ. Πρόκειται για ένα ραντάρ που θα ανιχνεύει και την παραμικρή κίνηση μέσα από τοίχους, ενώ - όπως ήταν αναμενόμενο - μια από τις βασικές εφαρμογές του θα είναι σε συνθήκες μάχης.

Το απλό ραντάρ εμποδίζεται από τσιμεντένιες κατασκευές, όπως σπίτια, εγκαταστάσεις κ.α., καθώς χρησιμοποιεί ραδιοκύματα που αντανακλώνται πάνω σε συμπαγείς επιφάνειες. Το νέο ραντάρ με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων S-band κατάφερε να ...

προσπελάσει το πρόβλημα αυτό και μπορεί πλέον να «διαβάζει» μέσα από τοίχους.

Όπως δήλωσε ο Gregory Charvat του εργαστηρίου Λίνκολν στο ΜΙΤ, το βασικότερο πρόβλημα ήταν η άμεση μετάδοση εικόνας, γιατί «όταν βρίσκεσαι σε μάχη δεν μπορείς να περιμένεις την εικόνα να έρθει κάθε 20 λεπτά και ούτε να στέκεσαι δίπλα από ένα κτήριο - πιθανό στόχο».

Κατά την διάρκεια των τεστ το ραντάρ κατάφερε να εντοπίσει δύο ανθρώπους μέσα σε ένα σπίτι φτιαγμένο από τσιμέντο και σίδερο. Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι το ραντάρ μπορεί να «δει» μέσα σε κτήρια από απόσταση 18 μέτρων, ακόμα και αν οι «ύποπτοι» προσπαθούν να είναι απολύτως ακίνητοι.






Τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στους χάρτες της Google!

Στο διεθνές δίκτυο των 471 πόλεων, των οποίων τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εμφανίζονται στους χάρτες της Google, μπήκε και η Αθήνα.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών σε συνεργασία με την Google έφτιαξε έναν σύγχρονο συγκοινωνιακό διαδραστικό χάρτη στον οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορεί να πληροφορείται για τις διαδρομές όλων των Μέσων και να επιλέγει την καλύτερη διαδρομή.

Πρόκειται για μια δωρεάν πλατφόρμα, η οποία ...

είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, netbook και tablet, με σύνδεση στο internet και μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

Ο ΟΑΣΑ επισήμανε ότι το Google Transit δεν κόστισε επιπλέον στο Δημόσιο καθώς αναπτύχθηκε δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Δρομολόγησης των αστικών συγκοινωνιών και τους μηχανικούς της Google.

Το Android Market θέτει τους χρήστες σε κίνδυνο



Εκατομμύρια χρήστες του λειτουργικού συστήματος Google Android που εγκαθιστούν και κάνουν χρήση εφαρμογών από το Android Market, θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Ο Riley Hassel, ιδρυτής της εταιρείας προϊόντων και υπηρεσιών ασφάλειας Privateer Labs με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει γίνει πολύ εύκολη η δημιουργία εφαρμογών, ακόμα και από ερασιτέχνες, λόγω των ιστοσελίδων που προσφέρουν δωρεάν οδηγίες.

Ωστόσο το πρόβλημα ...

με τους χρήστες που δημιουργούν μια εφαρμογή και τη διαθέτουν στους καταναλωτές είναι ότι δεν είναι ειδικοί στην ασφάλεια.

Δεδομένου ότι υπάρχει η έλλειψη επικύρωσης της ασφάλειας πριν οι εφαρμογές αυτές τεθούν στη διάθεση των καταναλωτών, αυτό έχει οδηγήσει στην άνοδο των ευπαθειών και των απειλών.

Αν και έχουμε θίξει αρκετές φορές αυτό το ζήτημα, είναι καθήκον μας να σας υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι θα πρέπει να προσέχετε με τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε στα κινητά σας τηλέφωνα.





πηγη

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ρομποτικό προσωπικό σε εκθεσιακό χώρο στο Abu Dhabi



Το Abu Dhabi πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ που θα μπορούσαν μία μέρα να αντικαταστήσουν πλήρως τους εργαζόμενους με σάρκα και οστά, σε διάφορα εμπορικά και εκθεσιακά κέντρα. Το ρομπότ «κατάγεται» από την Βαρκελώνη, όπου και εδρεύει η εταιρεία κατασκευής του PAL Robotics, η οποία ωστόσο ανήκει στον όμιλο Royal Group με έδρα το Abu Dhabi.

Στα σχέδια της εταιρίας περιλαμβάνεται ένα εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ, με μηνιαία παραγωγή 12 μονάδων, ωστόσο η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει...

ένα πρωτότυπο ύψους 1.65 μέτρου. Το ρομπότ που ακούει στο όνομα REEM, παρουσιάστηκε στο National Exhibition Center του Abu Dhabi, για το οποίο έχουν ήδη γίνει παραγγελίες 20 ρομπότ.

Το Reem έρχεται εξοπλισμένο με ένα σύστημα πλοήγησης και μια οθόνη αφής, χαρακτηριστικά που το καθιστούν κατάλληλο για χρήση και ως οδηγού. Πέραν αυτών όμως, διαθέτει και μερικά ακόμα ιδιαίτερα χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως είναι η ανίχνευση και αναγνώριση προσώπου, μια μικρή πλατφόρμα για τη μεταφορά αποσκευών και βαριών αντικειμένων αντικείμενα, καθώς και την ικανότητα διεξαγωγής βίντεο-κλήσεων μέσω της οθόνης αφής του.

Σε περίπτωση που σας γυάλισε το μάτι, περιμένετε να ακούσετε και την τιμή του πρώτα, το κάθε ρομπότ Reem κοστολογείται στα 200 χιλιάδες ευρώ. Η PAL Robotics έχει δημοσιεύσει μια σειρά από φωτογραφίες(παρακάτω) που παρουσιάζουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του Reem στο βιότοπο της

Η εισαγωγή των ανθρωποειδών στο Abu Dhabi έχει αποτελέσει αιτία συζητήσεων, με την κατηγορία ότι η χρήση τους έχει περισσότερο να κάνει με το PR παρά την ευκολία ή την εξυπηρέτηση πελατών, ενώ άλλοι αμφισβητούν την ιδέα των δαπανών που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε ένα ρομπότ που θα θέσει ουσιαστικά κάποιους στην ανεργία, ιδιαίτερα τους ανειδίκευτους.















πηγη

Η Nvidia ανακοίνωσε τα νέα 3D Vision 2 γυαλιά της

H Nvidia αποκάλυψε την δεύτερη γενιά οτυ ασύρματου κιτ 3D γυαλιών της, 3D Vision. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, τα 3D Vision 2, διαθέτουν 20% μεγαλύτερους φακούς παρέχοντας μεγαλύτερου εύρους οπτικό πεδίο. Επιπλέον, η νέα έκδοση προσφέρει υψηλότερη χρωματική πιστότητα χάρη στον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό τους σχετικά με την παρεμπόδιση του εξωτερικού φωτός. Τέλος ακόμα και ο σχεδιασμός τους σχετικά με την άνεση που προσφέρει στον χρήστη έχει βελτιωθεί.

Η Nvidia ελπίζει ότι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών θα αρχίζουν να επενδύουν στα 3D παιχνίδια, από μια λίστα που ήδη απαριθμεί 550 3D τίτλους παιχνιδιών. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αριθμός των 3D-ικανών notebook έχει αυξηθεί κατά 126 % κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011 και ο αριθμός των 3D οθονών έχει αυξηθεί κατά 112% κατά την ίδια χρονική περίοδο. Ωστόσο η Nvidia συνιστά την χρήση των 3D Vision 2 με μια οθόνη που υποστηρίζει την τεχνολογία 3D LightBoost, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και ποιότητα.

Πηγή



Κομήτης απείλησε με καταστροφή τη Γη το 1883;

Το 1883 όταν οι ειδικοί είδαν τη φωτογραφία, θεώρησαν πως επρόκειτο για UFO. Ωστόσο, ύστερα από προσεκτική μελέτη... σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το 1883 ένας τεράστιος κομήτης έφθασε πολύ κοντά στο να καταστρέψει τη Γη, όπως ακριβώς και ο κομήτης που επέφερε το τέλος των δεινόσαυρων.

Ο Μεξικανός αστρονόμος José Banilla ήταν εκείνος που παρουσίασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, όπου ένα αντικείμενο περνά μπροστά από τον ήλιο στις 12 Αυγούστου 1883.

Όταν δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «L'Astronomie» το 1885 όλοι ...

πίστεψαν ότι επρόκειτο για εξωγήινους. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Univeridad Nacional Autónoma de México, πιθανολογείται ότι επρόκειτο για κομήτη που απειλούσε τη Γη με καταστροφή.

Μελετώντας τη φωτογραφία του Bonilla, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι ο κομήτης απείχε από τη Γη περίπου 8.000 χλμ. κι επιπλέον ότι προσομοίαζε στον κομήτη που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινόσαυρων. Επίσης, πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος κομήτης είχε το μέγεθος της σελήνης του Άρη, του Δήμου.
Αυτοί οι ισχυρισμοί, όπως ήταν φυσικό, έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση επειδή αν ο κομήτης είχε καταστραφεί τόσο κοντά στη Γη, θα έπρεπε να ακολουθήσει βροχή μετεωριτών, κάτι που όμως δεν σημειώθηκε εκείνη την εποχή.





Πρωτοποριακό εργαλείο εκπαίδευσης από τη Microsoft για το i-bank store της Εθνικής Τράπεζας

Η Microsoft ανέπτυξε ειδικά για τους επισκέπτες του i-bank store της Εθνικής Τράπεζας στο The Mall Athens, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο στηρίζεται σε Slates (ταμπλέτες) και παράλληλα αξιοποιεί την cloud υπηρεσία Microsoft Office 365, προσφέροντας μια μοναδική, διαδραστική εμπειρία μάθησης.

Οι επισκέπτες του i-bank store θα έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από tutorials, παρουσιάσεις, ασκήσεις και εργαλεία, ώστε να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και να εξοικειωθούν με την εκτέλεση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών με ευκολία και ασφάλεια, ανεξάρτητα από το επίπεδο των ψηφιακών τους γνώσεων. Η υλοποίηση της εφαρμογής ανατέθηκε στην εταιρεία Indice.

Τα Slates – tablet PC με Microsoft Windows 7- παρέχουν ...

απεριόριστες δυνατότητες σε επίπεδο προβολής εκπαιδευτικού περιεχομένου χάρη στην αξιοποίηση του Microsoft SharePoint Online site του Microsoft Office 365. Το περιβάλλον χρήστη της εφαρμογής έχει στηριχθεί στη λογική του Metro Design, το οποίο αποτελεί προπομπό των Windows 8 και είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και απλό στην πλοήγηση, διευρύνοντας τις δυνατότητες συσκευών με οθόνες αφής.

Επιπλέον, με στόχο τη δυνατότητα χρήσης από άτομα με ειδικές ανάγκες, έχουν προβλεφθεί χαρακτηριστικά, όπως μεγεθυντικός φακός και υποστήριξη εκφώνησης κειμένου (text to speech – narration). Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε γρήγορα, αξιοποιώντας τα προηγμένα χαρακτηριστικά των προϊόντων της Microsoft, με ελάχιστο αντίκτυπο ενσωμάτωσης σε εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα.

«Η συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα για το i-bank store μας έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και να συνδυάσουμε δημιουργικά τα διαφορετικά προϊόντα της Microsoft για να αναπτύξουμε μια λύση που θα βοηθήσει τους επισκέπτες της τράπεζας να γνωρίσουν εύκολα και γρήγορα τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να εξοικειωθούν μαζί τους. Σταθερή δέσμευση της Microsoft παραμένει η επένδυση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας που κάνουν την καθημερινότητα όλων μας καλύτερη», δήλωσε ο κ. Μάριος Ίσαρης, Windows Client Marketing Manager της Microsoft Ελλάς.

Επισημαίνεται ότι, τα i-bank stores, οι πολυχώροι ηλεκτρονικής τραπεζικής που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα μέσα στο 2011, συνδυάζουν την ηλεκτρονική τραπεζική εξυπηρέτηση με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία μέσα από την εφαρμογή πρωτοποριακών για τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα λύσεων. O συνδυασμός της τεχνολογίας του cloud computing με τη διαδραστική απλότητα των tablets αναμένεται να δώσει μια νέα διάσταση στην εμπειρία του επισκέπτη στο i-bank store.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα i-bank stores είναι διαθέσιμες εδώ:
www.nbg.gr/ibankstore


Εξομοιωτής πτήσης 360 μοιρών

Μια βελγική εταιρεία αποκάλυψε τον υπέρτατο εκπαιδευτικό εξομοιωτή πτήσης, που αναπαριστά πλήρως την εικόνα του ορίζοντα που έχει ένας πιλότος κατά τη διάρκεια της πτήσης. Δίνει στους εκπαιδευόμενους ορατότητα 360 μοιρών κατά τη διάρκεια αποστολών εικονικής πραγματικότητας.

Ο εξομοιωτής μπορεί να συνδεθεί και με άλλες παρόμοιες συσκευές δίνοντας τη δυνατότητα ...

στους πιλότους να εξασκούνται ομαδικά σε πολύπλοκες εκπαιδευτικές αποστολές, όπως αυτή του εναέριου ανεφοδιασμού.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ









Free-to-play το Lineage II

Σημαντικές αλλαγές φαίνεται ότι θα βιώσουν το επόμενο διάστημα οι παίκτες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών servers του Lineage II. Η NCsoft West προχώρησε στην ανακοίνωση ενός free-to-play μοντέλου για την ευρωπαϊκή αγορά και σε ένα «υβριδικό» οικονομικό μοντέλο για την αντίστοιχη της Αμερικής.

Η Innova, o εκδότης που βρίσκεται πίσω από τους ρωσικούς servers διαφόρων ΜΜΟs, όπως τα Lineage II, RF Online και AION, θα επεκτείνει τη συνεργασία του με την NCsoft και στην Ευρώπη. Ακόμα, έγινε γνωστό ότι μαζί με το free-to-play μοντέλο της Innova θα χρησιμοποιηθεί και μια νέα anti-hack ασπίδα (δηλαδή σύστημα anti-bot), με την ονομασία «Frost». Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει...

πολλές λεπτομέρειες, όπως το αν μιλάμε για την ύπαρξη ενός καινούργιου -δωρεάν- ευρωπαϊκού server, ή αν το μοντέλο της Innova θα εφαρμοστεί στον υπάρχοντα ευρωπαϊκό server, τον Naia.

Για το λεγόμενο «υβριδικό» μοντέλο για τον αμερικανικό server, τον Chronos, επίσης δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί εδώ ένα παρόμοιο μοντέλο όπως αυτό άλλων ΜΜΟs, το οποίο ναι μεν δεν θα απαιτεί συνδρομή, όμως ο «free-to-play παίκτης» θα έχει κάποιου είδους περιορισμένη πρόσβαση, ενώ παράλληλα όσοι είναι συνδρομητές θα είναι «premium» χρήστες με πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Το νέο οικονομικό μοντέλο για το Lineage II θα ξεκινήσει όταν θα γίνει διαθέσιμο το μεγάλο update με την ονομασία Goddess of Destruction, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αλλάξει ριζικά το gameplay.

Πολλοί πιθανώς να μην περίμεναν ένα free-to-play μοντέλο για το Lineage II, όμως πιστεύουμε ότι οι λόγοι που οδήγησαν την NCsoft σε αυτήν την απόφαση είναι κυρίως δύο. Ο ένας είναι ο τεράστιος αριθμός των private servers για το L2, οι οποίοι ανοίγουν σχεδόν καθημερινά και είχαν ως αποτέλεσμα να «ρουφήξουν» ένα μεγάλο μέρος των παικτών τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ακριβώς πριν από ένα χρόνο η NCsoft είχε προχωρήσει στη συγχώνευση όλων των ευρωπαϊκών και αμερικανικών servers του Lineage II, σε δύο ξεχωριστούς servers, ακριβώς λόγω του μειωμένου τους πληθυσμού.

Ο δεύτερος λόγος που πιστεύουμε ότι ώθησε την NCsoft σε αυτήν την απόφαση, είναι το γεγονός ότι τόσο το free-to-play μοντέλο, όσο και τα μεικτά μοντέλα με «free» και «premium» παίκτες, είναι πολλές φορές πιο κερδοφόρα από τις ίδιες τις συνδρομές. Είναι επίσης πολύ πιθανό το δωρεάν μοντέλο του Lineage II να συνοδευτεί και από in-game shop, μέσα από το οποίο οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζουν διάφορα αντικείμενα με πραγματικά χρήματα.

Οι πρώτες εντυπώσεις μας από την ανακοίνωση είναι θετικές, αφού το Lineage II πρόκειται για ένα ΜΜΟ με περιεχόμενο 7 ετών, όμως μένει να δούμε ποιοι περιορισμοί θα συνοδεύουν το δωρεάν μοντέλο.



Πηγή

Κλωνοποιημένα κογιότ παρουσίασε ο έκπτωτος γενετιστής Χουάνγκ Γου-Σουκ

Μπορεί να έλεγε ψέματα όταν υποστήριζε ότι δημιούργησε τα πρώτα βλαστοκύτταρα από κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα, τουλάχιστον όμως τα πάει καλά με τα ζώα.

Ο Χουάνγκ Γου-Σουκ, ο Νοτιοκορεάτης ερευνητής που καταδικάστηκε για την παραποίηση ερευνών το 2005, παρουσίασε τη Δευτέρα οκτώ κλωνοποιημένα κογιότ.

Το τελευταίο επίτευγμά του έρχεται να προστεθεί στη δημιουργία του Σνούπι, του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου, η οποία επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητους ειδικούς το 2005.

Στη Νότιο Κορέα, που έχει σημαντική παρουσία όσον αφορά τις τεχνολογίες κλωνοποίησης, έχουν επίσης δημιουργηθεί μια κλωνοποιημένη αγελάδα, ένας χοίρος, μια γάτα και ένας λύκος, ο οποίος όμως πέθανε το 2009.

Στο τελευταίο εγχείρημα, ο Χουάνγκ χρησιμοποίησε ...

κύτταρα δέρματος από κογιότ, των οποίων τον πυρήνα εισήγαγε σε ωάρια σκύλου από τα οποία είχε αφαιρεθεί το γενετικό υλικό. Τα έμβρυα που προέκυψαν κυοφορήθηκαν στη συνέχεια με επιτυχία από θηλυκούς σκύλους.

Το κογιότ ή αμερικανικό τσακάλι, Canis latrans, είναι στενός συγγενής του λύκου και του σκύλου, οι οποίοι κατατάσσονται στο ίδιο είδος Canis lupus.

Η προσπάθεια του Χουάνγκ, την οποία στηρίζει η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Τζιοντζί, θα συνεχιστεί τώρα με άλλα είδη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η κλωνοποίηση ενός αφρικανικού αγριόσκυλου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο μέλλον θα επιχειρήσουμε να κλωνοποιήσουμε μαμούθ» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Κιμ Μουν-Σου.

Ο Δρ Χουάνγκ είχε γίνει διάσημος το 2004, όταν παρουσίασε στο περιοδικό Science τα πρώτα βλαστικά κύτταρα από κλωνοποιημένα έμβρυα με το γενετικό υλικό συγκεκριμένων ασθενών.

Ένα χρόνο αργότερα η δημοσίευση ανακλήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο Χουάνγκ είχε παραποιήσει τα αποτελέσματα και δεν είχε δημιουργήσει βλαστοκύτταρα.

Το 2009 ο Χουάνγκ καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, πέρυσι όμως το εφετείο τη μείωσε στους 18 μήνες.





Πηγή

Δωρεάν εφαρμογές σε όλους τους κατόχους BlackBerry

Η Research In Motion ανακοίνωσε ένα ειδικό πακέτο δωρεάν εφαρμογών για όλους τους κατόχους κινητών τηλεφώνων BlackBerry. Με την κίνηση αυτή η RIM θέλει να αποζημιώσει τους πελάτες της για τις πρόσφατες διακοπές σε μια σειρά online υπηρεσιών.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Mike Lazaridis ανακοίνωσε ότι η RIM θα προσφέρει εφαρμογές συνολικής αξίας 100 δολαρίων σε κάθε κάτοχο BlackBerry, ως "ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υπομονή τους". Μεταξύ άλλων, θα διατεθούν δωρεάν οι εφαρμογές ...

Shazam Encore, Photo Editor Ultimate, Vlingo, καθώς και τα παιχνίδια The Sims 3, Bejeweled και Texas Hold'em Poker 2.

Η αναστάτωση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ό,τι χειρότερο για τη RIM, σε μια εποχή που βλέπει το μερίδιό της στην αγορά των smartphones να συρρικνώνεται. Φήμες, μάλιστα, λένε ότι η καναδική εταιρεία είναι έτοιμη να ακούσει προσφορές από εταιρείες που ενδιαφέρονται να την εξαγοράσουν.





Πηγή

Οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη επηρεάζουν την παραγωγή της Western Digital

Η Western Digital ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της στην περιοχή Bang Pa-in της κεντρικής Ταϊλάνδης υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή. Όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για την εταιρεία.

Το εργοστάσιο της WD στην περιοχή αυτή έχει πλημμυρίσει κι έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές στο μηχανολογικό εξοπλισμό. Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει να πλημμυρίζει...

κι άλλο ένα εργοστάσιο της εταιρείας στην περιοχή Navanakorn. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι καταστροφές είναι αρκετά σοβαρές, ώστε να τίθεται εν αμφιβόλω η ικανότητά της να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς μέσα στο επόμενο διάστημα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και τι ακριβώς θα επηρεαστεί. Η μετοχή της Western Digital, πάντως, σημειώνει ήδη σημαντικές απώλειες της τάξης του 8%.

Η νοτιοανατολική Ασία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές αυτή την εποχή, με αποτέλεσμα το ένα τρίτο σχεδόν της χώρας να είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού. Υπολογίζεται ότι από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 300 άτομα.






Πηγή

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

H «επιταχυνόμενη επιστήμη» του CERN στο κέντρο Νόησις της Θεσσαλονίκης

Μια έκθεση που ξεναγεί τον επισκέπτη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας και τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων φιλοξενείται τον Οκτώβριο στο «Νόησις», το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, με τίτλο Επιταχυνόμενη Επιστήμη: Αναζητώντας τα μυστήρια του Σύμπαντος, θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Στο μεγαλύτερο εργαστήριο πυρηνικής φυσικής του κόσμου, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) αναπαράγει τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν.

Το γιγάντιο μηχάνημα αναμένεται να...

επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη του μποζόνιου του Χιγκς, ενός υποθετικού σωματιδίου που εξηγεί γιατί η ύλη έχει μάζα, και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για τις κρυμμένες διαστάσεις του Σύμπαντος και τη θεωρία της υπερσυμμετρίας, μεταξύ άλλων.

Εκτός του ότι φιλοξενεί ένα μοντέλο του LHC υπό κλίμακα, η έκθεση στο Νόησις ενημερώνει τον επισκέπτη για τα τέσσερα βασικά του πειράματα, τα παράπλευρα τεχνολογικά οφέλη της έρευνας, καθώς και για τη λειτουργία του CERN και την ελληνική συμμετοχή στον οργανισμό.

Η έκθεση του Νόησις (6ο χλμ Θεσσαλονίκης- Θέρμης) θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο:

Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 14.30
Σάββατο: 13.30 - 20.30
Κυριακή: 11.30 - 18.30




Πηγή

Blackberry: Αποζημιώσεις ζητούν οι πάροχοι

Αντιμέτωπη με αποζημιώσεις βρίσκεται η Research in Motion, η κατασκευάστρια εταιρεία των τηλεφώνων BlackBerry, μετά τη βλάβη που άφησε για 3 ημέρες 40 εκατ. πελάτες της χωρίς Internet.

Ήδη η ισπανική Telefonica δήλωσε ότι θα καταβάλει αποζημιώσεις, ενώ και η Vodafone δηλώνει πως εξετάζει το τι θα πράξει με το θέμα των αποζημιώσεων. Η ίδια η RIM δηλώνει ότι καταγράφεται "σημαντική αύξηση στα επίπεδα των υπηρεσιών" προς τους πελάτες. Πολλοί όμως, πιστεύουν πως ήδη έχει γίνει αρκετή ζημιά που θα πρέπει να αποζημιωθεί.

Επισημαίνεται ότι περίπου 40 εκατ. άνθρωποι, οι μισοί πελάτες της BlackBerry δηλαδή, έχουν μείνει από την Δευτέρα, χωρίς email και Internet λόγω...

βλάβης που αναμένεται να οδηγήσει ακόμη και σε σημαντικές ανακατατάξεις στην εταιρεία.

«Στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική βλέπουμε σημαντική αύξηση στα επίπεδα εξυπηρέτησης. Τα επίπεδα εξυπηρέτησης προοδεύουν καλά σε ΗΠΑ, Καναδά και Λατινική Αμερική αν και υπάρχουν ακόμη κάποιες καθυστερήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας και συμπληρώνει: «Η ομάδα μας διεθνώς συνεχίζει να εργάζεται με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό»

Η βλάβη που εμφανίστηκε πριν από τρεις μέρες στα κινητά τηλέφωνα BlackBerry επεκτάθηκε την Τετάρτη και στη Βόρειο Αμερική, προκαλώντας αναστάτωση σε εκατομμύρια χρήστες των RIM smartphones.

Η βλάβη, η πιο σοβαρή τα τελευταία δύο χρόνια, έχει προκαλέσει τριγμούς στην διοίκηση της εταιρίας και είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ανακατατάξεις και αλλαγές, ειδικά από τη στιγμή που η RIM δείχνει να μένει πίσω σε σχέση με την Apple και άλλους ανταγωνιστές. "Είναι ένα χτύπημα σε μια ήδη ανοιχτή πληγή. Έρχεται σε μια άσχημη στιγμή" δήλωσε ο Richard Windsor, αναλυτής της Normura.

Η ισπανική Telefonica στην ιστοσελίδα της δήλωσε πως θα αποζημιώσει τους συνδρομητές της για την βλάβη που υπέστησαν. Η ισπανική εταιρεία προστασίας καταναλωτών εκτιμά ότι η αποζημίωση μπορεί να αγγίξει τα 1,90 ευρώ σε κάθε πελάτη για κάθε ημέρα που δεν είχε όλες τις συμφωνηθέντες υπηρεσίες και οι αναλυτές εκτιμούν πως πιθανότατα η ισπανική εταιρεία θα ζητήσει από την RIM να καλύψει αυτό το κόστος.

"Εξετάζουμε τι θα πράξουμε ως προς το ζήτημα των αποζημιώσεων" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Vodafone και συμπλήρωσε: "ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις".





πηγη

Το Android αποκτά λογαριασμό στο Twitter

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το Android δεν είχε μέχρι σήμερα λογαριασμό στο Twitter. Έστω κι αργά, η Google αποφάσισε να λογικευτεί και να εγκαινιάσει το επίσημο account για το Νο1 mobile λειτουργικό σύστημα.

Οι χρήστες του Twitter μπορούν πλέον να μαθαίνουν τα νέα του Android σε...

αυτή τη διεύθυνση. Αυτή τη στιγμή ο λογαριασμός δεν έχει πολλά tweets, αναμένεται όμως να εμπλουτιστεί πολύ σύντομα. Για την ώρα, υπάρχει ένα tweet που προαναγγέλλει την άφιξη του Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά ο λογαριασμός AndroidDev, ο οποίος αφορά τους developers της πλατφόρμας.






Πηγή:


Επισπεύδεται το ντεμπούτο των νέων καναλιών στο YouTube

Πριν από λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι η Google ετοιμάζεται να εγκαινιάσει νέα τηλεοπτικά κανάλια στο YouTube, με στόχο να αυξήσει τα έσοδά της προσελκύοντας ακόμα περισσότερο κόσμο την ήδη δημοφιλέστατη υπηρεσία video.

Αρχικά όλοι πίστευαν ότι η Google θα εγκαινιάσει τα νέα κανάλια στις αρχές του 2012, φαίνεται όμως ότι η πρεμιέρα επισπεύδεται. Φήμες λένε ότι τα νέα κανάλια θα κάνουν ντεμπούτο...

μέσα στο Νοέμβριο και θα αριθμούν συνολικά 24 "συχνότητες". Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Google έχει επενδύσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εξασφαλίσει περιεχόμενο υψηλών προδιαγραφών, 50 εκ. περισσότερα απ' ό,τι είχε διαρρεύσει αρχικά.

Εν τω μεταξύ απορρίφθηκε η ιδέα που έλεγε ότι οι χρήστες θα μπορούν είτε να αγοράζουν μεμονωμένα επεισόδια για να τα βλέπουν όποτε θέλουν, είτε θα τα βλέπουν βάσει προγράμματος με διαφημίσεις. Η Google θέλει να κινηθεί αυστηρά στη λογική της τηλεόρασης, οπότε η πρώτη λύση εγκαταλείφθηκε.

Πηγή

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σοβαρά προβλήματα σε χρήστες έχει προκαλέσει η αναβάθμιση σε iOS 5

Η Apple από εχθές έχει κάνει διαθέσιμο το iOS 5 και όπως ήταν φυσικό η νέα αυτή αναβάθμιση έκανε εκατομμύρια χρηστών να... προσπαθήσουν να την κατεβάσουν με αποτέλεσμα να "φρακάρουν" οι servers της Apple.

Από εχθές λοιπόν πληθαίνουν οι χρήστες που έχουν πρόβλημα με το iOS 5 αφού η αναβάθμιση δεν ...

ολοκληρώνεται κανονικά και ένα μήνυμα με κωδικό 3200 εμφανίζεται.

Εκτός αυτού πολλοί χρήστες παραπονιούνται ότι λόγο της μη σωστής αναβάθμισης στο iOS 5 έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στις συσκευές τους και έχουν χάσει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές τους αλλά και μουσική που αγόρασαν από το iTunes.

Από ότι φαίνεται το λανσάρισμα του iOS 5 μονο απροβλημάτιστο δεν είναι και θα πρέπει η Apple να δώσει άμεσα μια λύση.


Πέθανε ο Ντένις Ρίτσι, ένας από τους πατέρες του Unix και της γλώσσας C

Ένας από τους πιο σπουδαιότερους επιστήμονες της πληροφορικής και προγραμματιστές των τελευταίων δεκαετιών, ο Ντένις Ρίτσι πέθανε σε ηλικία 70 ετών μετά από μακρά ασθένεια ανακοίνωσαν οι οικείοι του.

Ο Ρίτσι από κοινού με τον Κεν Τόμσον, ενώ δούλευαν στη Bell, δημιούργησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 το λειτουργικό σύστημα Unix το οποίο ...

επηρέασε βαθύτατα την πορεία των λειτουργικών συστημάτων μέχρι σήμερα.

Το GNU/Linux, η οικογένεια του BSD και το OS X της Apple είναι απόγονοι του πολυχρηστικού αυτού του συστήματος το οποίο γράφτηκε στη γλώσσα C (επίσης δημιουργημένη από τον Ρίτσι και Τόμσον) που και αυτή χρησιμοποιείται ευρύτατα μέχρι σήμερα.

Οι δύο προγραμματιστές έγραψαν ακόμη μέρος του συνοδευτικού λογισμικού που χρησιμοποιεί το Unix. Και αυτά τα προγράμματα με την μία ή την άλλη μορφή υπάρχουν μέχρι και σήμερα

Το 1983 ο Ρίτσι και ο Τόμσον τιμήθηκαν με το Βραβείο Τιούρινγκ, το αποκαλούμενο και Νόμπελ της Πληροφορικής, το 1990 το Βραβείο της IEEE (άλλη μία μεγάλη διάκριση του κλάδου της πληροφορικής) ενώ το 1999 βραβεύτηκαν με το Εθνικό Μετάλλιο για την Τεχνολογία, την μεγαλύτερη κρατική διάκριση για τον τομέα τους.






Πηγή

Το Hubble παρακολουθεί τη σκοτεινή ύλη σε δράση

Οι κοσμολόγοι γνωρίζουν πλέον ότι η ύλη που βλέπουμε στο Σύμπαν δεν είναι παρά το ένα πέμπτο της συνολικής ύλης -το υπόλοιπο αντιστοιχεί στη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη, της οποίας η σύσταση παραμένει άγνωστη ως σήμερα.

Ωστόσο οι επιδράσεις του μυστηριώδους αυτού υλικού είναι εμφανείς στις τελευταίες εικόνες από το Hubble: το διαστημικό τηλεσκόπιο εξέτασε το πώς το βαρυτικό πεδίο της σκοτεινής ύλης παραμορφώνει τα είδωλα μακρινών γαλαξιών.

Όπως προέβλεψε πρώτος ο Αϊνστάιν, τα ...

σώματα που συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες μάζας εκτρέπουν τις ακτίνες φωτός που περνούν από μέσα τους ή κοντά τους. Και όσο μεγαλύτερη αυτή η παραμόρφωση, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η μάζα.

Στη νέα μελέτη, η διεθνής ερευνητική ομάδα CLASH μελέτησε ένα σμήνος γαλαξιών που βρίσκεται σε απόσταση 4 δισ. ετών φωτός και ονομάζεται MACS 1206. Δεδομένου ότι πρόκειται για τις βαρύτερες δομές του Σύμπαντος, τα γαλαξιακά σμήνη αυτού του είδους είναι ιδανικά για τη μελέτη των βαρυτικών επιδράσεων της σκοτεινής ύλης.

Συγκεκριμένα, τα σώματα μεγάλης μάζας μπορούν να εκτρέπουν και να ενισχύουν το φως όπως οι οπτικοί φακοί -για το λόγο αυτό λειτουργούν ως «βαρυτικοί φακοί».

Ο βαρυτικός φακός του MACS 1206 όχι μόνο εκτρέπει το φως αλλά μπορεί επιπλέον να σχηματίζει πολλαπλές εικόνες αντικειμένων που βρίσκονται πίσω του.

Στις εικόνες του Hubble, οι ερευνητές εντόπισαν 47 πολλαπλά είδωλα που αντιστοιχούν σε 12 μακρινούς γαλαξίες.

Η παρουσία τόσο πολλών πολλαπλών ειδώλων αποτελεί απόδειξη ότι το γαλαξιακό σμήνος περιέχει περισσότερη ύλη από αυτή που βλέπουμε -περιέχει δηλαδή τεράστιες ποσότητες σκοτεινής ύλης.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν επίσης ότι τα πρώτα γαλαξιακά σμήνη σχηματίστηκαν νωρίτερα από ό,τι εκτιμούν σήμερα οι κοσμολόγοι.

Η ομάδα CLASH συνεχίζει τώρα τις παρατηρήσεις σε άλλα γαλαξιακά σμήνη, ενώ περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη των γαλαξιακών σμηνών αναμένεται να προσφέρει ο μελλοντικός διάδοχος του Hubble, το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.






Πηγή

Η Sony κλειδώνει online λογαριασμούς μετά από παραβίαση ασφαλείας !

Η Sony ανακοίνωσε ότι κλείδωσε 93.000 λογαριασμούς χρηστών στα online gaming και στα ψυχαγωγικά της δίκτυα, μετά τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού μη εξουσιοδοτημένων προσπαθειών για την απόκτηση πρόσβασης σε λογαριασμούς χρηστών.

Σύμφωνα με τη Sony, oι εισβολείς χρησιμοποιώντας πολύ μεγάλο πλήθος ονομάτων πρόσβασης και κωδικών, κατάφεραν να αποκτήσουν σύντομη πρόσβαση...σε 60.000 λογαριασμούς στο PlayStation Network και στο Sony Entertainment Network, καθώς και σε άλλους 33.000 λογαριασμούς πάνω στους διακομιστές της Sony Online Entertainment.

Η εταιρεία στέλνει ενεργά e-mail στους πελάτες τις που έχουν επηρεαστεί από την επίθεση και έχει κλειδωθεί ο λογαριασμός τους, ώστε να προβούν σε ασφαλή επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.



πηγη

Απαγορεύτηκε η πώληση του Galaxy Tab 10.1 στην Αυστραλία

Η Apple κέρδισε μια σημαντική δικαστική μάχη στην Αυστραλία, απέναντι στη "μισητή" αντίπαλο Samsung. Δικαστήριο του Σύδνεϋ έδωσε εντολή για προσωρινή απαγόρευση πώλησης της ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1, με το σκεπτικό ότι παραβιάζει πατέντες της Apple.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung χρησιμοποίησε τεχνολογίες touchscreen οι οποίες ανήκουν στην Apple κι έτσι η κυκλοφορία του Galaxy Tab 10.1 "παγώνει" μέχρι νεοτέρας. Η Samsung έχει ...

τώρα τη δυνατότητα να παρουσιάσει νέα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να διαθέσει την ταμπλέτα της στο εμπόριο. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, πολύ δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και εκτοξεύονται οι πωλήσεις.

Αν και η αγορά της Αυστραλίας δεν είναι κρίσιμο μέγεθος για τα οικονομικά της Samsung, η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες αποφάσεις της γερμανικής και ολλανδικής δικαιοσύνης. Η πραγματική μάχη για τη Samsung ξεκινά αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, όπου επίσης έχει καταθέσει προσφυγή η Apple. Το μέγεθος της αμερικάνικης αγοράς είναι τέτοιο που η Samsung δε θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης.



Πηγή

Η Microsoft αποθεώνει τα Windows XP και ζητά από τις επιχειρήσεις να τα ...εγκαταλείψουν!

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα εταιρικά δίκτυα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP. Η Microsoft έχει απευθύνει επανειλημμένως έκκληση για αναβάθμιση στα Windows 7, όμως οι περισσότερες εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά με τα XP.

Η πλέον πρόσφατη καμπάνια της Microsoft αποθεώνει τα Windows XP, επιχειρώντας παράλληλα να αποδείξει ότι τα 7 είναι ακόμα καλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο του Rich Reynolds της Microsoft: "Τα Windows XP ...

έφεραν ένα interface που βοήθησε πολλούς ανθρώπους να βρίσκουν εύκολα αυτό που θέλουν. Μια πολύ σημαντική πρόοδος ήταν ο 'εκδημοκρατισμός' της ψηφιακής φωτογραφίας. Με τα XP μπορούσε ο καθένας να περάσει φωτογραφίες από την ψηφιακή του μηχανή, να τις διαχειριστεί και να τις εκτυπώσει. Το wireless και το plug and play έγιναν επίσης standards. Ήταν ένα υπέροχο λειτουργικό για την εποχή του".

Η δημοσίευση συνεχίζει με τα προτερήματα των Windows 7: "Είχα πριν από λίγο καιρό ένα επείγον project και χρησιμοποίησα το in-flight Wi-Fi όσο ήμουν στο αεροπλάνο. Κατάφερα να αποκτήσω πρόσβαση με ασφάλεια σε ένα φάκελο του εταιρικού δικτύου. Όχι μόνο εργάστηκα πάνω στο αρχείο που ήθελα, αλλά συνεργάστηκα κιόλας με έναν συνάδελφο που εκείνη την ώρα ταξίδευε στην Ινδία, όλα αυτά χάρη στο DirectAccess των Windows 7 Enterprise και το Lync. Δε θα μπορούσα με τίποτα να τα κάνω αυτά 10 χρόνια πριν", καταλήγει ο Reynolds.

Η υποστήριξη των Windows XP τελειώνει το 2014, κάτι που σημαίνει ότι πολλές εταιρείες θα επιλέξουν να αγνοήσουν τα Windows 7 για να περάσουν κατ' ευθείαν στα Windows 8. Φαίνεται ότι όσες καμπάνιες κι αν κάνει η Microsoft, πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτή η τάση. Εξάλλου, μας χωρίζει μόλις ένας χρόνος (κατά προσέγγιση) από την κυκλοφορία των Windows 8.






Πηγή

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

FBI: σύλληψη διαχειριστή ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός άνδρα από το διαμέρισμά του στην περιοχή Flushing της Νέα Υόρκης προχώρησε το FBI με την κατηγορία της διαχείρισης 18 ιστοσελίδων με ακατάλληλο περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.
Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες ήταν στα κινέζικα και απευθύνονταν σε χρήστες των Η.Π.Α. της Κίνας αλλά και άλλων χωρών.

Εκπρόσωπος τύπου του FBI δήλωσε χαρακτηριστικά:



“Σε καθημερινή βάση χιλιάδες ανήλικα παιδιά πέφτουν στα δίχτυα ανώμαλων χρηστών του διαδικτύου και αρκετές φορές οι γονείς αδυνατούν να το πάρουν είδηση. Βασικός μας στόχος είναι να εξαλείψουμε τέτοιου είδους εγκλήματα μαζί με τη βοήθεια της πρωτοβουλίας Innocent Images National Initiative.”

Προς τα τέλη του 2010, το FBI έλαβε πληροφορίες από κινέζους αξιωματούχους για μια ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου η οποία φιλοξενούνταν σε servers στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από τους βασικούς υπόπτους για τη διαχείριση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ήταν ένας κινεζικής καταγωγής κάτοικος της Νέας Υόρκης. Βάση των συγκεκριμένων στοιχείων, το FBI ξεκίνησε εκτενή έρευνα.

Μετά τη σύλληψη του, το FBI ανακάλυψε ακόμη 17 ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου τις οποίες διαχειριζόταν ο ίδιος. Το FBI κατάσχεσε επίσης 2 server στο Dallas όπου φιλοξενούνταν οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες.



πηγη

Άρχισαν οι αλλαγές στο interface των Windows 8

Όταν η Microsoft έδινε στη δημοσιότητα την πρώτη έκδοση Developer Preview των Windows 8, ήξερε πολύ καλά ότι θα εισέπραττε σφορδρές αντιδράσεις από μερίδα του κοινού. Φαίνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει υπ' όψιν τις παρατηρήσεις αυτές.

Όπως θα περίμενε κανείς, οι περισσότερες αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το νέο περιβάλλον χρήσης, δηλαδή με το Metro user interface. Η Microsoft προωθεί αυτό τον καιρό αλλαγές στο Metro, ενσωματώνοντας ...

παρατηρήσεις από ειδικούς και μη. Έτσι, η σελίδα των εφαρμογών αλλάζει και περιλαμβάνει πλέον ομαδοποίηση των προγραμμάτων σε κατηγορίες και όχι απλά μια λίστα με αλφαβητική σειρά. Επιπλέον, η σελίδα εμφανίζει πλέον περισσότερα εικονίδια, κάτι που ζητούσαν μετ' επιτάσεως οι power users.

Είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλές αλλαγές ακόμα στα Windows 8 πριν κυκλοφορήσει στην αγορά η τελική έκδοση. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σε αυτή τη σελίδα.



Πηγή

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο ήλιος ευθύνεται για τους παγωμένους χειμώνες

Ο ηλιακός κύκλος θα μπορούσε να σχετίζεται με τη θέρμανση και την ψύξη του πλανήτη μας σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στους Ευρωπαϊκούς χειμώνες είναι πιθανό να οφείλονται στην ηλιακή δραστηριότητα κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2010, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Στην εργασία τους που δημοσιεύθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2011 στο περιοδικό Nature Geoscience, η ομάδα έρευνας στο Hadley Centre, του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης σε συνεργασία με το Imperial College υποστηρίζουν ότι η ... συσχέτιση μεταξύ των δύο είναι πολύ ισχυρή για να είναι απλά μια σύμπτωση.

Οι συγγραφείς σπεύδουν να προσθέσουν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη ή η ψύξη της Γης. Οι ψυχρές θερμοκρασίες της Βόρειας Ευρώπης αντισταθμίζονται από τις θερμότερες που προέρχονται από τον νότο, ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία καθαρή μεταβολή της θερμοκρασίας της Γης, κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια ενός έτους.






πηγη

Η Audi προχώρησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου σχεδίου, που αφορά ένα διαδραστικό παιχνίδι που βρίσκεται στο Youtube.

Έτσι, ο κάθε χρήστης θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει ένα Audi A6, το οποίο μπορεί να το χειρίζεται από το πληκτρολόγιό του.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο χρήστης που θα συνδέεται στο συγκεκριμένο video θα μπορεί με τα αριθμητικά πλήκτρα του πληκτρολογίου του να «στρίβει» δεξιά ή αριστερά, καθώς και να φρενάρει το Audi A6. Πιο συγκεκριμένα, ...

αφού γίνει η φόρτωση ολόκληρου του βίντεο, ξεκινά το αυτοκίνητο να κινείται. Όταν ο χρήστης πατήσει ένα κουμπί, το βίντεο θα μεταπηδήσει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση στον χρήστη ότι κινεί ο ίδιος το αυτοκίνητο.

Στο βίντεο φαίνεται το Audi A6 να κινείται σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα και να εκπληρώνει το σλάλομ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μια μικρή εικόνα κάτω αριστερά που δείχνει την συμπεριφορά του οδηγού, ανάλογα με τις τροχιές που χαράζει το Audi...


Μπαταρίες που φορτίζουν σε 10 λεπτά

Οι μπαταρίες, αποτελούν το άλφα και το ωμέγα στις φορητές συσκευές μας, άλλωστε δίχως ενέργεια όσο υπερσύγχρονο και αν είναι το gadget μας, δεν θα διαφέρει και πολύ από μια πέτρα. Από την άλλη οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται για να ανα-τροφοδοτηθούν με ενέργεια οι συσκευές μας.

Η ιαπωνική εταιρεία DoCoMo δημιούργησε μία πρωτότυπη μπαταρία η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 10 λεπτά, δηλαδή μέχρι να ντυθείτε για να βγείτε μια βόλτα έξω, το κινητό σας θα είναι φορτισμένο πλήρως. Το ερώτημα είναι...


πως κατάφεραν να στείλουν περισσότερη ενέργεια στην μπαταρία χωρίς αυτή να εκραγεί.

Δυστυχώς δεν θα κυκλοφορήσουν άμεσα στο εμπόριο, οπότε προς το παρόν θα συμβιβαστούμε με ότι με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Πηγή

Οι Mythbusters εξετάζουν το μύθο του Steve Jobs


Το Discovery Channel ανακοίνωσε ένα έκτακτο επεισόδιο της πασίγνωστης σειράς Mythbusters, το οποίο θα έχει ως μοναδικό θέμα τη ζωή και τα επιτεύγματα του Steve Jobs.

Ο Adam Savage κι ο Jamie Hyneman θα είναι οι παρουσιαστές ενός ωριαίου αφιερώματος στον άνθρωπο που επηρέασε όσο λίγοι τις εξελίξεις στην αγορά της τεχνολογίας. Η εκπομπή θα περιλαμβάνει ... συνεντεύξεις με φίλους και συνεργάτες του Jobs, καθώς και με πρόσωπα της show biz που έχουν να πουν κάτι για τη ζωή και το έργο του.

Η εκπομπή θα προβληθεί την προσεχή Κυριακή 16 Οκτωβρίου και μπορούμε να προβλέψουμε με βεβαιότητα ότι θα κάνει "τρελά" νούμερα.



πηγη

Χρήση λογισμικού για παράνομη παρακολούθηση έκαναν οι γερμανικές Αρχές


Υπό εξέταση είναι ορισμένα εργαλεία διαδικτυακής έρευνας που χρησιμοποιεί η αστυνομία στη Γερμανία με την αποκάλυψη ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι Αρχές χρησιμοποίησαν ένα είδος κατασκοπευτικού λογισμικού. Σάλος στον Τύπο, διαψεύδει την χρήση του η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δείχνοντας τις Αρχές των κρατιδίων, προβληματισμένη και ίδια η Άνγκελα Μερκελ.

Το θέμα που έχει ανακύψει με το πρόγραμμα-δούρειος ίππος (trojan, ένα είδος κατασκοπευτικού λογισμικού) το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στους αστυνομικούς να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το ζήτημα βρίσκεται ...

στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων από το Σαββατοκύριακο, όταν η ομάδα χάκερ CCC (Chaos Computer Club) αποκάλυψε την ύπαρξη του μετά από καταγγελίες που έγιναν από πολίτες.

Κατά το CCC, όπως αναφέρει το Spiegel, το πρόγραμμα μεταδίδει δεδομένα μέσα από σέρβερ στις ΗΠΑ. Πάντως, έχει αρκετά κενά ασφάλειας έτσι ώστε τρίτα μέρη να μπορούν εύκολα να υποκλέψουν τις επικοινωνίες του. Το CCC εκτιμά ότι η χρήση του παραβιάζει το γερμανικό Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση του CCC στα αγγλικά και μία περισσότερο τεχνική ανάλυση στα γερμανικά (PDF)
Από τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπάλληλοί του έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το πρόγραμμα αυτό, τουλάχιστον άλλες τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα περιπλέκεται καθώς η χρήση του ίδιου του λογισμικού δεν απαγορεύεται βάσει των γερμανικών νόμων με την προϋπόθεση ότι η αστυνομία τηρεί τους κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Παραταύτα, ένας δικηγόρος από τη Βαυαρία έχει δηλώσει ότι η αστυνομία παραβίασε αυτούς τους κανόνες τουλάχιστον σε μία περίπτωση, όταν χρησιμοποίησε φωτογραφίες από τον υπολογιστή ενός πελάτη του τις οποίες πήρε με αυτό το λογισμικό.

Αρκετές κρατικές υπηρεσίες έχουν ανακοινώσει ότι έχουν χρησιμοποιήσει το λογισμικό, όμως επιμένουν ότι οι έρευνές τους ήταν νόμιμες. Σε κάθε περίπτωση, όπως είχε αποφανθεί το 2008 το Συνταγματικό Δικαστήριο η παρακολούθηση επιτρέπεται μόνο αν ένα άτομο ή η κοινωνία βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαψεύσει πάντως ότι το συγκεκριμένο λογισμικό χρησιμοποιείται από τις ομοσπονδιακές Αρχές. Πρόσθεσε δε ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιείται εδώ και τρία χρόνια.

Η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λόιτχοϊζερ-Σναρενμπέργκερ ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τις πρακτικές και τα εργαλεία παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αρχές.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Σάιμπερτ, έγραψε στο Twitter ότι η Άνγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει το θέμα «πολύ σοβαρά» και ζητά από τα κρατίδια να αποσαφηνίσουν ποια προγράμματα χρησιμοποιήθηκαν.






πηγη

Μειώνεται η χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java `

Εδώ και μία δεκαετία, η Java είναι στην πρώτη θέση των programming languages, με ελάχιστα διαλείμματα. Φαίνεται, όμως, ότι τον τελευταίο καιρό πολλοί developers αρχίζουν να την εγκαταλείπουν και δεν αποκλείται να χάσει το στέμμα της πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tiobe Software, το ...

ποσοστό χρήσης της Java μείωθηκε στο 17,9% το Σεπτέμβριο, από 18,8% που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Η μείωση, βέβαια, δεν είναι συγκλονιστική, είναι όμως ενδεικτική της τάσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η C (17,7%) με καθαρά ανοδική τάση μέσα στο 2011. Ακολουθούν οι C++, PHP, C# και Objective-C, με την τελευταία να εκτοξεύεται στο 6,2% για πρώτη φορά στην ιστορία της, χάρη στους developers του iOS.

Αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Java αναμένεται να υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με τη C να τη διαδέχεται στην κορυφή. Σύμφωνα με στελέχη της Tiobe, η διαφαινόμενη εγκατάλειψη της Java από πολλούς developers οφείλεται στο γεγονός ότι αναπτύσσεται πολύ αργά σε σχέση με άλλες γλώσσες, όπως η C#.



πηγη

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται σούπερ επεξεργαστής από την Qualcomm

Η Qualcomm έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον επεξεργαστή Snapdragon S4. Πρόκειται για ένα system-on-chip (SoC), δηλαδή για ένα chipset που περιλαμβάνει όλο το βασικό hardware που χρειάζεται μια συσκευή.

Η ταχύτητα των επεξεργαστικών πυρήνων θα κυμαίνεται από 1,5GHz έως 2,5GHz, οπότε μιλάμε για θηριώδεις επιδόσεις σε tablets και high-end smartphones. Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι η μπαταρία θα τελειώνει μέσα στο πρώτο μισάωρο. Ο S4 κατασκευάζεται στα 28 νανόμετρα, μια πολύ προηγμένη τεχνική δημιουργίας ...

μικροεπεξεργαστών, κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση κατά 25-40% σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Βελτιωμένα είναι και τα γραφικά, με το chip Adreno 225 να υπόσχεται εκτόξευση κατά 50% σε σχέση με το 220 που χρησιμοποιείται σήμερα. Όπως όλα τα SoC που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και ο S4 ενσωματώνει κυκλώματα για σύνδεση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας – μιλάμε δε για δυνατότητα LTE (4G).

Με λίγα λόγια, έχουμε ένα chip σωστό τούμπανο. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 και η HTC ίσως να είναι η πρώτη εταιρεία που θα το ενσωματώσει σε κάποιο από τα gadgets που ετοιμάζει.



Πηγή

Παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση

Ο Γερμανός βουλευτής κος Malte Spitz του κόμματος των Πρασίνων, προσέφυγε στην δικαιοσύνη και μέσω αυτής μπόρεσε να αποσπάσει από την Deutsche Telecom (DT) τις πληροφορίες που αυτή συνέλεγε για αυτόν, εν αγνοία του: το γεωγραφικό του στίγμα (γεωγραφικό μήκος και πλάτος)!

Αυτό ακριβώς το δημοσίευμα είναι που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. Καταγράφουν πράγματα για εμάς, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Εάν λοιπόν σήμερα οι εταιρείες ακολουθούν αυτή την πρακτική,
αύριο, εάν ο κάθε πολίτης εκτός από το κινητό του τηλέφωνο, έχει μαζί του και μια ηλεκτρονική ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη), θα ισχύει το εξής σενάριο:


Το κινητό τηλέφωνο θα “λέει” ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο πολίτης και η Κάρτα του Πολίτη – κάθε φορά που θα την χρησιμοποιεί ο πολίτης – θα “λέει” ΤΙ ΚΑΝΕΙ ο πολίτης εκεί που είναι! Αφήστε δε, που με την πρόοδο της τεχνολογίας – εάν η ΚτΠ έχει και RFID πλινθίο – δεν θα χρειάζεται καν το κινητό τηλέφωνο: Η ΚτΠ από μόνη της, θα “λέει” που είναι και τι κάνει ο πολίτης!

Γι αυτό ακριβώς λέμε: Ας προσπαθήσουμε σήμερα να καταργήσουμε το παράνομο φακέλωμα, εάν υφίσταται, σε όποιες βάσεις δεδομένων υφίσταται, όπως το πέτυχε ο κος Spitz στη Γερμανία. Όχι με την συγκατάθεσή μας να πάμε και να μπούμε στην ηλεκτρονική φυλακή της Κάρτας του Πολίτη!
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταγράφουν το γεωγραφικό μας στίγμα. Το κινητό τηλέφωνο το έχουμε για να επικοινωνούμε και όχι για να μας καταγράφουν. Με την απλή λογική, η πρακτική της DT είναιπαράνομη και μπορούμε να αντιταχθούμε σε αυτήν.

Αντίθετα με την ΚτΠ, θα καταγράφονται οι φυσικές και ηλεκτρονικές ενέργειες των πολιτών (αγορές προϊόντων, είσοδος σε κτίριο, είσοδος στο internet, επίσκεψη στον γιατρό, αγορά εφημερίδας, επιβίβαση στο αεροπλάνο κλπ) σε ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ (ή με τον κωδικό της κάρτας, ευκόλως δυνάμενα να διασυνδεθούν) ηλεκτρονικά αρχεία. Με αυτό τον τρόπο η καταγραφή που θα γίνεται με την ΚτΠ θα είναι καθολική καινόμιμη και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα να το αντιμετωπίσουμε.
Τέλος το κινητό μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε όποτε θέλουμε, το αφήνουμε σπίτι μας εάν θέλουμε, δεν αγοράζουμε καθόλου κινητό. Την ΚτΠ όμως; Ειδικά εάν αντικαστατήσει την αστυνομική ταυτότητα θα μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε; Όχι βέβαια!

Γι αυτό λέμε σήμερα ΟΧΙ στην ΚτΠ. Εάν μπούμε σε ένα τέτοιο σύστημα, αλυσοδεθήκαμε.
Διαβάστε το εντυπωσιακό δημοσίευμα, δείτε μια εφαρμογή που έφτιαξε η εφημερίδα ZEIT Online με τα δεδομένα του κου Spitz καθώς και ένα σχετικό Video και τέλος προβληματιστείτε για το εάν πρέπει και κλείνετε το κινητό σας περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα από όσες το κάνατε έως σήμερα.
ΥΓ. Άραγε η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί και με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Λέτε να βρει “λαβράκια” εάν το ψάξει;

Η DT είχε συλλέξει αυτή την πληροφορία 35.000 φορές σε διάστημα 6 μηνών! Πρακτικά δηλ. κάθε 7,5 λεπτά το κινητό του τηλέφωνο έστελνε σήμα για το που βρίσκεται και η βάση δεδομένων της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κατέγραφε το στίγμα του!





Πηγή

Χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης στα Windows 8

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποια πρώτα στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση πόρων στα Windows 8. Όπως προκύπτει από τα όσα είπε στέλεχος της εταιρείας, τα Windows 8 θα απαιτούν πολύ λιγότερη μνήμη RAM απ' ό,τι τα Windows 7.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα Windows 8 θα απαιτούν περίπου...

200MB RAM για να τρέξουν, τα μισά περίπου σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση του λειτουργικού. Οι μειωμένες απαιτήσεις αποδίδονται κατά κύριο λόγο στο νέο σύστημα εκτέλεσης των services. Κάποιες υπηρεσίες (π.χ. Windows Update, Plug and Play) θα ενεργοποιούνται μόνο όταν χρειάζεται και δε θα καταλαμβάνουν μόνιμα χώρο στη μνήμη. Επιπλέον, οι υπηρεσίες εντάσσονται πλέον σε ένα σύστημα προτεραιότητας. Έτσι, κάθε φορά θα βρίσκονται στη μνήμη εφαρμογές που τα Windows αξιολογούν ως σημαντικότερες από άλλες. Να σημειωθεί εδώ ότι δε μιλάμε μόνο για Windows services, αλλά και για προγράμματα τρίτων κατασκευαστών.

Η μείωση των απαιτήσεων σε RAM είναι μονόδρομος για τη Microsoft, αν θέλει να δει τα Windows 8 να ανταγωνίζονται με αξιώσεις το iOS και το Android στις ταμπλέτες. Αυτοί, πάντως, που δυσαρεστούνται από αυτή την εξέλιξη είναι οι κατασκευαστές υπολογιστών, οι οποίοι δε θα έχουν πλέον το σύνηθες επιχείρημα "νέα Windows, αυξημένες απαιτήσεις" για να πωλούν ακριβότερο hardware.


Πηγή

Οι δύο «Cosmic Vision» αποστολές της European Space Agency (ESA)

Είναι η ευρωπαϊκή European Space Agency (ESA) που ανακοίνωσε της αποστολές για επονομαζόμενο Cosmic Vision 2015-2025 Plan…Η πρώτη έχει την ονομασία Solar Orbiter και έχει σαν στόχο τγη δημιουργία διαστημικού σκάφους που θα φτάσει πιο κοντά από ποτέ στον Ήλιο για να μελετήσει τους ηλιακούς ανέμους.

Η δεύτερη είναι η Euclid, που στην ουσία είναι ένα διαστημικό τηλεσκόπιο που έχει σαν στόχο να δει το πως μεγεθύνεται το σύμπαν. Στόχος να υπάρξει κατανόηση της σκοτεινής ύλης.

Solar Orbiter

To πρώτο σκάφος με την ονομασία Solar Observer θα...

εξετάσει το πως ο Ήλιος δημιουργεί και προωθεί τη ροή των φορτισμένων σωματιδίων που σχηματίζουν τον ηλιακό άνεμο με τον οποίο ‘λούζονται’ οι πλανήτες και έτσι δημιουργείται χάος σε δορυφόρους και επικοινωνίες.

Το σκάφος έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει 42 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον ήλιο, πιο κοντά από κάθε άλλη αποστολή που έχει επιχειρήσει κάτι παρόμοιο.

Το Solar Orbiter σχεδιάζεται να εκτοξευτεί το 2017 από το Ακρωτήριο Canaveral με όχημα ρουκέτα Atlas της NASA.

Euclid

Με το όνομα του Έλληνα μαθηματικού, του ‘Πατέρα της Γεωμετρίας’, η αποστολή θα έχει στόχο να χαρτογραφήσει το Σύμπαν, ή έστω τη βασική – large-scale structure, δομή αλλά και να κατανοήσει τη μαύρη ύλη. Το Euclid θα παρατηρήσει εκατοντάδες εκατομμύρια γαλαξίες σε ένα μεγάλο τμήμα των ουρανών. Η παρατήρηση θα έχει εύρος 10 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ η μαύρη ενέργεια – dark energy, είναι το 70% όσων ‘υπάρχουν’.

Η εκτόξευση του Euclid σχεδιάζεται για το 2019 από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο Kourou, στη Γαλλική Γουιάνα ενώ θα γίνει με ένα όχημα Soyuz.

Το πρόγραμμα της ESA με την ονομασία Cosmic Vision 2015-25 Plan δημιουργήθηκε το 2005 όταν η κοινότητα των αστρονόμων όρισε τέσσερις επιστημονικούς στόχους:

- Ποιες είναι οι συνθήκες για τη ζωή και τον σχηματισμό των πλανητών;
- Πως λειτουργεί το Ηλιακό Σύστημα;
- Ποιοι είναι οι βασικοί νόμοι του Σύμπαντος;
- Πως ξεκίνησε το Σύμπαν και από τι είναι φτιαγμένο;

Μια τρίτη αποστολή με την ονομασία PLATO (PLAnetary Transits and Oscillations of stars) προτείνεται με χρήση μικρών, οπτικά γρήγορων, ευρείας εικόνας τηλεσκοπίων για αν ανιχνευτεί και να χαρακτηριστεί μεγάλος αριθμός εξοπλανητικών συστημάτων.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ιός χτύπησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ένας ιός υπολογιστή έχει μολύνει τα πιλοτήρια των μη επανδρωμένων αμερικάνικων αεροσκαφών Predator και Reaper. Μάλιστα είχε προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή των πληκτρολογήσεων των πιλότων , που χειρίζονταν από τα ήλεγχαν από μακριά, σε αποστολές πάνω από το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Ο ιός, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σχεδόν πριν δύο εβδομάδες από το σύστημα ασφαλείας της στρατιωτικής βάσης, δεν είχε εμποδίσει τους πιλότους στην αεροπορική βάση της Νεβάσας, Creech, από το να επιτελούν κανονικά τις πτήσεις προς το εξωτερικό. Παράλληλα δεν επιβεβαιώθηκε οποιοδήποτε περιστατικό αποστολής σε κάποια εξωτερική πηγή ή απώλειας διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο ο ιός, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός, μιας και δεν έχουν καταφέρει οι προγραμματιστές να τον αφαιρέσουν από τους μολυσμένους υπολογιστές της βάσης, όπως δηλώνουν οι ειδικοί ασφαλείας.

Αυτή όμως η μόλυνση υπογραμμίζει τους συνεχείς ηλεκτρονικούς κινδύνους που ελλοχεύουν κατά του σημαντικότερου συστήματος που διαθέτει αυτή την στιγμή ο αμερικανικός στρατός, καθώς και το επίπεδο της εξέλιξης των ψηφιακών ιών.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...