Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δικαστική εμπλοκή καθυστερεί το Facebook Timeline

Γράφαμε πριν από λίγες μέρες για το Timeline, το νέο προφίλ του Facebook που λέει την ιστορία του χρήστη από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Κανονικά, το Timeline θα έπρεπε να έχει ήδη ενεργοποιηθεί σε όλα τα accounts, όμως ένας Αμερικανός δικαστής είχε διαφορετική άποψη.

Όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Timeline. Στη νομική υπηρεσία του Facebook έφτασε η πληροφορία ότι είχε υποβληθεί μήνυση από την εταιρεία...

Timelines Inc. Όπως θα έχετε ήδη μαντέψει, η εταιρεία αυτή κατηγορεί το Facebook ότι έκλεψε το όνομά της. Θέλοντας, μάλιστα, να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της, η εταιρεία είπε ότι αν κάποιος αναζητούσε στο Facebook τη fanpage της, εμφανιζόταν αντ' αυτής μια σελίδα σχετικά με το νέο προφίλ του Facebook.

Ο δικαστής που κλήθηκε να αποφανθεί δήλωσε προσωρινό κώλυμα και ο αναπληρωτής δικαστής έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση μέχρι να επιστρέψει ο συνάδελφός του. Μέχρι τότε, το Facebook δε θα μπορεί να διαθέσει το Timeline σε όλους τους χρήστες του. Παράλληλα, όμως, ο δικαστής απέρριψε το αίτημα της Timelines Inc. για ολική απόσυρση του νέου χαρακτηριστικού. Με άλλα λόγια, οι developers που έχουν ήδη το νέο προφίλ δε θα τα το χάσουν, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν και νέοι developers να το αποκτήσουν. Το Facebook υποχρεούται απλά να ανακοινώνει καθημερινά πόσοι χρήστες έχουν το Timeline. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή ο αριθμός ήταν κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο και καθημερινά προστίθενται 100.000 με 200.000 νέα Timeline.






Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...