Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Free-to-play το Lineage II

Σημαντικές αλλαγές φαίνεται ότι θα βιώσουν το επόμενο διάστημα οι παίκτες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών servers του Lineage II. Η NCsoft West προχώρησε στην ανακοίνωση ενός free-to-play μοντέλου για την ευρωπαϊκή αγορά και σε ένα «υβριδικό» οικονομικό μοντέλο για την αντίστοιχη της Αμερικής.

Η Innova, o εκδότης που βρίσκεται πίσω από τους ρωσικούς servers διαφόρων ΜΜΟs, όπως τα Lineage II, RF Online και AION, θα επεκτείνει τη συνεργασία του με την NCsoft και στην Ευρώπη. Ακόμα, έγινε γνωστό ότι μαζί με το free-to-play μοντέλο της Innova θα χρησιμοποιηθεί και μια νέα anti-hack ασπίδα (δηλαδή σύστημα anti-bot), με την ονομασία «Frost». Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει...

πολλές λεπτομέρειες, όπως το αν μιλάμε για την ύπαρξη ενός καινούργιου -δωρεάν- ευρωπαϊκού server, ή αν το μοντέλο της Innova θα εφαρμοστεί στον υπάρχοντα ευρωπαϊκό server, τον Naia.

Για το λεγόμενο «υβριδικό» μοντέλο για τον αμερικανικό server, τον Chronos, επίσης δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί εδώ ένα παρόμοιο μοντέλο όπως αυτό άλλων ΜΜΟs, το οποίο ναι μεν δεν θα απαιτεί συνδρομή, όμως ο «free-to-play παίκτης» θα έχει κάποιου είδους περιορισμένη πρόσβαση, ενώ παράλληλα όσοι είναι συνδρομητές θα είναι «premium» χρήστες με πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Το νέο οικονομικό μοντέλο για το Lineage II θα ξεκινήσει όταν θα γίνει διαθέσιμο το μεγάλο update με την ονομασία Goddess of Destruction, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αλλάξει ριζικά το gameplay.

Πολλοί πιθανώς να μην περίμεναν ένα free-to-play μοντέλο για το Lineage II, όμως πιστεύουμε ότι οι λόγοι που οδήγησαν την NCsoft σε αυτήν την απόφαση είναι κυρίως δύο. Ο ένας είναι ο τεράστιος αριθμός των private servers για το L2, οι οποίοι ανοίγουν σχεδόν καθημερινά και είχαν ως αποτέλεσμα να «ρουφήξουν» ένα μεγάλο μέρος των παικτών τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ακριβώς πριν από ένα χρόνο η NCsoft είχε προχωρήσει στη συγχώνευση όλων των ευρωπαϊκών και αμερικανικών servers του Lineage II, σε δύο ξεχωριστούς servers, ακριβώς λόγω του μειωμένου τους πληθυσμού.

Ο δεύτερος λόγος που πιστεύουμε ότι ώθησε την NCsoft σε αυτήν την απόφαση, είναι το γεγονός ότι τόσο το free-to-play μοντέλο, όσο και τα μεικτά μοντέλα με «free» και «premium» παίκτες, είναι πολλές φορές πιο κερδοφόρα από τις ίδιες τις συνδρομές. Είναι επίσης πολύ πιθανό το δωρεάν μοντέλο του Lineage II να συνοδευτεί και από in-game shop, μέσα από το οποίο οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζουν διάφορα αντικείμενα με πραγματικά χρήματα.

Οι πρώτες εντυπώσεις μας από την ανακοίνωση είναι θετικές, αφού το Lineage II πρόκειται για ένα ΜΜΟ με περιεχόμενο 7 ετών, όμως μένει να δούμε ποιοι περιορισμοί θα συνοδεύουν το δωρεάν μοντέλο.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...