Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοποριακό εργαλείο εκπαίδευσης από τη Microsoft για το i-bank store της Εθνικής Τράπεζας

Η Microsoft ανέπτυξε ειδικά για τους επισκέπτες του i-bank store της Εθνικής Τράπεζας στο The Mall Athens, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο στηρίζεται σε Slates (ταμπλέτες) και παράλληλα αξιοποιεί την cloud υπηρεσία Microsoft Office 365, προσφέροντας μια μοναδική, διαδραστική εμπειρία μάθησης.

Οι επισκέπτες του i-bank store θα έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από tutorials, παρουσιάσεις, ασκήσεις και εργαλεία, ώστε να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και να εξοικειωθούν με την εκτέλεση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών με ευκολία και ασφάλεια, ανεξάρτητα από το επίπεδο των ψηφιακών τους γνώσεων. Η υλοποίηση της εφαρμογής ανατέθηκε στην εταιρεία Indice.

Τα Slates – tablet PC με Microsoft Windows 7- παρέχουν ...

απεριόριστες δυνατότητες σε επίπεδο προβολής εκπαιδευτικού περιεχομένου χάρη στην αξιοποίηση του Microsoft SharePoint Online site του Microsoft Office 365. Το περιβάλλον χρήστη της εφαρμογής έχει στηριχθεί στη λογική του Metro Design, το οποίο αποτελεί προπομπό των Windows 8 και είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και απλό στην πλοήγηση, διευρύνοντας τις δυνατότητες συσκευών με οθόνες αφής.

Επιπλέον, με στόχο τη δυνατότητα χρήσης από άτομα με ειδικές ανάγκες, έχουν προβλεφθεί χαρακτηριστικά, όπως μεγεθυντικός φακός και υποστήριξη εκφώνησης κειμένου (text to speech – narration). Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε γρήγορα, αξιοποιώντας τα προηγμένα χαρακτηριστικά των προϊόντων της Microsoft, με ελάχιστο αντίκτυπο ενσωμάτωσης σε εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα.

«Η συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα για το i-bank store μας έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και να συνδυάσουμε δημιουργικά τα διαφορετικά προϊόντα της Microsoft για να αναπτύξουμε μια λύση που θα βοηθήσει τους επισκέπτες της τράπεζας να γνωρίσουν εύκολα και γρήγορα τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να εξοικειωθούν μαζί τους. Σταθερή δέσμευση της Microsoft παραμένει η επένδυση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας που κάνουν την καθημερινότητα όλων μας καλύτερη», δήλωσε ο κ. Μάριος Ίσαρης, Windows Client Marketing Manager της Microsoft Ελλάς.

Επισημαίνεται ότι, τα i-bank stores, οι πολυχώροι ηλεκτρονικής τραπεζικής που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα μέσα στο 2011, συνδυάζουν την ηλεκτρονική τραπεζική εξυπηρέτηση με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία μέσα από την εφαρμογή πρωτοποριακών για τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα λύσεων. O συνδυασμός της τεχνολογίας του cloud computing με τη διαδραστική απλότητα των tablets αναμένεται να δώσει μια νέα διάσταση στην εμπειρία του επισκέπτη στο i-bank store.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα i-bank stores είναι διαθέσιμες εδώ:
www.nbg.gr/ibankstore


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...