Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

FBI: σύλληψη διαχειριστή ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός άνδρα από το διαμέρισμά του στην περιοχή Flushing της Νέα Υόρκης προχώρησε το FBI με την κατηγορία της διαχείρισης 18 ιστοσελίδων με ακατάλληλο περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.
Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες ήταν στα κινέζικα και απευθύνονταν σε χρήστες των Η.Π.Α. της Κίνας αλλά και άλλων χωρών.

Εκπρόσωπος τύπου του FBI δήλωσε χαρακτηριστικά:



“Σε καθημερινή βάση χιλιάδες ανήλικα παιδιά πέφτουν στα δίχτυα ανώμαλων χρηστών του διαδικτύου και αρκετές φορές οι γονείς αδυνατούν να το πάρουν είδηση. Βασικός μας στόχος είναι να εξαλείψουμε τέτοιου είδους εγκλήματα μαζί με τη βοήθεια της πρωτοβουλίας Innocent Images National Initiative.”

Προς τα τέλη του 2010, το FBI έλαβε πληροφορίες από κινέζους αξιωματούχους για μια ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου η οποία φιλοξενούνταν σε servers στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από τους βασικούς υπόπτους για τη διαχείριση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ήταν ένας κινεζικής καταγωγής κάτοικος της Νέας Υόρκης. Βάση των συγκεκριμένων στοιχείων, το FBI ξεκίνησε εκτενή έρευνα.

Μετά τη σύλληψη του, το FBI ανακάλυψε ακόμη 17 ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου τις οποίες διαχειριζόταν ο ίδιος. Το FBI κατάσχεσε επίσης 2 server στο Dallas όπου φιλοξενούνταν οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες.



πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...