Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι πρώτες μετρήσεις για την ταχύτητα των επερχόμενων Windows 8

Οι συντάκτες του αμερικανικού PC Magazine διεξήγαγαν μια σειρά δοκιμών στα Windows 8, με στόχο να διαπιστώσουν αν είναι πιο γρήγορα από τα Windows 7. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Οι δοκιμές έγιναν σε ένα σύστημα με τετραπύρηνο επεξεργαστή 3,4GHz και 4GB RAM. Τα δύο λειτουργικά εγκαταστάθηκαν σε ξεχωριστά partitions και το setup περιελάμβανε μόνο τις βασικές εφαρμογές κάθε έκδοσης και όχι επιπλέον προγράμματα που μπορούν να καθυστερήσουν την εκτέλεση εργασιών. Κάθε δοκιμή έγινε ...

τρεις φορές και σημειώθηκε ο μέσος όρος. Τα αποτελέσματα των δοκιμών φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.



Τα Windows 8 σημειώνουν εντυπωσιακή επίδοση στην εκκίνηση του υπολογιστή, βελτιώνοντας το χρόνο των Windows 7 κατά 65%. Στο shutdown δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές, ενώ στο PCMark 7 τα Windows 8 είναι ελαφρώς καλύτερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα browser benchmarks. Εδώ φαίνεται καθαρά ότι το Metro interface θέλει ακόμα αρκετή δουλειά, γιατί σε αυτή την περίπτωση τα Windows 7 εμφανίζονται καλύτερα. Πάντως, στο κλασικό desktop των Windows 8, η νέα έκδοση έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι η έκδοση των Windows 8 είναι η developer preview που είδαμε πριν από λίγες εβδομάδες. Προφανώς θα υπάρξουν βελτιώσεις όσο πλησιάζουμε στην τελική έκδοση του επερχόμενου λειτουργικού.






Πηγή

5 σχόλια:

  1. ta windows ta einai panda skoupidia!!!!

    mxsleyt...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ena matso xalia einai ta 8!

    xilies fores xp !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετα απο 2 ωρες μαζι με τα win8 αγαπησα τα win7 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορείς να κρίνεις ένα λειτουργικό μετά απο 2 ώρες λειτουργίας , είναι η τρίτη μέρα που τα δουλεύω και μπορώ να πώ πως μου αρέσουν το ίδιο με τα windows 7 , έτσι και αλλιώς διαλέγες και παίρνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στο αθρο η δοκιμη εγινε με την πρωτη εκδοση developer preview . εσυ μετα απο τοσο καιρο μαλλον αλλη version εχεις ... δεν ειναι το ιδιο λειτουργικο στην ουσια αφου απο τοτε γιναν πολλες αλλαγεσ και διορθωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...