Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η Microsoft αποθεώνει τα Windows XP και ζητά από τις επιχειρήσεις να τα ...εγκαταλείψουν!

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα εταιρικά δίκτυα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP. Η Microsoft έχει απευθύνει επανειλημμένως έκκληση για αναβάθμιση στα Windows 7, όμως οι περισσότερες εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά με τα XP.

Η πλέον πρόσφατη καμπάνια της Microsoft αποθεώνει τα Windows XP, επιχειρώντας παράλληλα να αποδείξει ότι τα 7 είναι ακόμα καλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο του Rich Reynolds της Microsoft: "Τα Windows XP ...

έφεραν ένα interface που βοήθησε πολλούς ανθρώπους να βρίσκουν εύκολα αυτό που θέλουν. Μια πολύ σημαντική πρόοδος ήταν ο 'εκδημοκρατισμός' της ψηφιακής φωτογραφίας. Με τα XP μπορούσε ο καθένας να περάσει φωτογραφίες από την ψηφιακή του μηχανή, να τις διαχειριστεί και να τις εκτυπώσει. Το wireless και το plug and play έγιναν επίσης standards. Ήταν ένα υπέροχο λειτουργικό για την εποχή του".

Η δημοσίευση συνεχίζει με τα προτερήματα των Windows 7: "Είχα πριν από λίγο καιρό ένα επείγον project και χρησιμοποίησα το in-flight Wi-Fi όσο ήμουν στο αεροπλάνο. Κατάφερα να αποκτήσω πρόσβαση με ασφάλεια σε ένα φάκελο του εταιρικού δικτύου. Όχι μόνο εργάστηκα πάνω στο αρχείο που ήθελα, αλλά συνεργάστηκα κιόλας με έναν συνάδελφο που εκείνη την ώρα ταξίδευε στην Ινδία, όλα αυτά χάρη στο DirectAccess των Windows 7 Enterprise και το Lync. Δε θα μπορούσα με τίποτα να τα κάνω αυτά 10 χρόνια πριν", καταλήγει ο Reynolds.

Η υποστήριξη των Windows XP τελειώνει το 2014, κάτι που σημαίνει ότι πολλές εταιρείες θα επιλέξουν να αγνοήσουν τα Windows 7 για να περάσουν κατ' ευθείαν στα Windows 8. Φαίνεται ότι όσες καμπάνιες κι αν κάνει η Microsoft, πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτή η τάση. Εξάλλου, μας χωρίζει μόλις ένας χρόνος (κατά προσέγγιση) από την κυκλοφορία των Windows 8.






Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...