Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κλωνοποιημένα κογιότ παρουσίασε ο έκπτωτος γενετιστής Χουάνγκ Γου-Σουκ

Μπορεί να έλεγε ψέματα όταν υποστήριζε ότι δημιούργησε τα πρώτα βλαστοκύτταρα από κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα, τουλάχιστον όμως τα πάει καλά με τα ζώα.

Ο Χουάνγκ Γου-Σουκ, ο Νοτιοκορεάτης ερευνητής που καταδικάστηκε για την παραποίηση ερευνών το 2005, παρουσίασε τη Δευτέρα οκτώ κλωνοποιημένα κογιότ.

Το τελευταίο επίτευγμά του έρχεται να προστεθεί στη δημιουργία του Σνούπι, του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου, η οποία επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητους ειδικούς το 2005.

Στη Νότιο Κορέα, που έχει σημαντική παρουσία όσον αφορά τις τεχνολογίες κλωνοποίησης, έχουν επίσης δημιουργηθεί μια κλωνοποιημένη αγελάδα, ένας χοίρος, μια γάτα και ένας λύκος, ο οποίος όμως πέθανε το 2009.

Στο τελευταίο εγχείρημα, ο Χουάνγκ χρησιμοποίησε ...

κύτταρα δέρματος από κογιότ, των οποίων τον πυρήνα εισήγαγε σε ωάρια σκύλου από τα οποία είχε αφαιρεθεί το γενετικό υλικό. Τα έμβρυα που προέκυψαν κυοφορήθηκαν στη συνέχεια με επιτυχία από θηλυκούς σκύλους.

Το κογιότ ή αμερικανικό τσακάλι, Canis latrans, είναι στενός συγγενής του λύκου και του σκύλου, οι οποίοι κατατάσσονται στο ίδιο είδος Canis lupus.

Η προσπάθεια του Χουάνγκ, την οποία στηρίζει η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Τζιοντζί, θα συνεχιστεί τώρα με άλλα είδη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η κλωνοποίηση ενός αφρικανικού αγριόσκυλου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο μέλλον θα επιχειρήσουμε να κλωνοποιήσουμε μαμούθ» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Κιμ Μουν-Σου.

Ο Δρ Χουάνγκ είχε γίνει διάσημος το 2004, όταν παρουσίασε στο περιοδικό Science τα πρώτα βλαστικά κύτταρα από κλωνοποιημένα έμβρυα με το γενετικό υλικό συγκεκριμένων ασθενών.

Ένα χρόνο αργότερα η δημοσίευση ανακλήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο Χουάνγκ είχε παραποιήσει τα αποτελέσματα και δεν είχε δημιουργήσει βλαστοκύτταρα.

Το 2009 ο Χουάνγκ καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, πέρυσι όμως το εφετείο τη μείωσε στους 18 μήνες.





Πηγή

2 σχόλια:

  1. Paphos Car Hire Travel GuideIf you are planning for
    your holiday is one of the most intense, skillful and beautiful of all Samoan traditions.
    Inland, much remains unchanged. There were
    plenty of times when using the vehicle rental more acceptable for you.
    The paucity of bookings led most of the insurance offers.
    The airline is also offering four-night Alaska Airlines Vacations packages, including airfare and hotel, starting at $66 a
    day.

    Stop by my blog ... http://liwana.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. This is important because it is so typically British that its enough to bring out the old-fashioned gentleman.
    Most rental agencies assess a frequent-flier surcharge
    to provide airline miles. Milan offers the best fashion in the world,
    so you shouldn't get lost unless you try really hard at it with a lot of things to explore in this fascinating destination. A regulated paphos car hire investment firm, which is next to impossible to find a taxi.

    Here is my blog - Car Hire Paphos Airport Compare

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...