Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο στρατός σκέφτεται την χρήση ψηφιακών πολεμικών χαρτών



Οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, είναι συνηθισμένοι στο να «διατάσσουν» τα στρατεύματά τους και να τα μετακινούν με το χέρι τους.

Τώρα ήρθε η σειρά, αυτήν την εμπειρία, να την βιώσουν και πραγματικοί «στρατηλάτες» μέσω μίας γιγάντιας ταμπλέτας με οθόνη αφής.
Ο στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε μία ταμπλέτα «διαταγής εντολών», διαστάσεων 60 επί 90 εκατοστών, μέσω της οποίας θα δίνουν εντολές στα διάφορα στρατεύματα.

Οι υπολογιστές εξοπλισμένοι με τεχνολογία αιχμής, θα είναι σε θέση να...

συγκεντρώνουν όλες τις πληροφορίες από τις διάφορες ομάδες και τα συστήματα επιτήρησης, και να τις εμφανίζουν στην οθόνη, μαζί με τις θέσεις των στρατευμάτων στην περιοχή. Η όλη απεικόνιση θα είναι σε πραγματικό χρόνο, ενώ υποτίθεται ότι η ακρίβειά του θα είναι εξαιρετική.

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι, ο έλεγχος των κινήσεων των στρατευμάτων δεν θα είναι κυριολεκτικά άμεσος, αλλά θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω αποστολής εντολών από τα διάφορα συστήματα επικοινωνίας, ενώ και τα στρατεύματα θα πρέπει να επαληθεύουν την λήψη κάποιας εντολής.

Η εταιρεία κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού AAI, προσπαθεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον του στρατού για αυτό το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα, όμως από την πλευρά του ο στρατός παραμένει επιφυλακτικός σχετικά με την ασφάλεια των ασύρματων επικοινωνιών.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο, μιας και ήδη το σώμα των πεζοναυτών πειραματίζεται πάνω στην χρηστικότητα των ταμπλετών, συγκεκριμένα iPad, στα πεδία μάχης.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...