Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αγριεύει το κυνήγι των "πειρατών" στη Γαλλία

Οι γαλλικές αρχές ετοιμάζονται να πάρουν αυστηρά μέτρα κατά όσων επιμένουν να κατεβάζουν παράνομα περιεχόμενο από το Internet, παρά τις προειδοποιήσεις. Σε πρώτη φάση, μπαίνουν στο στόχαστρο 60 πολίτες από διάφορα σημεία της χώρας.

Οι άνθρωποι αυτοί δε δείχνουν να πτοούνται από τις απειλές και συνεχίζουν να κατεβάζουν ταινίες, σειρές και προγράμματα. Κρατικοί υπάλληλοι θα ...

επισκεφθούν τους "πειρατές" στα σπίτια τους και θα μιλήσουν μαζί τους, προκειμένου να καταλάβουν γιατί συνεχίζουν να παρανομούν. Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει τους ανθρώπους αυτούς σε δίκη, όπου αντιμετωπίζουν ποινές που περιλαμβάνουν χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και διακοπή της σύνδεσης στο Internet.

Ο διαβόητος "νόμος των τριών χτυπημάτων" προβλέπει κυρώσεις για όσους παρανομούν μετά και την τρίτη προειδοποίηση. Η διάταξη αυτή τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2010 κι έκτοτε έχουν στείλει 650.000 πρώτες προειδοποιήσεις και 44.000 δεύτερες. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι προειδοποιήσεις φαίνεται να λειτουργούν αποτρεπτικά, ωστόσο το φαινόμενο δεν έχει μελετηθεί ακόμα επαρκώς.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...