Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται σούπερ επεξεργαστής από την Qualcomm

Η Qualcomm έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον επεξεργαστή Snapdragon S4. Πρόκειται για ένα system-on-chip (SoC), δηλαδή για ένα chipset που περιλαμβάνει όλο το βασικό hardware που χρειάζεται μια συσκευή.

Η ταχύτητα των επεξεργαστικών πυρήνων θα κυμαίνεται από 1,5GHz έως 2,5GHz, οπότε μιλάμε για θηριώδεις επιδόσεις σε tablets και high-end smartphones. Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι η μπαταρία θα τελειώνει μέσα στο πρώτο μισάωρο. Ο S4 κατασκευάζεται στα 28 νανόμετρα, μια πολύ προηγμένη τεχνική δημιουργίας ...

μικροεπεξεργαστών, κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση κατά 25-40% σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Βελτιωμένα είναι και τα γραφικά, με το chip Adreno 225 να υπόσχεται εκτόξευση κατά 50% σε σχέση με το 220 που χρησιμοποιείται σήμερα. Όπως όλα τα SoC που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και ο S4 ενσωματώνει κυκλώματα για σύνδεση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας – μιλάμε δε για δυνατότητα LTE (4G).

Με λίγα λόγια, έχουμε ένα chip σωστό τούμπανο. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 και η HTC ίσως να είναι η πρώτη εταιρεία που θα το ενσωματώσει σε κάποιο από τα gadgets που ετοιμάζει.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...