Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ιός χτύπησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ένας ιός υπολογιστή έχει μολύνει τα πιλοτήρια των μη επανδρωμένων αμερικάνικων αεροσκαφών Predator και Reaper. Μάλιστα είχε προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή των πληκτρολογήσεων των πιλότων , που χειρίζονταν από τα ήλεγχαν από μακριά, σε αποστολές πάνω από το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Ο ιός, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σχεδόν πριν δύο εβδομάδες από το σύστημα ασφαλείας της στρατιωτικής βάσης, δεν είχε εμποδίσει τους πιλότους στην αεροπορική βάση της Νεβάσας, Creech, από το να επιτελούν κανονικά τις πτήσεις προς το εξωτερικό. Παράλληλα δεν επιβεβαιώθηκε οποιοδήποτε περιστατικό αποστολής σε κάποια εξωτερική πηγή ή απώλειας διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο ο ιός, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός, μιας και δεν έχουν καταφέρει οι προγραμματιστές να τον αφαιρέσουν από τους μολυσμένους υπολογιστές της βάσης, όπως δηλώνουν οι ειδικοί ασφαλείας.

Αυτή όμως η μόλυνση υπογραμμίζει τους συνεχείς ηλεκτρονικούς κινδύνους που ελλοχεύουν κατά του σημαντικότερου συστήματος που διαθέτει αυτή την στιγμή ο αμερικανικός στρατός, καθώς και το επίπεδο της εξέλιξης των ψηφιακών ιών.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...