Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ρομποτικό προσωπικό σε εκθεσιακό χώρο στο Abu Dhabi



Το Abu Dhabi πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ που θα μπορούσαν μία μέρα να αντικαταστήσουν πλήρως τους εργαζόμενους με σάρκα και οστά, σε διάφορα εμπορικά και εκθεσιακά κέντρα. Το ρομπότ «κατάγεται» από την Βαρκελώνη, όπου και εδρεύει η εταιρεία κατασκευής του PAL Robotics, η οποία ωστόσο ανήκει στον όμιλο Royal Group με έδρα το Abu Dhabi.

Στα σχέδια της εταιρίας περιλαμβάνεται ένα εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ, με μηνιαία παραγωγή 12 μονάδων, ωστόσο η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει...

ένα πρωτότυπο ύψους 1.65 μέτρου. Το ρομπότ που ακούει στο όνομα REEM, παρουσιάστηκε στο National Exhibition Center του Abu Dhabi, για το οποίο έχουν ήδη γίνει παραγγελίες 20 ρομπότ.

Το Reem έρχεται εξοπλισμένο με ένα σύστημα πλοήγησης και μια οθόνη αφής, χαρακτηριστικά που το καθιστούν κατάλληλο για χρήση και ως οδηγού. Πέραν αυτών όμως, διαθέτει και μερικά ακόμα ιδιαίτερα χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως είναι η ανίχνευση και αναγνώριση προσώπου, μια μικρή πλατφόρμα για τη μεταφορά αποσκευών και βαριών αντικειμένων αντικείμενα, καθώς και την ικανότητα διεξαγωγής βίντεο-κλήσεων μέσω της οθόνης αφής του.

Σε περίπτωση που σας γυάλισε το μάτι, περιμένετε να ακούσετε και την τιμή του πρώτα, το κάθε ρομπότ Reem κοστολογείται στα 200 χιλιάδες ευρώ. Η PAL Robotics έχει δημοσιεύσει μια σειρά από φωτογραφίες(παρακάτω) που παρουσιάζουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του Reem στο βιότοπο της

Η εισαγωγή των ανθρωποειδών στο Abu Dhabi έχει αποτελέσει αιτία συζητήσεων, με την κατηγορία ότι η χρήση τους έχει περισσότερο να κάνει με το PR παρά την ευκολία ή την εξυπηρέτηση πελατών, ενώ άλλοι αμφισβητούν την ιδέα των δαπανών που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε ένα ρομπότ που θα θέσει ουσιαστικά κάποιους στην ανεργία, ιδιαίτερα τους ανειδίκευτους.















πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...