Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Απαγορεύτηκε η πώληση του Galaxy Tab 10.1 στην Αυστραλία

Η Apple κέρδισε μια σημαντική δικαστική μάχη στην Αυστραλία, απέναντι στη "μισητή" αντίπαλο Samsung. Δικαστήριο του Σύδνεϋ έδωσε εντολή για προσωρινή απαγόρευση πώλησης της ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1, με το σκεπτικό ότι παραβιάζει πατέντες της Apple.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung χρησιμοποίησε τεχνολογίες touchscreen οι οποίες ανήκουν στην Apple κι έτσι η κυκλοφορία του Galaxy Tab 10.1 "παγώνει" μέχρι νεοτέρας. Η Samsung έχει ...

τώρα τη δυνατότητα να παρουσιάσει νέα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να διαθέσει την ταμπλέτα της στο εμπόριο. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, πολύ δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και εκτοξεύονται οι πωλήσεις.

Αν και η αγορά της Αυστραλίας δεν είναι κρίσιμο μέγεθος για τα οικονομικά της Samsung, η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες αποφάσεις της γερμανικής και ολλανδικής δικαιοσύνης. Η πραγματική μάχη για τη Samsung ξεκινά αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, όπου επίσης έχει καταθέσει προσφυγή η Apple. Το μέγεθος της αμερικάνικης αγοράς είναι τέτοιο που η Samsung δε θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...