Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τέσσερις στους δέκα χρήστες Internet μπαίνουν και από κινητό


Τα applications και η πλοήγηση στο Διαδίκτυο διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι αποτελούν το μέλλον των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Nokia για τις συνήθειες των Ελλήνων «Mobile Internet in Greece».Οι χρήστες εμφανίζονται πλήρως εξοικειωμένοι με τη χρήση των smartphone και χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις δυνατότητες διασύνδεσης που προσφέρουν.

* Το 40% των ελλήνων χρηστών Internet χρησιμοποιεί το κινητό του για να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ
* Το 60% των χρηστών mobile Internet περιλαμβάνουν προπληρωμένα πακέτα δεδομένων στα προσωπικά τους συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας
* Το 34% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί τακτικά mobile application, γεγονός που συνδέεται με την διαδεδομένη πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό τηλέφωνο


* Το 38% των χρηστών προμηθεύεται application απευθείας από τους developer
* To 24% έχει χρησιμοποιήσει το Ovi Store της Nokia για να κάνει download
* Το 19% έχει χρησιμοποιήσει το App Store της Apple, το 14% της Sony Ericsson και το 10% της Cosmote.

Κύριος παράγοντας (39%) επιλογής app store είναι προφανώς η προεγκατεστημένη πρόσβαση στο συγκεκριμένο app store στο εκάστοτε κινητό τηλέφωνο (Ovi Store στα κινητά Nokia, App Store στα iPhone κ.ο.κ). Το 29% επιλέγει κατάστημα διάθεσης εφαρμογών με βάση το εύρος της ποικιλίας τους, το 28% με βάση την εγγυημένη ποιότητα και τέλος με βάση την αποκλειστικότητα προσφοράς apps στο συγκεκριμένο κατάστημα. Οι χαμηλές τιμές βρίσκονται στην όγδοη και τελευταία θέση με 15% να επιλέγουν με αυτό το κριτήριο.

Γιατί αγαπάμε τα application

Οι εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων παρέχουν ταχύτατη πρόσβαση στην πληροφορία, σύμφωνα με το 56% των χρηστών.
Η διευκόλυνση στην πλοήγηση και η πιο εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες σε σχέση με την απλή πλοήγηση μέσω κινητού είναι ο λόγος που προτιμά τα application το 42% των χρηστών.
Το 36% εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή τους στην υποστήριξη των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιά apps προτιμούν οι Έλληνες χρήστες

1. Εφαρμογές πλοήγησης προτιμά το 64% των χρηστών
2. Task manager αναζητά το 52%
3. Παιχνίδια κατεβάζει το 49% και
4. εφαρμογές για τον καιρό το 45%
5. Δημοφιλείς είναι επίσης οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με 44%.

Η ερμηνεία της έρευνας από τη Nokia

Η νέα δυναμική που αποκτά το Ovi Store της Nokia σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εμφανής, καθώς σήμερα πραγματοποιούνται 3 εκατομμύρια download καθημερινά, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των developers. Συγκεκριμένα περισσότεροι από 400.000 νέοι developer έχουν εγγραφεί στη Nokia τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ οι 92 από αυτούς έχουν ξεπεράσει το όριο του ενός εκατομμυρίου download.

Το πλήθος των applications που προσφέρονται στους Έλληνες χρήστες από το Ovi Store αξιοποιεί τη δύναμη του Symbian^3 της τελευταίας έκδοσης του πιο διαδεδομένου λειτουργικού για smartphone στον κόσμο, η οποία για πρώτη φορά υποστηρίζει εντελώς νέες προηγμένες εφαρμογές multi touch, flick scrolling και pinch - zoom.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα Nokia C7 και Nokia E7, τα καινούργια κορυφαία smartphones της Nokia που έχουν κάνει ήδη μεγάλη αίσθηση διαθέτοντας εντυπωσιακά προηγμένες δυνατότητες, καθώς και το πολυαναμενόμενο Nokia N8, το οποίο προβλέπεται να είναι ο πρωταγωνιστής της σεζόν με τα ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά του.

Το Nokia C7 είναι ένα όμορφο και κομψό smartphone, σχεδιασμένο για να διευκολύνει την κοινωνική δικτύωση, προσφέροντας άμεση ενημέρωση από το Facebook ή το Twitter, αλλά και από τους email λογαριασμούς του Yahoo! ή του Gmail, απευθείας στην αρχική οθόνη. Το Nokia C7 διαθέτει οθόνη 3.5 ιντσών, ενώ συνδυάζει εντυπωσιακά τις απαλές σχεδιαστικές γραμμές με υλικά όπως το γυαλί και το ανοξείδωτο ατσάλι.

Όσο για το Nokia E7, είναι το απόλυτο smartphone για επαγγελματική χρήση. Εφοδιασμένο με την εφαρμογή Microsoft Mail for Exchange, το Nokia E7 υποστηρίζει σε πραγματικό χρόνο την άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε λογαριασμό εταιρικού email, ενώ ένας συνδυασμός από εφαρμογές υψηλού επιπέδου διασφαλίζουν το απόρρητο της εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Το Nokia E7 διαθέτει οθόνη αφής 4 ιντσών, με ειδική πολωτική επίστρωση για μεγαλύτερη ευκρίνεια, καθώς και πλήρες πληκτρολόγιο, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για τον επαγγελματία και για όσους επιθυμούν να έχουν ένα κινητό τηλέφωνο με σχήμα και μέγεθος κατάλληλο για την επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων ή διαφανειών.

Τέλος, το Nokia N8 έρχεται εξοπλισμένο με κάμερα 12 megapixel, η οποία διαθέτει φακό της Carl Zeiss, φλας τύπου Xenon και παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ποιότητα HD. Δικαιώνοντας όσους το χαρακτηρίζουν ‘φορητό κέντρο ψυχαγωγίας’, το Nokia Ν8 μπορεί να συνδεθεί σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου, ως πηγή βίντεο υψηλής ανάλυσης και ήχου τεχνολογίας Dolby Digital Plus surround.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε το Nokia N8 στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί για μας την ναυαρχίδα στην κατηγορία των smartphones συνδέοντας τους χρήστες, απλά και χωρίς δυσκολία, με τις υπηρεσίες, τις ιστοσελίδες και τους ανθρώπους που είναι οι πιο σημαντικοί για εκείνους», δήλωσε σχετικά ο Dharmesh Goshalia, Country Manager της Nokia Ελλάδας.

H έρευνα

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία online ερευνών Poolpilots σε συνεργασία με την MindTake την περίοδο Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου 2010 και είναι αντιπροσωπευτική του ελληνικού διαδικτυακού πληθυσμού. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους του Τύπου από τον Greig Williams, Managing Director Nokia Alps & South East Europe, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την κυκλοφορία των νέων κορυφαίων smartphones της εταιρείας, Nokia N8, Nokia C7 και Nokia E7.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...