Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Nissan: ξεκίνησε η παραγωγή των ηλεκτρικών Leaf


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan λανσάρισε στο εμπόριο το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο μαζικής παραγωγής, το Leaf.Τα ηλεκτρικά οχήματα θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική επιλογή έναντι των κλασσικών αυτοκινήτων που κινούνται με μηχανές εσωτερικής καύσης, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις επιχειρούν τη σταδιακή τους απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Παρόλα αυτά η υψηλή τους τιμή, αλλά και συγκριτικά περιορισμένη αυτονομία, τα καθιστούν μεγάλο στοίχημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα επιλέξουν την παραγωγή τους.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Reuters ο Kurt Sanger, αναλυτής της Deutsche Securities στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, «είναι δύσκολο να βρεις μια αυτοκινητοβιομηχανία που να μην σχεδιάζει την παραγωγή ηλεκτρικού μοντέλου την επόμενη πενταετία».

Η Nissan υποστηρίζει πως το πενταθέσιο Leaf έχει αυτονομία 200 χιλιόμετρα, με τις Αρχές της Καλιφόρνια και μια δεύτερη αμερικανική Αρχή να κάνουν λόγο για αυτονομία 160 χιλιομέτρων και 117 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Η Nissan έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες για 6000 Leaf στην Ιαπωνία και ακόμα 20000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αποσκοπεί να γίνει η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις στον κλάδο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το 2020.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη εταιρεία που λανσάρισε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο εμπόριο είναι η Mitsubishi με το i-MiEV.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...