Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αποσύρεται το Office Genuine Advantage program !!!!!



Η Microsoft προχώρησε στην απόσυρση του προγράμματος που ελέγχει αν η έκδοση του Microsoft Office είναι γνήσια ή αν πρόκειται για πειρατική κόπια. Το Office Genuine Advantage (OGA) αποτελεί παρελθόν και μέχρι αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει τα κίνητρα της Microsoft.

Η απόσυρση έγινε αντιληπτή όταν κάποιοι χρήστες δοκίμασαν να κατεβάσουν templates για το Office που μέχρι πρότινος περνούσαν από τον έλεγχο του OGA. Το download ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και χωρίς να γίνει έλεγχος γνησιότητας. Η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση και το μόνο που αναφέρει είναι ότι το πρόγραμμα αποσύρθηκε.

Η κατάργηση του OGA δεν επηρεάζει την ενεργοποίηση του Office, η οποία εξακολουθεί να απαιτεί το 25-ψήφιο κλειδί. Επίσης, δεν αλλάζει κάτι στον έλεγχο γνησιότητας των Windows. Αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει αν η απόσυρση του OGA είναι οριστική ή αν θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο πρόγραμμα ελέγχου.



1 σχόλια:

  1. Μα είναι προφανές... η χρήση του Open Office έχει αυξηθεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο

    και η MS αντιδράει είτε με FUD videos που δυσφημούν το Open Office ή καταργεί το Genuine Advantage για να επιτρέπει την πειρατεία του λογισμικού της. Αυτό είναι για δύο λόγους:
    1) Διατήρηση User base
    2) Δημιουργία Εξάρτησης απο MS Office

    Έτσι δεν κατάφερε να είναι το πρώτο λειτουργικό ? Με τα XP αφού κατάφερε το 95% της παγκόσμιας κυριαρχίας παρουσίασε το Windows Genuine Advantage για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της.
    Αν σε λίγα χρόνια (3-4) το καταργήσει και απο τα Windows, δεν θα με ξαφνιάσει καθόλου... Μετά τα XP άρχησε η πτώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...