how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση 11.04 του Ubuntu


Η Canonical ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη διάθεση του Ubuntu 11.04, η οποία έρχεται με κωδικό όνομα Natty Narwhal, ενώ μαζί της παρουσιάζεται και το νέο desktop shell με την ονομασία Unity.
Το συγκεριμένο shell έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία χρήσης, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εμπειρίας χρήστη...

Επιπλέον του νέου desktop shell, η νέα έκδοση του Ubuntu φέρνει μερικές βελτιώσεις κυρίως στο λογισμικό που έρχεται μαζί με την δημοφιλή διανομή, αλλά και τα desktop themes. Το GTK+ για παράδειγμα έρχεται με νέα λεπτότερη scrollbar και αρκετές επιπλέον βελτιώσεις.

Το Ubuntu Software Center, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να εγκαθιστά αλλά και να διαχειρίζεται τις εφαρμογές στο σύστημά του, έρχεται με αρκετά αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά, μεταξύ αυτών την υποστήριξη για review και την βαθμολόγηση από τους χρήστες για τις εφαρμογές.

Το Ubuntu One, η υπηρεσία συγχρονισμού της Canonical, έρχεται με ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας, αλλά και αρκετές βελτιώσεις οι οποίες την κάνουν σημαντικά ταχύτερη.
Τέλος ο προ-επιλεγμένος music player του Ubuntu άλλαξε από το Rhythmbox στο Banshee με την νέα έκδοση, βελτιώνοντας έτσι για τον απλό χρήστη την out-of-the-box εμπειρία.

Μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα την νέα έκδοση Ubuntu 11.04 για να την δοκιμάσετε στο σύστημα σας από το website της Ubuntu.



Πηγή

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πρώτη μήνυση κατά της Sony για τα του PSN


Η πρώτη μήνυση από καταναλωτή ενάντια στη Sony για τα πρόσφατα γεγονότα και τις διαρροές προσωπικών δεδομένων από το PSN είναι γεγονός! Την είδηση δημοσίευσε το CNet και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μηνυτής είναι ο Kristopher Johns, κάτοικος Αλαμπάμα (απ’ τις ΗΠΑ, προφανώς) που εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο Rothken Law Firm.

Η μηνυτήρια αναφορά κατηγορεί τη Sony πως ...
«δεν φρόντισε να προστατέψει, να κρυπτογραφήσει και να ασφαλίσει τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών του PSN». Ακόμα, σημειώνεται η καθυστέρηση της Sony ως προς την αποκάλυψη του τι είχε πραγματικά συμβεί στο δίκτυο, καθώς έτσι «οι χρήστες δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις τράπεζές τους και αλλαγές στους κωδικούς τους. Αυτό προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί τον φόβο σε εκατομμύρια καταναλωτών, όπως επίσης και ζημιές που μεταφράζονται σε χρόνο, κόπο και χρήματα».

Το ποσό που ζητάει ο Johns δεν έχει γίνει γνωστό, αν και το ζητούμενο εδώ είναι όπως γίνεται αντιληπτό η δημιουργία δεδικασμένου προκειμένου σε αυτό να βασιστούν και οι μηνύσεις που θα ακολουθήσουν. Σε περίπτωση δε, θετικής για τον μηνυτή έκβασης, φαντάζεστε τι θα επακολουθήσει: η λέξη «τσουνάμι» δεν θα είναι αρκετή για να περιγράψει την κατάσταση…





πηγη

Λόγω της οικονομικής κρίσης το περιβόητο πρόγραμμα SETI που αναζητά εξωγήινη ζωή διέκοψε τη λειτουργία του !


Από τις αρχές του 2007 το Allen Telescope Array (ΑΤΑ), μια διάταξη 42 διασυνδεμένων ραδιο-τηλεσκοπίων, σε συνεργασία με το εργαστήριο ραδιο-αστρονομίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, «χτενίζει» το διάστημα μήπως ακούσει κάποιο εξωγήινο σήμα και, παράλληλα, διεξάγει κλασικές αστρονομικές παρατηρήσεις.

Όμως η στενότητα του προϋπολογισμού (ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο ορατό στις ίδιες τις ΗΠΑ) οδήγησε αυτή την εβδομάδα στην αναστολή της λειτουργίας τους. Εφεξής θα γίνεται απλώς συντήρηση του πανάκριβου εξοπλισμού από ένα δραστικά μειωμένο προσωπικό, αλλά και για αυτή τη συρρικνωμένη δραστηριότητα τα χρήματα φτάνουν μόνο για λίγους μήνες.

Η κατασκευή του πολλαπλού τηλεσκοπίου, που κόστισε γύρω στα 50 εκατ. δολάρια, έγινε κυρίως με δωρεές, ενώ τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από το αμερικανικό πανεπιστήμιο, με χρηματοδοτήσεις που λάμβανε από το κρατικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Όμως, λόγω στενότητας του δημοσίου χρήματος, και οι δύο αυτές πηγές άντλησης κεφαλαίων στέρεψαν, ιδίως σε μια πολιτεία όπως η Καλιφόρνια, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση περισσότερο από κάθε άλλη στις ΗΠΑ.

Είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει το τηλεσκόπιο, αν και ο διευθυντής του Ινστιτούτου SETI, Τομ Πίρσον, αισιοδοξεί ότι το πρόβλημα θα είναι παροδικό. Το Ινστιτούτο ήδη αναζητεί νέους χορηγούς.





πηγη

Στους ιδρυτές του YouTube πουλήθηκε η υπηρεσία bookmarking Delicious


Μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες μοιράσματος διευθύνσεων στο Ίντερνετ, η Delicious, πωλήθηκε από το Yahoo! στους ιδρυτές του YouTube, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα εμπλεκόμενα μέρη, αποτρέποντας ίσως το οριστικό κλείσιμό της.

Ο Τσαντ Χάρλει και ο Στιβ Τσεν ανακοίνωσαν ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει τη λειτουργία της και υπόσχονται μάλιστα να κάνουν τη λειτουργία της πιο εύκολη...


Η εξαγορά θα γίνει μέσα από την εταιρεία AVOS. ΗYahoo! θα συνεχίσει να ελέγχει τη Delicious ως τον Ιούλιο.

Η Delicious ιδρύθηκε το 2003 και δύο χρόνια αργότερα αγοράστηκε από το Yahoo όταν η εταιρεία διερχόταν μία φάση ταχείας ανάπτυξης και εξαγοράς πολλών μικρότερων αλλά υποσχώμενων υπηρεσιών.

Τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα της Yahoo! την οδήγησαν στην απόφαση να καταργήσει ή να πουλήσει πολλά τμήματά της, μεταξύ τους και τη Delicious που ήταν μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες του είδους της (social bookmarking).





πηγη

Πρόταση για εμφύτευση μικροτσίπ σε κρατούμενους


Σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον δικτυακό τόπο WikiLeaks και δημοσιεύονται από το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας πρότεινε το 2009 σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, να εμφυτεύσουν ηλεκτρονικά τσιπάκια στους κρατούμενους της φυλακής του Γκουαντάναμο προτού...

τους αφήσουν ελεύθερους.

Για τη σχετική συνομιλία, η οποία φέρεται να έγινε με σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα, το Μάρτιο του 2009, το γερμανικό περιοδικό επικαλείται ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας με ημερομηνία 22 Μαρτίου, στο οποίο γίνεται αναφορά στη συνάντηση των δύο ανδρών στο ιδιωτικό ανάκτορο του Αμπντάλα στο Ριάντ.






Πηγή



Η Ρωσική Αστυνομία απελευθέρωσε τον απαχθέντα γιο του Kaspersky


Μετά την απελευθέρωση του γιου του δημιουργού του Kaspersky Lab, η Ρωσική αστυνομία έχει συλλάβει πέντε ύποπτους οι οποίοι φαίνεται να έχουν σχέση με την απαγωγή.

Σύμφωνα με γνωστό πρακτορείο ειδήσεων, η αστυνομία κατάφερε να απελευθερώσει τον 20χρονο γιο του Eugene Kaspersky, Ivan Kaspersky, σε συνεργασία...



με την ασφάλεια της εταιρείας Kaspersky Lab.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν δόθηκαν λύτρα στους απαγωγείς.

Ο 20χρονος, ο οποίος είναι τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος μαθηματικών και διαδικτυακών εφαρμογών στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, απήχθη την Τρίτη το πρωί ενώ πήγαινε να εργαστεί στην εταιρεία InfoWatch, η οποία ανήκει στη μητέρα του Natalya Kaspersky, και ισχυρισμοί αναφέρουν πως οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στον πατέρα του και απαίτησαν 4,3 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες σχετικά με τους απαγωγείς και η οικογένεια δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.






πηγη

Hewlett Packard: Λανσάρισε νέα business notebooks για αυξημένη παραγωγικότητα!



Μια σειρά από ανανεωμένα μοντέλα φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες και απευθύνονται στους εταιρικούς χρήστες, παρουσίασε η Hewlett Packard.

Απώτερος σκοπός της τελευταίας είναι να ενισχύσει την ασφάλεια, την απόδοση και την παραγωγικότητά των εταιρικών χρηστών. Πρόκειται για τα...


EliteBook 8460p και 8560p που διαθέτουν την HP Dura Case, η οποία είναι εμπνευσμένη από την αεροδιαστημική και έχει περάσει το δοκιμαστικό τεστ MilSpec8710G για αντοχή στη φθορά, τα ProBook 6360b, 6460b και 6560b που εξασφαλίζουν ευέλικτες ρυθμίσεις ως προς τους επεξεργαστές, τα γραφικά και την τεχνολογία μπαταρίας, τη σειρά ProBooks (4330s, 4530s και 4730s) που αποτελούν μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.






πηγη

Τα Windows Phone 7 επίσης μεταδίδουν το γεωγραφικό στίγμα


Μετά τις Apple και Google, η Microsoft επίσης προστίθεται στη λίστα των εταιρειών που τα mobile λειτουργικά τους εκπέμπουν το στίγμα της συσκευής σε κεντρική βάση δεδομένων.

Το CNET ανέφερε την είδηση για τα Windows Phone 7, μερικές ημέρες μετά τα σχετικά νέα για το iPhone και το Android. Πλέον, εγείρονται ερωτηματικά και ανησυχίες για τη χρήση αυτών των πληροφοριών - τα οποία βεβαίως είναι προσωπικά δεδομένα - από τρίτους, όπως η αστυνομία ή ακόμη και εγκληματίες, που θα μπορούσαν να παρακολουθούν μέσω των συσκευών με ανάλογα λειτουργικά τους κατόχους τους...

Η Microsoft αναφέρει πως όταν η ανάλογη υπηρεσία "location services for Windows phones" ενεργοποιείται, η εκάστοτε συσκευή μεταδίδει έναν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης, μαζί με πληροφορίες για κοντινά ασύρματα δίκτυα, την ισχύ του σήματος, καθώς και το στίγμα της (το οποίο προκύπτει από GPS), στους servers της εταιρείας.

Οι συσκευές με Windows Phone 7 δεν αποθηκεύουν τοπικά σχετικά δεδομένα όπως κάνει το iPhone 4, το οποίο αποθηκεύει τα στοιχεία και μάλιστα σε εύκολα προσβάσιμη μορφή σε μια βάση που μπορεί να διατηρήσει δεδομένα για μήνες. Το Android επίσης διατηρεί ένα ιστορικό με κεραίες-σταθμούς κινητής τηλεφωνίας και δίκτυα Wi-Fi στα οποία έχει συνδεθεί η συσκευή, αλλά το ιστορικό αυτό περιορίζεται σε 200 και 50 εγγραφές αντίστοιχα.

Οι Apple και Google είπαν πως οι συσκευές μεταδίδουν το στίγμα τους μόνο εάν οι ανάλογες υπηρεσίες είναι ενεργοποιημένες, ενώ καμμία δεν αποκάλυψε πως ανάλογα δεδομένα αποθηκεύονται και στις συσκευές. Η Microsoft δεν έχει λάβει ακόμα επίσημα θέση για το θέμα.






πηγη

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οι χάκερς του Playstation άρπαξαν στοιχεία 77 εκ. χρηστών!


Στα χέρια των χάκερς, που πραγματοποίησαν κακόβουλη επίθεση πριν από 9 ημέρες στο Playstation Network της Sony, βρίσκονται προσωπικά δεδομένα των περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών του, αναφέρει το Reuters.

H Sony παραδέχτηκε χθες την κλοπή, παρά το γεγονός ότι αυτή συνέβη πριν από εννέα ημέρες, ενώ έγινε αντιληπτή την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας. Οι χάκερς “άρπαξαν” ονόματα χρηστών, διευθύνσεις, e-mails, ημερομηνίες γεννήσεως, κωδικούς πρόσβασης και ασφαλείας...

Παράλληλα,
δεν αποκλείεται, να έχουν στην κατοχή τους και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που ήταν αποθηκευμένοι στους servers της εταιρείας.

Oι αντιδράσεις, πάντως, κατά της ιαπωνικής εταιρείας έχουν φουντώσει εξαιτίας της απόκρυψης της αλήθειας για την κατάσταση. Ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική θυγατρική της Sony, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι θα προστατεύσει όσους καταναλωτές της εμπιστεύτηκαν τα δεδομένα τους.

Εκπρόσωπος της εταιρίας κυβερνο-ασφάλειας Sophos έκανε λόγο για “καταστροφή από πλευράς δημοσίων σχέσεων” για τη Sony, ενώ δεν απέκλεισε ότι οι χάκερς μπορεί να αξιοποιήσουν δεόντως τα στοιχεία (ιδίως τους κλεμμένους κωδικούς) για να κάνουν παραβιάσεις και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, με το σκεπτικό ότι οι χρήστες μπορεί να χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς σε παραπάνω από μια online υπηρεσίες.

Ο Άλαν Πόλερ, διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών SANS τόνισε ότι ενδέχεται να πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στην ιστορία.

Στέλεχος της Sony ανέφερε ότι ένα μέρος των υπηρεσιών θα επαναλειτουργήσουν μέσα σε μια εβδομάδα. Το Playstation Network -που, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα “κατεβάσματος” ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού περιεχομένου – ξεκίνησε το 2006. Το 90% των χρηστών του είναι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.






Πηγή

Ξεπούλησε το πρωτότυπο Asus Eee Transformer Τablet


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Asus Εee Pad Transformer, που μεταμορφώνεται από Laptop σε Tablet και το αντίστροφο, ξεπούλησε την ημέρα του λανσαρίσματός του στην αμερικανική αγορά.

Με τιμή στα 399 δολάρια, τη χαμηλότερη από όλα τα Android Tablets, συνδυάζει ένα διπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 2, το Android 3.0 (Honeycomb), οθόνη 10,1 ιντσών, διπλή κάμερα και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Χρησιμοποιεί, δε, την τεχνολογία Corning Gorilla Glass, για να προστατεύεται από γρατζουνιές, ενώ υποστηρίζει multitouch (με έως και δέκα δάκτυλα) στην ανάλυσης 1.280x800pixels οθόνη του. Και όπως προδίδει η ονομασία του έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται από Laptop σε Tablet και το αντίστροφο...

Το Transformer Tablet μπήκε στα αμερικανικά καταστήματα την Τρίτη και φαίνεται ήδη να έχει ξεπουλήσει στο BestBuy.com, αν και παραμένει ασαφής ο αριθμός που διέθεσε η Asus στην αγορά. Ένας πωλητής της BestBuy δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα του Tablet ήταν μικρή και ότι έχει ξεπουλήσει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας.

Την περασμένη εβδομάδα η Asus είχε απολογηθεί στους Βρετανούς πελάτες της για το ότι δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τη ζήτηση. "H αρχική ζήτηση για το Eee Pad Transformer ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ίσως, λοιπόν, το Transformer να αποτελεί το δυνατότερο αντίπαλο του iPad 2, καθώς τα Motorola Xoom και BlackBerry PlayBook δεν έχουν γνωρίζει ακόμα αντίστοιχη απήχηση.







πηγη

Στην αγορά το λευκό iPhone 4


Το σήριαλ με το λευκό iPhone 4 φαίνεται πως λήγει μετά από 10 μήνες αναμονής, αφού αναμένεται στην αγορά αύριο, σε πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα όμως!

Τα blogs ανά τον κόσμο έχουν πάρει φωτιά σήμερα με τη φωτογραφία ενός λευκού iPhone 4 το οποίο εμφανίζεται στη λίστα του Best Buy's με ημερομηνία διάθεσης 27 Απριλίου, όπως εμφανίζεται και στο 9 to5 Mac...

Οι φωτογραφίες δείχνουν να υπάρχουν στη λίστα και οι δύο εκδόσεις των 16GB και των 32GB, σε περιορισμένη διαθεσιμότητα, 10 μόλις τεμαχίων σε καταστήματα Best Buy στις ΗΠΑ.

Επίσης, αναφορές έγιναν πως Apple Stores στις ΗΠΑ παρέλαβαν προωθητικό υλικό για τα λευκά iPhone την περασμένη εβδομάδα, κάτι που δείχνει πως η είδηση δεν είναι... πρωταπριλιάτικο αστείο. Επιπρόσθετα, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει διάφορες αναφορές για (περιορισμένη, πάντα) διαθεσιμότητα της λευκής συσκευής στις 27 Απριλίου, μεταξύ άλλων στο Βέλγιο, στη Βρετανία από τη Vodafone, από τη Verizon, καθώς και από την Ολλανδική BelCompany.





πηγη

Steve Jobs: το iPhone δεν παρακολουθεί τους χρήστες


Ο πρόεδρος της Apple, Steve Jobs, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η Apple αποθηκεύει τα δεδομένα θέσης των κατόχων του iPhone.

Το θέμα της παρακολούθησης ήρθε στη δημοσιότητα όταν δύο Βρετανοί ερευνητές ανάφεραν στο blog τους ότι οι συσκευές της Apple, όπως το iPhone, καταγράφουν τη θέση που βρίσκεστε και αποθηκεύουν αυτά τα στοιχεία σε ένα αρχείο στο οποίο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση οποιοσδήποτε. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στο εν λόγω αρχείο μπορεί να αποκτήσει κανείς πρόσβαση από οποιοδήποτε υπολογιστή έχει χρησιμοποιηθεί για το συγχρονισμό του iPhone.
Ένας αναγνώστης του MacRumors έστειλε ένα email στο Steve Jobs ζητώντας του εξηγήσεις. Έως τώρα η Apple τηρούσε σιγή ιχθύος για το θέμα της παρακολούθησης. Η απάντηση του Jobs ήταν λιτή και σαφής: η Apple δεν παρακολουθεί κανέναν και οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήταν λανθασμένες, σύμφωνα με τον Jobs..

Το θέμα πάντως δεν είναι καινούργιο και είχε αναφερθεί για πρώτη φορά πέρσι. Και για να είναι καλυμμένη η Apple έχει αλλάξει τους όρους χρήσης των συσκευών της εδώ και λίγο καιρό προσθέτοντας τον εξής όρο: “Για να μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες βασισμένες στον εντοπισμό θέσης, η Apple, οι εταίροι και δικαιούχοι της μπορούν να συλλέγουν, να χρησιμοποιούν και να μοιράζονται ακριβή δεδομένα θέσης, συμπεριλαμβανομένων της καταγραφής της γεωγραφική θέσης των συσκευών και υπολογιστών της Apple”.
Αν η ενδεχόμενη καταγραφή του στίγματος του iPhone σας ενοχλεί μπορείτε να την απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στα "Settings" και ζητώντας τη μη καταγραφή της θέσης από apps τρίτων κατασκευαστών. Παρόλα αυτά η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι το iPhone συνεχίζει να καταγράφει το στίγμα σας ακόμα και αν έχετε απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία.

Εκτός της Apple και η η Google έχει κατηγορηθεί ότι καταγράφει το στίγμα των κατόχων των Android συσκευών.








πηγη

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τα πρώτα ηλεκτρονικά γυαλιά οράσεως έρχονται να αλλάξουν τα πάντα!


Τα γυαλιά τα οποία κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία PixelOptics, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", περιέχουν τους πρώτους στον κόσμο ηλεκτρονικούς φακούς εστίασης, που επιτρέπουν στον κάτοχό τους να αλλάζει εστίαση κατά βούληση, είτε απλώς σκύβοντας το κεφάλι του προς τα κάτω, είτε αγγίζοντας τον σκελετό.

Οι καινοτομικοί φακοί περιέχουν ένα λεπτό στρώμα υγρού κρυστάλλου που αλλάζει ευθυγράμμιση και, κατά συνέπεια, εστίαση. Ο οπτικός ενσωματώνει στα γυαλιά με ηλεκτρονικό τρόπο τις προδιαγραφές της συνταγής του οφθαλμίατρου και αυτά αναλαμβάνουν να μεταβάλλουν την εστίασή τους, ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη...


Η κίνηση του κεφαλιού προς τα κάτω ή το άγγιγμα του σκελετού είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τις προδιαγραφές εστίασης.

Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένη μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και κάθε φόρτιση για οκτώ ώρες επιτρέπει τη λειτουργία των γυαλιών επί δύο έως τρεις μέρες.

Η κατασκευάστρια εταιρία προτίθεται να βγάλει στην αγορά τέτοια γυαλιά σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα.

Τα γυαλιά, που ήδη παρουσιάστηκαν στη διεθνή Έκθεση Οπτικών Expo Vision στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να πρωτοκυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά φέτος το καλοκαίρι και, στη συνέχεια, σε άλλες χώρες. Κάθε ζευγάρι, σε πρώτη φάση, θα έχει υψηλό κόστος, τουλάχιστον 1.000 δολάρια.




πηγη

Κεραία κινητής τηλεφωνίας σε βαλίτσα λανσάρει η AT&T


Ο αμερικανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών AT&T παρουσίασε για πρώτη φορά έναν σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας που χωράει σε βαλίτσα και επικοινωνεί απευθείας με δορυφόρο. Το προϊόν απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε απομακρυσμένες περιοχές και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η AT&T πουλά εδώ και καιρό τα λεγόμενα femtocells, μικρές κεραίες που προσφέρουν κάλυψη στο σπίτι ή άλλους μικρούς χώρους. Οι κεραίες αυτές επικοινωνούν όμως με κοντινούς σταθμούς βάσης...


Το νέο προϊόν, με την ονομασία Remote Mobility Zone, αποτελείται από μια βαλίτσα με την κεντρική μονάδα και ένα εξωτερικό δορυφορικό πιάτο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο και εξυπηρετεί έως και 14 ταυτόχρονες κλήσεις με κινητά AT&T σε απόσταση έως 800 μέτρων.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, οι εταιρείες κινητής αποκαθιστούν τη λειτουργία του δικτύου στέλνοντας συνήθως ειδικά φορτηγά που λειτουργούν ως σταθμοί βάσης.

Με τη νέα τεχνολογία ο χρόνος αντίδρασης μειώνονται, καθώς οι αρχές θα μπορούν να μεταφέρουν το φορητό σταθμό μαζί τους από την πρώτη στιγμή.

H τιμή για κάθε μονάδα της AT&T κυμαίνεται από τα 15 έως τα 45 χιλιάδες δολάρια, συν μια μηνιαία συνδρομή.






πηγη

Διαδικτυακή επίθεση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας


Διαδικτυακή επίθεση από κακόβουλους εισβολείς δέχθηκε το επίσημο δίκτυο του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Αλβανίας.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα ATH-Cr3w και οι hackers απέσπασαν απόρρητες πληροφορίες και δεδομένα.
Συγκεκριμένα οι κακόβουλοι εισβολείς αφού κατάφεραν να διεισδύσουν…

στο δίκτυο του Υπουργείου και να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, απέσπασαν βάσεις δεδομένων με πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία.
Πέρα από τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν και πρόσβαση σε επίπεδο διαχειριστή μέσω της οποίας κατάφεραν να αποσπάσουν τις πολύτιμες βάσεις.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αρχεία όπου οι κακόβουλοι χρήστες ανέβασαν τα δεδομένα: http://pastebin.com/y4nDWBVt

Η Microsoft κυκλοφορεί δωρεάν, portable εργαλείο antivirus


Δωρεάν εργαλείο που ελέγχει τον υπολογιστή του χρήστη για ιούς και κακόβουλο λογισμικό χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση, κυκλοφόρησε η Microsoft. Το Microsoft Safety Scanner (MSS) έχει μέγεθος περίπου 64ΜΒ και περιλαμβάνει μια πλήρη βάση με όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις.


Μάλιστα, το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για 10 ημέρες μετά την εγκατάστασή του, μετά το πέρας των οποίων ο χρήστης θα πρέπει να το κατεβάσει ξανά...


Με αυτό τον τρόπο η Μicrosoft επιχειρεί να διασφαλίσει ότι η βάση του θα είναι πάντοτε ενημερωμένη με όλες τις τελευταίες απειλές που κυκλοφορούν. Καθώς το MSS δεν χρειάζεται εγκατάσταση μπορεί να τρέξει απευθείας από USB stick, ενώ διαθέτει εκδόσεις τόσο 32bit όσο και 64bit. Παρόλα αυτά, για την εκτέλεσή του είναι απαραίτητα τα δικαιώματα διαχειριστή, ενώ χρήσιμο είναι να σημειωθεί πως δεν επηρεάζει το antivirus που είναι ήδη εγκατεστημένο στο σύστημα.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς τρόπους ελέγχου (γρήγορο, πλήρη και παραμετροποιημένο από τον χρήστη). Σύμφωνα με την AV-Test, η απόδοση του MSS μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Microsoft Security Essentials 2.0, ενώ η Microsoft διευκρινίζει πως το εργαλείο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει ένα κανονικό πρόγραμμα antivirus, αλλά λειτουργεί περισσότερο ως συμπλήρωμά του.

Download: Microsoft Security Scanner


Πηγή

Η πιο Hi-tech τουαλέτα στον κόσμο!


H Kohler Numi σίγουρα δεν θυμίζει καθόλου τις συνηθισμένες τουαλέτες αφού διαθέτει πολλά τεχνολογικά στοιχεία που διευκολύνουν το χρήστη.

Το καπάκι της ανοίγει αυτόματα, διαθέτει θερμαινόμενο κάθισμα, ενώ όταν κάθεται οχρήστης πάνω της βγάζει ζεστό αέρα από την κάτω πλευρά για να μην παγώνουν τα πόδια του τον χειμώνα.

Επίσης διαθέτει αποσπώμενο εξάρτημα μπιντέ, τη θερμοκρασία και την ένταση του οποίου ο χρήστης τη ρυθμίζεις από ένα ειδικό χειριστήριο με οθόνη αφής...

Τέλος η Hi-tech τουαλέτα Numi διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη FM αλλά και είσοδο Aux για να μπορεί να ακούει ο χρήστης την αγαπημένη του μουσική από τα ηχεία της.

Τέλος μία από της σημαντικότερες λειτουργίες της τουαλέτας είναι οτι μπορεί και καθαρίζεται μόνη της.



Η τιμή της είναι 6.400$ ή 4500€ και για την ώρα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ αλλά ίσως να τη δούμε κάποτε και στη χώρα μας...






πηγη

Το next-gen Wii θα κυκλοφορήσει το 2012


Η παροιμία με τον καπνό και τη φωτιά μάλλον δεν είναι Ιαπωνική, αλλά η Nintendo έσπευσε να την επιβεβαιώσει μέσω ενός επίσημου δελτίου τύπου (αν μιλάτε Ιαπωνικά μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το PDF http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2011/110425_4.pdf).


Η παρουσίαση της νέας της παιχνιδομηχανής θα λάβει χώρα στην Ε3 στις 7 Ιουνίου και το Wii 2, Wii HD, ή όπως αλλιώς θα το πουν αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

Από τις δεκάδες φήμες που οργιάζουν στο Internet ξεχωρίζουμε αυτή που θέλει το νέο χειριστήριο να αποτελείται από 8 πλήκτρα, δύο αναλογικούς μοχλούς, κάμερα και μια οθόνη αφής διαγωνίου 6.2''.








πηγη

Microsoft Ελλάς: Η Μαρία Σκιαθίτη αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Υπηρεσιών


Καθήκοντα Διευθύντριας Υπηρεσιών στη Microsoft Ελλάς ανέλαβε η Μαρία Σκιαθίτη, σε συνέχεια της μετακίνησης του Σπύρου Βελώνια, στη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών και Συνεργατών...


Στο νέο της ρόλο, η κυρία Σκιαθίτη αναμένεται να έχει υπό την ευθύνη της τον Τομέα Υπηρεσιών της εταιρείας στην Ελλάδα. Όσο για τη βασική της αρμοδιότητα, θα αφορά την ανάπτυξη και παροχή υψηλού επιπέδου συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στους πελάτες της εταιρίας. Σημειώνεται πως η κυρία Σκιαθίτη μέχρι προσφάτως ασκούσε καθήκοντα Διευθύντριας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ενώ προηγουμένως κατείχε τη θέση Διευθύντριας Υπηρεσιών Υποστήριξης Premier.








πηγη

Microsoft: πιστοποιητικό ασφαλείας από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας


Βάση δημοσιεύματος της Microsoft, οι υπηρεσίες cloud που παρέχει, έλαβαν πιστοποιητικό ασφαλείας από το Υπουργείο Γεωργίας της Αμερικής για τα λογισμικά του Exchange, Sharepoint και Communications.
Η Microsoft έλαβε το πιστοποιητικό FISMA, που δίνεται από ειδικούς ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων κυβερνητικών οργανισμών, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη της με την Google η οποία υποστηρίζει ότι έχει το ίδιο πιστοποιητικό για το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το συγκεκριμένο Υπουργείο…

διεκδικούν και οι δύο κολοσσοί να το εντάξουν στο πελατολόγιό τους και η κόντρα έχει φτάσει στα δικαστήρια για την διαφάνεια της διαδικασίας αξιολόγησης των δύο προσφορών. Η Google στηρίζεται στο ότι έχει ήδη πάρει πιστοποιητικό για το συγκεκριμένο Υπουργείο και η Microsoft στο ότι μπορεί να το λάβει εύκολα από την στιγμή που το έλαβε από το Υπουργείο Γεωργίας.




πηγη

Συνελήφθησαν δύο hackers που επιτέθηκαν στην εταιρεία Hyundai Capital Services


Δύο άντρες που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην παραβίαση των συστημάτων της Hyundai Capital, συνελήφθησαν και αναγνωρίστηκαν μόνο από τα ψευδώνυμά τους Heo και Yu.

Οι δύο άντρες ενδέχεται να είναι μέλη της συμμορίας που αποτελούνταν από 5 άτομα συνολικά και εκτέλεσαν την επίθεση εναντίον της εταιρείας. Οι υπόλοιποι τρεις…

πιστεύεται ότι βρίσκονται στις Φιλιππίνες και η κορεάτικη αστυνομία έχει ζητήσει την βοήθεια της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο ύποπτοι συναντήθηκαν τον Δεκέμβριο και σχεδίασαν την επίθεση στα συστήματα της εταιρείας. Περίπου το 23% των πελατών της Hyundai Capital επηρεάστηκε από την επίθεση καθώς οι επιτιθέμενοι έκλεψαν αρκετά σημαντικά δεδομένα τους.


πηγη

iPhone και iPad καταγράφουν διαρκώς το γεωγραφικό στίγμα!


Δύο Βρετανοί ερευνητές, οι Pete Warden και Alasdair Allan, έκαναν πρόσφατα μια ανακάλυψη που φέρνει σε δύσκολη θέση την Apple. Όπως φαίνεται, οι συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS καταγράφουν διαρκώς το στίγμα της συσκευής και μάλιστα το αποθηκεύουν σε ειδικό αρχείο!


Η παρακολούθηση του σήματος δεν είναι, βέβαια, κάτι το επιλήψιμο, δεδομένο ότι το στοιχείο αυτό χρησιμοποιείται για την προβολή τοπικών διαφημίσεων. Αυτό, όμως, που δεν έχει λογική, είναι η αποθήκευση των δεδομένων στη συσκευή. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος βρει το συγκεκριμένο αρχείο, μπορεί να δει ποια μέρη επισκέφθηκε ο κάτοχος της συσκευής και πότε. Ακόμα χειρότερα, το αρχείο αυτό μεταφέρεται και στους υπολογιστές με Mac OS X κατά τη διαδικασία του συγχρονισμού.

Το συγκεκριμένο αρχείο προκαλεί πολλά ερωτήματα, στα οποία δεν έχει απαντήσει ακόμα η Apple. Σημειωτέον ότι οι ερευνητές έψαξαν και στο Android για τέτοιο αρχείο, αλλά δε βρήκαν κάτι σχετικό.


Πηγή

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αλήθεια ή ψέμα; Βρέθηκε εξωγήινος στη Σιβηρία!


Το βίντεο που ακολουθεί έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι! 1,047,153 από τις 17 Απριλίου που ανέβηκε στο διαδίκτυο έως τις 19! Και τι δείχνει; Κάτι που θυμίζει εξωγήινο με βάση τουλάχιστον την εικόνα που μας έχουν περάσει για τους εξωγήινους...

Το... πτώμα ισχυρίζονται πως βρήκαν δυο περιπατητές στο Irkutsk της Ρωσίας, περιοχή γνωστή ως... «στέκι» των τυπάκων με τους ιπτάμενους δίσκους. Τον περασμένο μήνα, εξάλλου, υπήρξαν αναφορές για συντριβή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου.

Μισοθαμμένο στο χιόνι, βαριά τραυματισμένο, αυτό που φαίνεται στο βίντεο θα μπορούσε να παραπέμπει και σε άνθρωπο.

Πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για απάτη, υπάρχουν όμως και οι οπαδοί των... X-Files που πείθονται...








πηγη

Μαύρα φυτά ίσως ανθίζουν σε πλανήτες με δυο ήλιους


Τα εξωγήινα λιβάδια ίσως δεν είναι πράσινα, υποδεικνύουν οι υπολογισμοί Βρετανών ερευνητών. Στους εξωπλανήτες που βρίσκονται σε συστήματα με δύο άστρα, τα φυτά δεν αποκλείεται να είναι γκρι ή και μαύρα, ώστε να απορροφούν φως σε πολλά μήκη κύματος.

Τα γήινα φυτά φαίνονται πράσινα επειδή ανακλούν τα πράσινα μήκη κύματος και απορροφούν μόνο την γαλάζια και κόκκινη ακτινοβολία που χρειάζονται για τη φωτοσύνθεση...

Τα μήκη κύματος που απορροφά η χλωροφύλλη υπαγορεύονται από το χρώμα του ίδιου του Ήλιου -τα άστρα μπορεί να φαίνονται από κόκκινα έως γαλάζια, ανάλογα με το πόσο θερμά είναι.

Σε συστήματα που περιλαμβάνουν δύο άστρα (όπως στην ένθετη αριστερά), τα φυτά θα είχαν συμφέρον να απορροφούν ακτινοβολία σε περισσότερα μήκη κύματος, ώστε να αξιοποιούν καλύτερα την ενέργεια των μητρικών τους άστρων.

Η ανάμειξη ουσιών σαν την χλωροφύλλη, οι οποίες απορροφούν σε διαφορετικά μήκη κύματος η καθεμία, θα έκανε αυτά τα εξωγήινα φυτά να φαίνονται σκούρα στα ανθρώπινα μάτια, από γκρι έως και κατάμαυρα.

«Αν ένας πλανήτης βρισκόταν σε ένα σύστημα με δύο ή περισσότερα άστρα, θα υπήρχαν δυνητικά πολλές διαθέσιμες πηγές ενέργειας για να τροφοδοτούν τη φωτοσύνθεση [...] Ανάλογα με το χρώμα της αστρικής ακτινοβολίας, τα φυτά θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ διαφορετικά» αναφέρει ο Τζακ Ο'Μάλεϊ-Τζέιμς, υπεύθυνος της μελέτης στο Πανεπιστήμιο St. Andrews.

Ο ερευνητής παρουσίασε τα συμπεράσματά του την Τρίτη στο συνέδριο της βρετανικής Βασιλικής Αστρονομικής Ένωσης.

Καφέ νάνοι, μαύρο γρασίδι

O Ο'Μάλεϊ-Τζέιμς προσομοίωσε την κίνηση πλανητών σαν τη Γη σε δυαδικά συστήματα που περιλάμβαναν άστρα σαν τον Ήλιο και κόκκινους νάνους.

Οι κόκκινοι νάνοι είναι το πλέον συνηθισμένο είδος άστρου στον Γαλαξία μας. Πρόκειται για μικρά, ασθενικά άστρα που εκπέμπουν αμυδρό κοκκινωπό φως, και συχνά απαντώνται σε δυαδικά συστήματα μαζί με άστρα σαν τον Ήλιο.

Μάλιστα το 50% των καφέ νάνων και το 25% των άστρων σαν τον Ήλιο εκτιμάται ότι είναι μέλη δυαδικών συστημάτων.

Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι πλανήτες σαν την Γη μπορεί να κινούνται σε σταθερές και φιλόξενες τροχιές σε τέτοιου είδους δυαδικά συστήματα.

Ειδικά όσον αφορά τα σχετικά σκοτεινά συστήματα με κόκκινους νάνους, ο Ο'Μάλεϊ-Τζέιμς εκτιμά ότι τα φυτά θα είναι σκούρα, ώστε να απορροφούν όσο περισσότερο φως μπορούν.

Τα φυτά αυτά «μπορεί να φαίνονται μαύρα στα δικά μας μάτια, απορροφώντας σε όλο το εύρος του ορατού φάσματος. Δεν αποκλείεται επίσης να μπορούν να χρησιμοποιούν την υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία στη φωτοσύνθεση» εικάζει ο ερευνητής.









πηγη

«Μην μπλοκάρετε το Skype» προειδοποιεί η Κομισιόν τους παρόχους


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις χώρες-μέλη της ΕΕ να ελέγξουν το κατά πόσο οι πάροχοι σταθερών και κινητών συνδέσεων μπλοκάρουν το Skype και άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να αποφύγουν την υπερφόρτωση των δικτύων τους, ή να εμποδίσουν τον ανταγωνισμό. Η αρμόδια επίτροπος προειδοποίησε μάλιστα ότι, αν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν, είναι διατεθειμένη να επιβάλλει με νόμο τη λεγόμενη ουδετερότητα του Διαδικτύου...

Οι υποστηρικτές της ουδετερότητας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πρέπει να μεταχειρίζονται ισότιμα τις online υπηρεσίες στις οποίες συνδέονται οι καταναλωτές μέσω των δικτύων τους.

Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι πρέπει να διαχειρίζονται την κίνηση στα δίκτυά τους ώστε να αποφύγουν την υπερφόρτωση και τη δυσλειτουργία υπηρεσιών όπως οι βιντεοδιασκέψεις και τα διαδικτυακά βίντεο.

Η Κομισιόν έχει ενδείξεις ότι ορισμένοι πάροχοι μπλοκάρουν υπηρεσίες όπως το Skype και υποβαθμίζουν την ποιότητα και την ταχύτητα των βίντεο που προσφέρουν οι ανταγωνιστές τους. Έχει επίσης ενδείξεις ότι ορισμένοι πάροχοι ψεύδονται όσον αφορά την ταχύτητα των συνδέσεων που προσφέρουν.

«Οι πελάτες δεν θα πρέπει να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες που στην πράξη μπλοκάρονται ή υποβαθμίζονται. Ούτε βέβαια πρέπει να πέφτουν θύματα παραπλανητικών ισχυρισμών για τις ταχύτητες σύνδεσης» δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Νέλι Κρους, επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα της ΕΕ.

Στη Βρετανία, ανέφερε η Κρους, τουλάχιστον ένας πάροχος φέρεται να μπλοκάρει τα απογεύματα την υπηρεσία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype, χωρίς να προειδοποιεί τους χρήστες.

Αν και τάσσεται υπέρ της ουδετερότητας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται ότι οι πάροχοι πρέπει να μπορούν να καθυστερούν ορισμένες δευτερεύουσες υπηρεσίες για να διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία άλλων υπηρεσιών. Όπως είπε η Κρους, μια καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων στη λήψη ενός email είναι δικαιολογημένη, αν αυτό διασφαλίζει για παράδειγμα τη σωστή ροή μιας βιντεοκλήσης.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα πραγματοποιήσουν οι χώρες-μέλη θα ανακοινωθούν στα τέλη του έτους. Στο μεταξύ, πάντως, η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει δικούς της ελέγχους και δεν θα διστάσει να δημοσιοποιήσει λίστα με τους παραβάτες.

Αν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν, η ουδετερότητα του Διαδικτύου θα διασφαλιστεί με νομοθετική παρέμβαση, είπε η Κρους.

«Σημειώστε τα λόγια μου: Αν τα μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού δεν είναι επαρκή, ώστε να προσφέρουν οι πάροχοι στους καταναλωτές πραγματικές επιλογές, είμαι έτοιμη να απαγορεύσω το μπλοκάρισμα νόμιμων υπηρεσιών και εφαρμογών».





πηγη

Η αλήθεια πίσω από το Facebook


Δεν είναι λίγα τα σενάρια που φτάνουν κατά καιρούς στα αυτιά μας για το ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Facebook, ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτό και ποιος είναι ο πραγματικός διαχειριστής του.

Στο σημερινό διαδικτυακό κόσμο, δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τον παγκόσμιο ιστό για την εργασία τους, την επικοινωνία τους και φυσικά την ψυχαγωγία τους.
Όπως είχε προβλέψει ο George Orwell, η εποχή του “Μεγάλου Αδερφού” είναι πλέον πραγματικότητα και εμείς έχουμε μάθει να ζούμε σε αυτή...


Σε καθημερινή βάση κάμερες φωτογραφίζουν τα πρόσωπα μας σε supermarket, σε τράπεζες, στην εργασία μας ακόμη και στο δρόμο, μεταφέροντας δεδομένα και προσωπικά μας στοιχεία σε βάσεις άγνωστες προς εμάς.

Οι παγκόσμιες μυστικές υπηρεσίες από την άλλη, “σκανάρουν” και αποθηκεύουν μηνύματα που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και δημιουργούν ή ενημερώνουν τις δικές τους βάσεις.

Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο το Facebook σχετίζεται με την CIA και την αμερικανική κυβέρνηση και αν πρόκειται για ακόμη ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή για την πραγματικότητα.

Η δημοφιλέστερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με προσωπικά στοιχεία πολιτών που κάθε μυστική υπηρεσία πληροφοριών θα ζήλευε. Πέρα από τον εξωπραγματικό αριθμό των 500 και πάνω εκατομμυρίων χρηστών (περίπου το 1/12 του παγκόσμιου πληθυσμού!), μιλάμε για εκατομμύρια ονόματα πολιτών, διευθύνσεις, φίλους, δραστηριότητες, λεπτομέρειες για τις ζωές τους ακόμη και προσωπικά τηλέφωνα και e-mail.

Επίσης το Facebook έχει τη δυνατότητα να συλλέγει πληροφορίες για την προσωπική ζωή πολιτών από άλλες πηγές όπως εφημερίδες, blogs, υπηρεσίες chat και από πολλές ακόμη πηγές διαθέσιμες στον παγκόσμιο ιστό.

Μετά τη δημιουργία του Facebook από τον σπουδαστή του Harvard Mark Zuckerberg τον Φεβρουάριο του 2004, αρκετοί επενδυτές βρήκαν καταπληκτική την ιδέα του νεαρού Zuckenberg στην οποία θέλησαν να επενδύσουν. Ο πρώτος από αυτούς που έδειξαν ενδιαφέρον για την άνοδο του Facebook ήταν ο Peter Thiel, ιδρυτής και CEO του Paypal με στενές σχέσεις με τη CIA, ο οποίος επένδυσε 500 χιλιάδες δολάρια για την ενίσχυση του Facebook.

Φυσικά αρκετοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι τυχαίες συγκυρίες κατηγορώντας πολλούς από όσους συζητούν τέτοιου είδους αναπόδεικτα σενάρια ως συνομωσιολόγους. Βέβαια, όπως μας είχαν προειδοποιήσει οι πράκτορες Mulder και Scully, “Η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί έξω”… το ζήτημα είναι να την ανακαλύψουμε.









πηγη

Και οι Ολλανδοί απειλούν με πρόστιμο τη Google


Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ολλανδίας προειδοποίησε τη Google ότι ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο λόγος είναι, βέβαια, η δράση των αυτοκινήτων του Street View κατά τη διαδικασία χαρτογράφησης των ολλανδικών πόλεων...

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, τα αυτοκίνητα του Street View συνέλεξαν "κατά λάθος" (όπως ισχυρίζεται η Google) στοιχεία από τα ξεκλείδωτα Wi-Fi δίκτυα που συναντούσαν στο δρόμο τους. Μεταξύ άλλων, συγκεντρώθηκαν οι MAC addresses των routers, οι οποίες είναι προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές. Έτσι, η Google καλείται τώρα να εξαιρέσει από το Street View όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Έτσι, η Ολλανδία προστίθεται στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που διαμαρτύρονται για το Street View της Google. Μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.





Πηγή

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Pharma CRM Accelerator: λύση επιτυχίας από την Data Communication σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον


Η Data Communication με τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία και γνώση της ελληνικής αγοράς, παρουσιάζει τη λύση Pharma CRM Accelerator, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων ειδικά σχεδιασμένο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου...

Tα σημαντικά πλεονεκτήματα της λύσης, αποτελούν την πρόταση της εταιρίας στις πολλαπλές προκλήσεις για τα τμήματα πωλήσεων και marketing της φαρμακοβιομηχανίας, που απορρέουν μεταξύ άλλων από το διεθνή και εγχώριο ανταγωνισμό, τη μείωση τιμών, τις αλλαγές του κανονιστικού πλαισίου αλλά και τη γενικότερη ανάγκη για αποτελεσματική χαρτογράφηση του κλάδου της Υγείας.

Με την υλοποίηση του Pharma CRM Accelerator της Data Communication οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν καλύτερη οργάνωση και διοίκηση με πολυεπίπεδη και πληρέστερη εικόνα των δραστηριοτήτων, αύξηση της παραγωγικότητας, ευθυγράμμιση των δράσεων με το στρατηγικό πλάνο του κάθε κύκλου πώλησης και υψηλό βαθμό υιοθέτησης από τους τελικούς χρήστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα βασίζεται στην κορυφαία λύση Microsoft Dynamics CRM που αποτελεί μία πλήρη πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, παρέχοντας όλες τις λειτουργίες για τη δημιουργία και την εύκολη διατήρηση μίας ξεκάθαρης συνολικής εικόνας όλων των συναλλασσομένων, καθώς και τα εργαλεία για εύκολη και γρήγορη παραμετροποίηση σύμφωνα με τα δεδομένα της εκάστοτε επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά το συνολικό κόστος κτήσης (TCO).

Η προσθήκη της λύσης Pharma CRM Accelerator εμπλουτίζει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα της Microsoft με μία σειρά από λειτουργικές περιοχές εξειδικευμένες στην φαρμακοβιομηχανία όπως: αυτοματοποίηση ιατρικής ενημέρωσης, διαχείριση key accounts, διαχείριση πωλήσεων φαρμακείων, οργάνωση ενεργειών marketing αλλά και προηγμένη ανάλυση δεδομένων. Ταυτόχρονα, η λύση Pharma CRM Accelerator κληρονομεί από το Microsoft Dynamics CRM μία σειρά από προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων είναι η πολυκαναλική επαφή με τον πελάτη, η πλήρης ενοποίηση με το Microsoft Office, η κορυφαία ασφάλεια, η δυνατότητα φορητής λειτουργίας και η διασυνδεσιμότητα με άλλα συστήματα και εφαρμογές.

O κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Data Communication δήλωσε σχετικά: «Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εξελίξεις οι οποίες συντελούνται σήμερα στο χώρο του φαρμάκου είναι ραγδαίες και οι προκλήσεις, όπως αυτές άλλωστε διαμορφώνονται και από την οικονομική συγκυρία, τις κρατικές ρυθμίσεις και τον ανταγωνισμό μεγάλες, αναδεικνύοντας την οργάνωση και διατήρηση πελατειακών σχέσεων μίας επιχείρησης σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτό στη Data Communication απαντάμε προσφέροντας λύσεις με πρακτικά πλεονεκτήματα όπως είναι το Pharma CRM Accelerator, στοχεύοντας έτσι να εξοπλίσουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου με τα απαραίτητα εργαλεία για την ουσιαστική και ολοκληρωμένη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες τους».







ΠΗΓΗ

Νέο exploit του IE9 θέτει σε κίνδυνο τα Windows 7 SP1


Ένα νέο exploit του IE9 παραβιάζει τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και της ανανεωμένης έκδοσης των Windows 7, σύμφωνα με την Vupen, μία Γαλλική εταιρεία ασφαλείας.

Το epxloit χρησιμοποιεί μία αδυναμία του Internet Explorer 9 και παραβιάζει όλα τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας των Windows 7. Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, πλήρως ενημερωμένη με το Service Pack 1, είναι τρωτή. Το κενό ασφαλείας το ανέφερε η Γαλλική εταιρεία ασφαλείας Vupen, που παλαιότερα είχε επίσης βρει ένα κενό ασφαλείας στον IE8...

Η Vupen χαρακτηρίζει το exploit για τον IE9 ως αξιόπιστο, που σημαίνει ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους χάκερ, που τους επιτρέπει να τρέξουν κακόβουλο κώδικα στα windows PC της επιλογής τους. Το exploit καταφέρνει να παραβιάσει τα επιπλέον επίπεδα ασφαλείας των Windows, όπως το ASLR, DEP και το Sanbox (Ασφαλής Λειτουργία) του IE9.

"Το exploit χρησιμοποιεί 2 διαφορετικές αδυναμίες του λειτουργικού. Η μεν πρώτη πετυχαίνει την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα στο εσωτερικό του IE9 sandbox. Η δε δεύτερη προσπερνά το sandbox για να επιτύχει πλήρη και απρόσκοπτη εκτέλεση κώδικα," είπε στο Webwereld news site ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vupen.

Το ρίσκο αυτού του exploit είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο γιατί δεν έχει θεαθεί στο παγκόσμιο δίκτυο. Οι αδυναμίες αποκαλύφθηκαν από ερευνητές της vupen, όταν έφτιαξαν το δικό τους exploit. "Επιβεβαιώσαμε την εκμετάλευση της αδυναμίας και δημιουργήσαμε ένα exploit που δουλεύει σε Internet Explorer 9 των Windows 7 και Windows 7 SP1", είπε ο Bekra.

Ο Bekra τόνισε πως οι αδυναμίες αυτές δεν είναι γνωστές στο κοινό. "Πρόσβαση στον κώδικά μας και στην εκβάθους ανάλυση που κάναμε για την αδυναμία αυτή είναι περιορισμένη στους κυβερνητικούς με πελάτες μας, που χρησιμοποιούν αυτή την πληροφορία για να προστατέψουν τα σημαντικά συστήματά τους" είπε.

Ο IE9 δεν χρησιμοποιείται ευρέως από τις κυβερνήσεις, ούτε καν στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η αδυναμία δεν είναι περιορισμένη στην τελευταία έκδοση του browser της Microsoft. Το κενό ασφαλείας υπάρχει και στον IE8 και στον 7 αλλά και στον 6, για τους οποίους η vupen δεν έχει δημιουργήσει ένα exploit που να λειτουργεί.

"Το ελλάτωμα αυτό επηρεάζει τον Internet Explorer 9, 8, 7 και 6 και προέρχεται από ένα use-after-free σφάλμα στη 'mshtml.dll' βιβλιοθήκη κατά την επεξεργασία συγκεκριμένου συνδυασμού HTML και Javascript κώδικα". Η Vupen συμβουλεύει όλους τους IE χρήστες να απενεργοποιήσουν την Javascript ή να χρησιμοποιήσουν άλλο web Browser που να μην έχει αυτή την αδυναμία".

Ο exploit κώδικας της Vupen είναι αποτελεσματικός μόνο στον IE9, που τρέχει σε Windows 7 και σε Winodws Vista. Ο IE9 κυκλοφόρησε πρόσφατα και δεν είναι ακόμη διαθέσιμος μέσω του Windows Update. Η Microsoft θα αρχίσει την διάθεσή του στις ερχόμενες εβδομάδες. Ακριβής ημερομηνία για την διάθεση και την εγκατάσταση του τελευταίου Browser των Windows δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Ο IE9 σήμερα έχει 3.6% μερίδιο αγοράς στους Windows 7 χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία ερευνών NetApplications. Τα Windows 7 έχουν παγκόσμιο μερίδιο αγοράς σχεδόν 25%. Τα Windows XP ακόμα και σήμερα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό.

Μετρημένο σε όλο το φάσμα των χρηστών προσωπικών υπολογιστών, το μερίδιο του IE9 είναι μόλις 1.04%, σύμφωνα με την NetApplications. Μία άλλη εταιρεία ερευνών, η StatCounter δεν συμπεριλαμβάνει καν τον IE9 ως ξεχωριστό browser στα στοιχεία της, ανταυτού τον τοποθετεί στην κατηγορία "other".

Πηγή

Βροχή από Λυρίδες "πεφταστέρια" την Μεγάλη Εβδομάδα


Μια νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι ξενύχτηδες στο βόρειο ημισφαίριο -και στην Ελλάδα -με αποκορύφωμα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου-, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού. Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη...


Αυτή η βροχή διαττόντων, η ένταση της οποίας είναι μάλλον απρόβλεπτη, καθώς ποικίλει από χρόνο σε χρόνο, αν και γενικά δεν θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές του έτους, οφείλεται στη "διασταύρωση" της τροχιάς της Γης με τα απομεινάρια σωματιδίων σκόνης του κομήτη Θάτσερ (C/1861 G1). Η βροχή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου έχει πάρει και το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο της Λύρας και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Οι Λυρίδες παρατηρούνται συνήθως από τις 16 έως τις 25 Απριλίου και ο ωριαίος ρυθμός πτώσης των μετεώρων δεν ξεπερνά τα 15 έως 20 την ώρα στο αποκορύφωμα, στις 21-23 Απριλίου, τα οποία κινούνται μέσα στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων την ώρα. Πέρα από αυτές τις τρεις νύχτες, οι Λυρίδες δεν παράγουν περισσότερα από ένα έως δύο μετέωρα την ώρα στο νυχτερινό ουρανό.

Κατά την κορύφωση, οι παρατηρητές έχουν την καλύτερη ευκαιρία παρατήρησης αργά τη νύχτα, λίγο πριν το πρώτο φως της αυγής. Επειδή πάντως η σελήνη, φέτος, θα είναι "γεμάτη" κατά τα τρία τέταρτα, το φως της θα "σκεπάζει" σε ένα βαθμό τα "πεφταστέρια", ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Σποραδικά, οι Λυρίδες δημιουργούν "μπάλες φωτιάς", δηλαδή μετέωρα πιο φωτεινά και από τον πλανήτη Αφροδίτη. Η παρατήρηση των μετεώρων γίνεται καλύτερα με γυμνά μάτια, παρά με κιάλια ή με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, γιατί τα τελευταία περιορίζουν το οπτικό πεδίο στον ουρανό.

Οι Λυρίδες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 πΧ από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια, με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου, που αποτελούν τμήμα της ουράς ενός κομήτη, που πέρασε κοντά από τη γη το 1861 και τον ανακάλυψε ο αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης εκτιμάται θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.

Τα απομεινάρια από την ουρά του έχουν παραμείνει στο διάστημα μετά το τελευταίο πέρασμά του, τον 19ο αιώνα, και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη "βροχή" των Λυρίδων. Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούνται θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.




πηγη

Νέες πληροφορίες , εικόνες και video για τα windows 8 και Microsoft Office 15 !!!




Ακόμα περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για τα Windows 8. Νεότερες πληροφορίες δείχνουν πως το περιβάλλον του λειτουργικού θα χρησιμοποιεί στοιχεία από το Metro UI που έχουμε δει στα Windows Phone 7...



Το Γερμανικό site WinFuture βρήκε μια έκδοση των Windows 8 (πρόκειται για τη Build 7955, που είναι μέρος του M3 της ανάπτυξης) και μας δείχνει μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του user interface, μεταξύ των οποίων και μια ολοκαίνουρια εκδοχή του παραθύρου για login. Δείτε το βίντεο...



Παράλληλα με τα Windows 8 έρχεται και νέα έκδοση του Office, η οποία θα χρησιμοποιεί με τη σειρά της το Metro UI interface που είδαμε και στο πρώτο video των Windows 8.




Δεν ξέρουμε κατά πόσον έχετε ασχοληθεί με το θέμα των Windows 8, αλλά είναι πιθανόν πως γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με το Metro UI (των Windows 8), το οποίο ουσιαστικά βασίζεται στο Windows Phone 7. Γιατί το αναφέρουμε; Διότι τα νέα είναι πως από κάποια screenshots που διέρρευσαν για το Office 15, γίνεται πλέον σαφές πως οι τύποι στο Redmond, όχι μόνο προσέθεσαν το Metro UI στη νέα έκδοση των Windows αλλά και στην επερχόμενη έκδοση του Office.Ακόμα περισσότερα screenshots απεκάλυψαν πως το Outlook τελικά βασίζεται κατά πολύ στο επίπεδο ύφος των WP7, ενώ παράλληλα περιέχει πάμπολλα στοιχεία από το Metro UI.


Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το νέο interface του Outlook είναι πολύ πιο "καθαρό" και λιτό, ενώ φαίνεται να εμπεριέχει όλα όσα θα περίμεναν οι χρήστες από αυτό. Οκ, μπορεί να διατηρεί τη βασική δομή του, παραπέμποντας στις παλιότερες εκδόσεις, αλλά εκεί που καινοτομεί είναι στο πιο "επίπεδο" ύφος και στο λιγότερο "πηγμένο" περιβάλλον που σίγουρα επικεντρώνει στην απλότητα.

Εκτός αυτών, κάποιες πηγές αποκάλυψαν πως το επερχόμενο Office έχει ήδη φτάσει στη φάση Milestone 2 της εξέλιξής του. Προς το παρόν, λίγα είναι γνωστά σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά που το Office 15 θα προσφέρει στους χρήστες. Εάν θέλαμε όμως να εξασκήσουμε τις μαντικές μας ικανότητες (με βάση αυτά που έχουν ουσιαστικά ανακοινωθεί), αυτό που αναμένουμε είναι… παγκοσμίου επιπέδου messaging, επαφές, ημερολόγιο και φυσικά απρόσκοπτη συνεργασία με το "σύννεφο" – δεν είναι και λίγα τελικά…





πηγη

Cisco: Σχεδιάζει να εξαγοράσει την newScale


Την πρόθεσή της να εξαγοράσει την newScaleInc., κορυφαία εταιρεία παροχής στον χώρο των εφαρμογών λογισμικού που προσφέρουν έναν κατάλογο υπηρεσιών και ένα portal αυτοδιαχείρισης, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις πληροφορικής να επιλέγουν και να αναπτύσσουν γρήγορα υπηρεσίες cloudμέσα στην ίδια την επιχείρησή τους, ανακοίνωσε η Cisco...

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η newScale δίνει τη δυνατότητα σε εταιρικούς πελάτες και επιχειρήσεις να ξεκινήσουν την προμήθεια των δικών τους συστημάτων και υποδομής, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο. Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Cisco για το cloud, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει το δίκτυο ως πλατφόρμα για τη δημιουργία και χρήση τόσο του cloud όσο και των υπηρεσιών του. Τέλος, η πιθανή εξαγορά της newScale θα υλοποιήσει και θα επεκτείνει ταυτόχρονα το υφιστάμενο λογισμικό που προσφέρουν η Cisco και οι συνεργάτες της για τη διαχείριση και αυτοματοποίηση της Πληροφορικής και του cloud.







πηγη

OTEGLOBE: Υπερδιπλασιάζει τη χωρητικότητα που παρέχει στην Turk Telekom


Σε υπερδιπλασιασμό της χωρητικότητάς που κατείχε μέσω των διεθνών δικτύων οπτικών ινών της OTEGLOBE για τη σύνδεσή της στο διεθνές internet, προχώρησε η Turk Telekom, εθνικός τηλεπικοινωνιακός φορέας της Τουρκίας...

Συγκεκριμένα, από τα 100 περίπου Gbps που παρείχε η OTEGLOBE στην Turk Telekom, η εταιρεία θα παρέχει -πλέον- 250 Gbps μέσω των ιδιόκτητων δικτύων της TBN & GWEN, τα οποία διασυνδέουν την Ελλάδα με την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων και Ιταλίας αντίστοιχα.



πηγη

Έκλεισε η συμφωνία Seagate-Samsung


Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει η φήμη σύμφωνα με την οποία η Samsung ενδέχεται να πουλήσει το τμήμα των σκληρών δίσκων στη Seagate και η τελική συμφωνία ανακοινώθηκε κιόλας, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Wall Street Journal...



Η Seagate θα αγοράσει το τμήμα HDD της Samsung έναντι 1,375 δισ. δολαρίων, τα μισά σε μετρητά και τα άλλα μισά σε μετοχές. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Seagate θα προμηθεύει σκληρούς δίσκους στη Samsung, ενώ η παροχή μνημών flash θα ακολουθεί την αντίστροφη πορεία.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011. Έτσι, η αγορά σκληρών δίσκων θα έχει τρεις μεγάλους παίκτες: τη Western Digital (που προχωρά στην εξαγορά της Hitachi), τη Seagate (που παίρνει τους σκληρούς της Samsung) και την Toshiba, την μόνη πλέον εταιρεία ευρέως χαρτοφυλακίου με ισχυρή παρουσία στους σκληρούς δίσκους.







Πηγή:

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Απόφαση σταθμός από το Πρωτοδικείο Αθηνών ! Νόμιμη απόλυση εξαιτίας του Facebook χωρίς αποζημίωση !!!!!


Μια ασυνήθιστη δικαστική απόφαση εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι νόμιμη η απόλυση εργαζόμενου χωρίς αποζημίωση, γιατί δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές του υποχρεώσεις σπαταλώντας πολλές ώρες σε καθημερινή βάση στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από προσφυγή υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας , η οποία είχε προσληφθεί το 1989 για να πραγματοποιεί κρατήσεις εισιτηρίων . Η εργοδότρια εταιρεία ήταν απολύτως ικανοποιημένη από την απόδοσή της και μάλιστα το 2008 της είχε καταβάλει και μπόνους αποδοτικότητας...


Από το Μάιο του 2009 και μετά όμως, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της εργοδότριας εταιρείας η συμπεριφορά της υπαλλήλου άλλαξε και δεν ήταν συνεπής στην άσκηση των καθηκόντων της. Ο ίδιος μάλιστα ο διευθυντής την... έπιασε στα πράσα να επισκέπτεται το facebook εν ώρα πλήρους απασχόλησης και εργασίας,


Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την απόφαση τον Δεκέμβριο του 2008 η εταιρεία είχε ενημερώσει με ηλεκτρονικό μήνυμα τους υπαλλήλους ότι απαγορεύεται να επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και άλλους διαδικτυακούς τόπους άσχετους με το αντικείμενο της εργασίας τους. παρόλα αυτά η συγκεκριμένη υπάλληλος συνέχιζε σε καθημερινή βάση να συνομιλεί με τους διαδικτυακούς φίλους της.

Κάποιες φορές μάλιστα, φέρεται ότι ήταν τόσο απασχολημένη με τα σχόλια που έπρεπε να κάνει στο Facebook που όταν καλούσαν πελάτες για κράτηση εισιτηρίων τους ζητούσε να ξανακαλέσουν αργότερα προφασιζόμενη ότι το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων δεν λειτουργούσε την ώρα εκείνη, ενώ στην πραγματικότητα- όπως δέχεται το δικαστήριο - δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η απόλυση δεν έγινε καταχρηστικά καθώς η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της δημιούργησε προβλήματα στην αποδοτική άσκηση της εργασίας και στην ανάγκες της επιχείρησης κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των νομίμων εκπροσώπων στο πρόσωπο της υπαλλήλου.




πηγη

Έρχεται το πρώτο HD κανάλι από την ΕΡΤ !


Τελικά από ότι φαίνεται σιγά σιγά και εμείς στην Ελλάδα μπαίνουμε στην εποχή της ψηφιακής μετάδοσης με σήμα υψηλής ευκρίνειας , έτσι η ΕΡΤ θα ξεκινήσει πιλοτικά την μετάδοση περιεχόμενου HD και αν όλα πάνε καλά τότε ο ερχόμενος αγώνας μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα για το Champion League θα είναι με σήμα υψηλής ευκρίνειας ...



Οι επόμενες μεταδόσεις με σήμα υψηλής ευκρίνειας θα είναι :

- Ημιτελικός Champions League: Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε, στις 4/5/2011
- Final 4 Euroleague Basketball: 6 και 8/5/2011
- Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και τελικός): 10, 12 και 14/5/2011
- Τελικός UEFA Champions League: 28/5/2011
- Τελική φάση τουρνουά τένις Roland Garros: 31/5/2011 – 5/6/2011

Ελπίζουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να αρχίσουν την μετάδοση περιεχόμενου υψηλής ευκρίνειας .

Παρακάτω ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ :

Η μετάβαση της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Ψηφιακή Εποχή συνεχίζεται, με την έναρξη πιλοτικών μεταδόσεων σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition). Η πρώτη απευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργείται ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, με την ονομασία ΕΡΤ HD. Εν τω μεταξύ, από τις 27 Μαΐου, η Ψηφιακή ΕΡΤ επεκτείνεται και στους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, από το Κέντρο Εκπομπής Δοβρουτσίου της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ΕΡΤ καθιερώνει το θεσμό του Συνηγόρου του Τηλεθεατή για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη και, σταδιακά, ξεκινά σειρά από δράσεις στον τομέα του Περιβάλλοντος, για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα ανακύκλωσης.

Από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ ξεκινά πιλοτικές μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή. Η πρώτη απ’ ευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, για την πρώτη σειρά ημιτελικών του Champions League, σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ.

Για να δοθεί η δυνατότητα μετάδοσης γεγονότων που παράγονται σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας, θα δημιουργηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την ονομασία EΡΤ HD, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3.

Το κανάλι της Βουλής, τη θέση του οποίου θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD, θα μεταφερθεί στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ.
Ταυτοχρόνως, τα προγράμματα του σινε+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινε/σπορ +, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην πρωινή ζώνη και του σινε+ στην βραδινή.

Τα δύο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ, με τέσσερα τηλεοπτικά προγράμματα ανά ψηφιακό μπουκέτο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 21161/08), θα διαμορφωθούν ως εξής:

1ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
- Βουλή Τηλεόραση
- σινε/σπορ+
- πρίσμα+
- ΡΙΚ Sat


2ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
- ΝΕΤ
- ΕΤ1
- ΕΤ3
- ΕΡΤ HD


Η νέα διαμόρφωση των ψηφιακών μπουκέτων θα ξεκινήσει από την Τρίτη 26 Απριλίου 2011, μία ημέρα πριν από την πρώτη μετάδοση σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας.

Η κωδικοποίηση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου θα μετατραπεί εφεξής στο σύστημα MPEG 4. Το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ θα συνεχίσει με κωδικοποίηση MPEG 2, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι τηλεθεατές δε θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες για τη λήψη των νέων μπουκέτων. Στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο, στη θέση του σινε+ θα εμφανιστεί η Βουλή Τηλεόραση και στη θέση του σπορ+ θα εμφανιστεί το σινε/σπορ+. Το πρίσμα+ και το ΡΙΚ Sat θα παραμείνουν στις ίδιες θέσεις.

Στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 θα παραμείνουν στη θέση τους και τη θέση του Βουλή Τηλεόραση θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD.

Για τη θέαση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ψηφιακού δέκτη MPEG 4, είτε ενσωματωμένου στην τηλεόραση, είτε εξωτερικού.

Για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD είναι απαραίτητη η ύπαρξη τηλεόρασης με δυνατότητα HD και ενσωματωμένος ή εξωτερικός δέκτης MPEG 4 HD.

Ο ήχος του προγράμματος ΕΡΤ HD θα είναι στερεοφωνικός. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ θα είναι σε θέση να προσφέρει και ήχο Surround 5.1 στις μεταδόσεις HD.

Οι ζωντανές μεταδόσεις γεγονότων από την ΕΡΤ HD σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιούνται πάντοτε εκ παραλλήλου με τη μετάδοσή τους σε σύστημα κανονικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του γεγονότος (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ-3).

Σε συνέχεια της πρώτης μετάδοσης του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στις 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ προγραμματίζει παράλληλες μεταδόσεις και σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας των παρακάτω γεγονότων:

- Ημιτελικός Champions League: Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε, στις 4/5/2011
- Final 4 Euroleague Basketball: 6 και 8/5/2011
- Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και τελικός): 10, 12 και 14/5/2011
- Τελικός UEFA Champions League: 28/5/2011
- Τελική φάση τουρνουά τένις Roland Garros: 31/5/2011 – 5/6/2011

Επισημαίνεται πως η παράλληλη μετάδοση των ανωτέρω γεγονότων σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιηθεί χωρίς πρόσθετο κόστος για την ΕΡΤ, καθώς, τα γεγονότα αυτά, επειδή παράγονται σε HD, είναι διαθέσιμα στους κατόχους των δικαιωμάτων τόσο σε SD, όσο σε HD. Και, τέλος, η συγχώνευση των προγραμμάτων σινέ+ και σπορ+ θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μειώσει το λειτουργικό τους κόστος κατά το ήμισυ.





πηγη

Ένα hi-tech ψυγείο απο την Samsung



Αν σου περισσεύουν 3.500 χιλιάδες δολάρια και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις τότε η Samsung σου έχει την λύση και σου προτείνει να αγοράσεις το hi-tech ψυγείο της το RF4289 ...



Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει χωρητικότητα 28 κυβικών ποδών και έχει ενσωματωμένο ένα tablet που τρέχει μια ειδική έκδοση του λειτουργικού Android , το ψυγείο έχει την δυνατότητα να συνδέεται με τα οικιακά δίκτυα μέσω Wi-Fi και επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν συνταγές μέσω ίντερνετ .




Το ψυγείο έχει και άλλες δυνατότητες όπως δυνατότητα streaming μέσω web radio αλλά και συνεργασία με τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter , εκτός αυτόν υπαρχουν διαθέσιμες και άλλες εφαρμογές από το δικό του software market .














































πηγη

Νέος ιός κυκλοφορεί στο facebook!


Μετά την πρόσφατη επίθεση του ιού σχετικά με το twilight, μία νέα απειλή φαίνεται να κυκλοφορεί στο facebook. Αυτή τη φορά αποσκοπεί στην περιέργεια των χρηστών του, να παρακολουθήσουν την υποτιθέμενη κινηματογραφημένη αυτοκτονία μιας νεαρής κοπέλας...

Η φωτογραφία της υποτιθέμενης κοπέλας


Εάν έχετε κλικάρει πάνω στο σύνδεσμο, τότε έχετε επιτρέψει στον ιό να περάσει όλες τις επαφές σας και να αυτοκοινοποιηθεί σε αυτές. Εάν πάλι όχι, πολύ απλά μην το κάνατε για να αποφύγετε και τη πιθανή έκθεση προσωπικών δεδομένων σας σε τρίτους, αλλά και να αποτρέψετε και την περαιτέρω διάδοση του ιού.




πηγη

Rapidshare: Καταργεί όλους τους Περιορισμούς


Σε μια προσπάθεια να κερδίσει πίσω το χαμένο κοινό του, το Rapidshare ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι καταργεί όλους τους περιορισμούς που επέβαλλε μέχρι σήμερα στους συνδρομητές του.

Η αλλαγή επηρεάζει και τους μη εγγεγραμμένους χρήστες, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα όριο σε upload και download, αλλά ούτε και στον αποθηκευτικό χώρο και το μέγεθος των αρχείων που ανεβάζει κανείς...



Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η αλλαγή πλεύσης δεν είναι αρκετή έτσι ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος καθώς υπάρχουν πολύ καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες, όπως είναι το zevera, που λειτουργούν συνδυαστικά και μπορείς να κατεβάσεις με έναν λογαριασμό, οτιδήποτε επιθυμείς από οποιονδήποτε γνωστό FileHoster όπως είναι οι rapidshare, hotfile, megaupload, mediafire, depositfiles, netload, filesonic, fileserve, κ.α .




πηγη


10 χρόνια φυλακή σε μητέρα που έπαιζε στο Facebook ενώ ο γιος της πέθαινε


Η 34χρονη Shannon Johnson από το Colorado των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχη για το φόνο εξ αμελείας του μικρού της γιου. Η Johnson έπαιζε παιχνίδια στο Facebook και άφησε τον 13 μηνών γιο της σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό...!



Το να αφήνεις, βέβαια, ένα μωρό 13 μηνών σε μια μπανιέρα με νερό μπορεί να έχει τραγική κατάληξη και δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το κακό δεν άργησε να γίνει. Η Johnson είπε στο δικαστήριο ότι άφησε τον μικρό Joseph μόνο για 10 λεπτά κι αυτό γιατί ήταν ένα "ανεξάρτητο παιδί και του άρεσε να μένει μόνο του". Ο άτυχος Joseph, πάντως, πάθαινε συχνά κρίσεις και έπρεπε να παρακολουθείται συνεχώς. Η μητέρα, όμως, προτίμησε να παίζει Cafe World στο Facebook όσο ο μικρός ήταν στην μπανιέρα.

Ο δικαστής επέβαλε στη Johnson τη μέγιστη δυνατή ποινή, θέλοντας έτσι να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την εγκληματική αμέλεια που επιδεικνύουν κάποιοι γονείς. Φυσικά, το περιστατικό αυτό δε θα πρέπει να είναι αφορμή για να δαιμονοποιηθεί το Facebook, αλλά θα ήταν ευχής έργον αν λειτουργούσε αφυπνιστικά. Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι (μεταξύ αυτών και γονείς μικρών παιδιών) ασχολούνται μανιωδώς με το Facebook, σε βάρος του "πραγματικού" κόσμου. Μάλιστα, το γνωστό Urban Dictionary περιλαμβάνει τους όρους Facebook Forgotten (όταν ένας γονιός ξεχνάει να πάρει το παιδί του από το σχολείο επειδή είναι στο Facebook) και Facebook Orphan (ένα παιδί που παραμελείται από τους γονείς του για χάρη του Facebook).





Πηγή

Digital Sima: Πλήρης έλεγχος εφαρμογών από την Watch Guard Technologies


Στην προσθήκη μιας σειράς νέων χαρακτηριστικών στην οικογένεια των XTM Firewalls, προχώρησε πρόσφατα η Watch Guard Technologies, ένας από τους πλέον γνωστούς όσο και καθιερωμένους κατασκευαστές λύσεων ασφάλειας δικτύων...




Συγκεκριμένα με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού XTM, παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας με τις μηχανές αναζήτησης ώστε να μην εμφανίζονται κακόβουλα ή μη επιτρεπτά Sites, ενώ παράλληλα επεκτείνεται η δυνατότητα διαχείρισης 1,800 Web εφαρμογών όπως λ.χ. YouTube, Skype, QQ, Facebook, Live Messenger κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζονται οι browser των κινητών τηλεφώνων Android και iPhone, καθώς επίσης και δημοφιλείς εφαρμογές που προέρχονται από ολόκληρο τον κόσμο, όπως Viadeo (Γαλλία), Tuenti (Ισπανία), Hyves (Ολλανδία), Mixi.jp (Ιαπωνία) κ.ά. Μάλιστα, δια μέσω της υπηρεσίας Application Control των XTM Firewalls της Watch Guard Technologies, μία επιχείρηση είναι σε θέση να διαχειριστεί διαδικτυακές εφαρμογές, όπως π.χ. να επιτρέψει σε τμήμα της εταιρείας να χρησιμοποιεί το Facebook, ενώ παράλληλα να το περιορίσει ώστε να μην επιτρέπει σε κανέναν να χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα σε αυτό παιχνίδια, όπως το Mafia Wars. Υπενθυμίζεται, τέλος, πως τα προϊόντα της Watch Guard Technologies στην ελληνική αγορά εισάγει και διαθέτει η Digital SIMA AE.








πηγη

Η τεχνολογία του Robocop στη διάθεση της αστυνομίας


Η εγκληματικότητα στη Βραζιλία είναι σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και αυτό οδήγησε τις αρχές σε ιδιαίτερα τεχνολογικά καινοφανή μέτρα αναφορικά με την εξιχνίαση διαφόρων υποθέσεων. Συγκεκριμένα θα εξοπλίσει τους αστυνομικούς με υψηλής τεχνολογίας γυαλιά, τα οποία θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πρόσωπα ακόμα και σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων και θα εντοπίζουν εγκληματίες, αγνοούμενους ή καταζητούμενους.
Το βιομετρικό αυτό σύστημα αποτελείται από μία …




ειδική κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στα γυαλιά, τραβάει συνεχόμενα καρέ στο οπτικό πεδίο του αστυνομικού και έπειτα τις προωθεί στη βάση δεδομένων της αστυνομίας σε πραγματικό χρόνο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηριστεί ως μία κινητή κάμερα ασφαλείας / παρακολούθησης. Το σύστημα στη συνέχεια διασταυρώνει, κατά πόσο οποιοσδήποτε είχε προβλήματα με το νόμο. Εάν τελεσφορήσει η διασταύρωση, μία κόκκινη κουκκίδα εμφανίζεται πάνω στο πρόσωπο του ύποπτου, και η αστυνομία δρα αναλόγως.

Ο ταγματάρχης Leandro Pavani δηλώνει ότι η όλη διαδικασία είναι πιο αθόρυβη από τη παραδοσιακή, μιας και δε χρειάζεται ερωτήσεις , ο υπολογιστής αναλαμβάνει τη διασταύρωση στοιχείων. Ο όλος εξοπλισμός έχει προσφερθεί από μία αντιπρόσωπο εταιρεία στο Ισραήλ. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται εκεί στον έλεγχο των συνόρων.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι τόσο ανεπτυγμένη που δύναται να ξεχωρίσει ακόμα και ομοζυγωτικά δίδυμα. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί σύστημα ομοιότητας 46,000 σημείων, μπορεί να ελέγχει με ευκρίνεια από απόσταση 50 μέτρων, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να προσαρμοστεί για λειτουργία και σε απόσταση των 20 χιλιομέτρων.








πηγη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...