Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Προσωρινό «μπλόκο» στις εισαγωγές του PlayStation πέτυχε η LG


Τα ευρωπαϊκά τελωνεία έλαβαν εντολή να κατάσχουν για δέκα μέρες τις εισερχόμενες παρτίδες PlayStation 3, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε η LG, υποστηρίζοντας ότι η Sony παραβίασε τις πατέντες της.

Η διαταγή κατάσχεσης φέρεται να εκδόθηκε τη περασμένη εβδομάδα από ποινικό δικαστήριο της Ολλανδίας, ενώ η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης ακόμα εκκρεμεί.

Η νοτιοκορεατική LG υποστηρίζει ότι το PlayStation και οι τηλεοράσεις Bravia της Sony παραβιάζουν δικά της διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray.

Η είδηση εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα Guardian, η οποία έκανε λόγο για κατασχέσεις «δεκάδων χιλιάδων» PS3 σε λιμάνια της Ολλανδίας. Το ίδιο μεταδίδει την Τρίτη το BBC, αν και επίσημες ανακοινώσεις ακόμα δεν υπάρχουν.

Η αγωγή της LG έρχεται πιθανώς ως απάντηση σε αντίστοιχη αγωγή είχε δεχτεί νωρίτερα από τη Sony. Η ιαπωνική εταιρεία υποστηρίζει ότι ορισμένα κινητά του ανταγωνιστή της παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της.

Και οι δύο εταιρείες έχουν απευθυνθεί στην αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, αξιώνοντας να σταματήσουν οι εισαγωγές των συσκευών που θίγουν την πνευματική ιδιοκτησία τους.

Σύμφωνα με το BBC, αν η διαταγή κατάσχεσης των PS3 ισχύσει τελικά για περισσότερο από δέκα ημέρες, η κονσόλα ενδέχεται να εξαφανιστεί από τα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων.

Οι αγωγές για παραβίαση πατεντών είναι σύνηθες φαινόμενο στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Πάντως οι διαμάχες επιλύονται συνήθως με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και σπάνια φτάνουν στο δικαστήριο.


πηγη : pathfinder.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...