Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Άμα έχεις φαντασία ....φορητός υπολογιστής που τυλιγετε


Η εταιρεία OrkinDesign με έδρα το Μόναχο κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο ενός laptop ονόματι Rolltop το οποίο βέβαια μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Η ιδέα δεν είναι καινούρια ωστόσο, καθώς το 2009 η OrkinDesign είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ένα βίντεο όπου φαινόταν ένα laptop με ευλύγιστη οθόνη να «τυλίγεται» γύρω από έναν κύλινδρο.
Το Rolltop 2.0 η έτσι όπως το έχει οραματιστεί…








ο κατασκευαστής του έχει μία ευέλικτη OLED οθόνη με δυνατότητα multitouch που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας φορητός υπολογιστής 13ιντσών ή σαν μία πλήρης οθόνη 17 ιντσών.
Όταν δεν χρησιμοποιείται, η οθόνη τυλίγεται γύρω από ένα κύλινδρο ο οποίος περιλαμβάνει μία webcam, ένα ηχείο, το τροφοδοτικό και το καλώδιο ρεύματος. Το τελευταίο με την σειρά του χρησιμοποιείται και ως ιμάντας ώμου για να μεταφέρετε τον υπολογιστή. Πιθανόν να αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνονται όλα αυτά, δείτε το βίντεο που ακολουθεί και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.
Οι σχεδιαστές αρχικά έλεγαν ότι δεν προόριζαν το Rolltop να βγει στην αγορά, αλλά είναι τόσο ενθουσιασμένοι από την θερμή ανταπόκριση που είχε η ιδέα τους, που αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν και τώρα είναι σε αναζήτηση κεφαλαίων.


πηγη : secnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...